Kategórie
Bike-techTi, co kazia meno normalnym cyklistom # cestná cyklistika # komunita # cyklodoprava # skúsenosti # poradenstvo # diskusia # jazda v teréne
https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=2208060219281939&id=1025467950874511
posledný komentár: 5. 7. 2023 o 16:53
posledný komentár: 2. 9. 2011 o 21:22
Výpredaj -24% Pinarello Dogma F Dura-Ace Di2 VISION METRON 45 SL DB bicykel, svetlomodrá/čierna
11 299 €
-24%
MOC 14 799 €
Novinka -28% Pinarello Dogma X DuraAce Di2 bicykel, xolar sun
od 10 999 €
-28%
MOC 15 299 €
-35% Bianchi Infinito CV Disc Rival eTap AXS bicykel, sivá, veľ. 57
3 899 €
-35%
MOC 5 999 €
-16% BMC Teammachine SLR THREE bicykel, sparkling blue/brushed alloy
4 699 €
-16%
MOC 5 599 €
-13% Giant Propel Advanced 1 28 bicykel, orion nebula, testovací
4 199 €
-13%
MOC 4 799 €
Novinka -15% Giant Propel Advanced 1 bicykel, lcicle white
3 549 €
-15%
MOC 4 399 €
-38% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, carbon/strieborná
999 €
-38%
MOC 1 609 €
-28% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, multicam/strieborná
999 €
-28%
MOC 1 609 €
-33% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, čierna/strieborná
999 €
-33%
MOC 1 489 €
-31% Sharvan City 3 speed 18 skladací bicykel, biela/čierna, poškriabaný
949 €
-31%
MOC 1 379 €
"Dopravné inšpektoráty nemajú čo byť "naklonené autám", majú byť naklonené doprave. A je čisto na projektantovi, obci či cestnom správnom orgáne že akú dopravu chcú na danej komunikácii preferovať alebo naopak zakázať a ako majú tie dopravné módy navzájom interagovať. Oni chcú a určia (na základe mnohých kritérií), že tu bude cyklopruh, priechod pre cyklistov, zákaz vjazdu motorovým vozidlá, cesta 1. triedy a pod. Bohužiaľ, v zákone je ešte stále uvedený aj DI, ale to je prežitok, ministerstvo dopravy už avizuje, že stanovisko DI bude síce povinné. ale nie zaväzné. Buď si istý, že projektant, obec či cestný správny orgán má oveľa vyššiu kvalifikáciu na to, aby vedel posúdiť, čo je dobré a čo je zlé, než policajt. "
Sice sa ti to nepaci, ale cestna doprava su v nasich podmienkach najma auta. Preprava ludi aj tovarov bicyklami je minimalna a bez kvalitnej infrastruktury aj bude. Pritom sam som zastancom toho, aby z miest boli auta vytlacane.
A ak si myslis ze cso/obec/projektant sa lepsie ako policajt vyzna v otazkach bezpecnosti a plynulosti, tak skoda reci. Podstatny rozdiel je aj v tom, ze policajt musi prihliadat na dopravnu situaciu komplexne v sirokom okoli. Projektant riesi to co projektuje a ako tym ovplyvni dalsie tri krizovatky alebo vedlajsie dediny ho nemusi zaujimat. Detto obec a obcania, ktori nieco chcu ci nechcu PRE SEBA, ale absolutne neriesia, ako tym ovplyvnia vsetkych naokolo. Ved ruku na srdce, vsetci by sme chceli, aby nam pod oknami nemohol nikto jazdit a mali by sme bozsky klud. Akurat ze doprava je verejny zaujem a nie len MOJ...
Ked bude kazdy iba slepo pretlacat to svoje, nikam sa nedostaneme.
cokupit, si úplne mimo. Je to presne naopak - ak niekto v relevantných rozhodovacích štruktúrach na Slovensku neovláda moderné princípy bezpečnosti cestnej premávky, tak sú to dopravné inšpektoráty Policajného zboru (česť výnimkám).
Máš o policajtoch nejaké romantické či naivné predstavy.
Takže som sa nedozvedel žiadne problematické rozhodnutia za posledné roky. Dopravný inšpektorát má na starosti dopravu, teda aj chodcov, či cyklistovi. Ak sa jeho kompetencie presunú inde, prosím. Ale zaparkovaný bicykel v stojane tvorí prekážku na chodníku. Pre mňa ako chodca je irelevantné, či to je auto, bicykel, alebo mimozemská loď. Tvorí prekážku v priestore určenom pre mňa. To isté budem tvrdiť, aj keď budem cyklista a chodec, či auto sa bude nachádzať priestore určenom pre mňa. To isté bude platiť aj pre mňa ako šoféra motorového vozidla.
Máš o policajtoch nejaké romantické či naivné predstavy.
Hej hej, ukoncit to ad hominem utokom. Moderne a odborne...
Kazdopadne v teme "ti co kazia meno normalnym cyklistom" si spravne... Len je smutne, ze tymto svojim povyseneckym a arogantnym pristupom tam reprezentujes aj nas ostatnych. Asi aj preto mate take "uspechy". Ale ja viem, to ti blbci na ppz co vidia aj viac ako dve kolesa za to mozu... Nebavia ma taketo "diskusie".
Peknú nedeľu.
Čo som sa dozvedel z článku:
1) za všetko môžu autá a rýchlosť.
2) jazda cyklistov v jednosmerke a na chodníku je najťažší prečin cyklistov.
3) bezohľadná jazda cyklistov je v pohode, lebo pri nej neumierajú chodci
4) samozrejme že si chodec zaslúži väčšiu právnu ochranu, ale keďže vieme, že cyklisti nezabíjajú chodcov, ale autá, tak treba riešiť autá.
5) riešením bezohľadnej jazdy kolobežkami a ohrozovaním chodcov je pokutovanie zle zaparkovaných kolobežiek.
Nízka úroveň článku, keďže v prípade otázok na problémy čo spôsobujú cyklisti sme sa nedočkali odpovede, len odvedenie pozornosti na autá. Vyzerá to viac ako PR článok.
1) za všetko môžu autá a rýchlosť.
KDE?
KDE?
KDE?
KDE?
Kde v tom clanku su napisane tieto vyroky resp. vyroky, z ktorych by dane vyplyvalo?
Maly kviz. Ked je napriklad uvedena veta:
tak z nej vyplva, ze jazda na chodniku resp. v protismere je a.) typicky priklad porusenia predpisov alebo b.) toto su tie najtazsie preciny?
Dalej z vety:
je hned jasne, ze pocet nehod sposobenych cylistami je nenulovy, ako je teda mozne tvrdit, ze v tom clanku je informacia, ze za VSETKO mozu auta a rychlost?
Atd. atd... Tieto tendencne vyklady textu, to uz je uplne smutne.
Napr v Prahe su uz tie najhlavnejsie tahy absolutne pretazene, napr hlavna severo-juzna trasa je pri navrate z prace takmer neprejazdna a cim dalej tym viac bude vyvolavat konflikty.. a predstavy planovacov, ze pri kazdo prejazde a pod bude musiet cyklista spomalit a pod je uplne scestna.. kedze v takom pripade pri znizeni priemerky pod istu hranicu bude cyklistika nekonkurencie schopna..
osobne som zažil pacienta, ktorý zomrel na následky zrážky s cyklistom, bol to starší pán, chodec do ktorého vrazil teenager na bicykli, zomrel v dôsledku krvácania do mozgu
Polícia SR - Trenčiansky kraj
https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02zn4SMpFxy91CWcv6bp1kEJ7wuEURwQv5sHUfnTwKcyGUVx8zBzzeB8Ke9cGXyvJVl&id=782631982115340
https://www.mojevideo.sk/video/377fe/a_odrazu_sa_zjavil_je_nuty_dedo.html?fbclid=IwAR2fnDwUMxL99hmb-OPcowkjdpuHxjwU4k4EPdQB-fyNTG_5Nnm179FeKlo
Ženu s takým istým pudom sebazachovy som videl osobne a tiež bola v čiernom. Vídavm pravidelne aj ženu, ktorá je tiež oblečená v čiernom a reflexnu vestú má vždy prehodenú cez riadítka. Správnie týchto ľudí zmeníme ťažko.
A stretavam jedneho celeho v ciernom a vzdy uz z dialky viem, ze je to on, lebo ma zltu igelitku zavesenu na lavom gripe. Asi si mysli, ze je reflexna. Najhorsie to byva na jar, ked uz rano cca o takej piatej zacina rozvidnievat. To 90% bicyklujucich do prace automaticky nesvieti. A niektori machri v total tme bez svetiel.