na linku na našej stránke sú propozície aj registrácia
http://cyklotopolcianky.sk/2022-skoda-mtb-cyklomaraton mapa
posledný komentár: 17. 11. 2024 o 15:03
posledný komentár: 9. 9. 2021 o 22:09
posledný komentár: 8. 9. 2021 o 15:14
posledný komentár: 13. 10. 2019 o 19:55
posledný komentár: 11. 6. 2018 o 9:24
Topoľčianky, jednoznačne najkrajšia trať slovenských maratónov, ktorá exponuje všetkými štýlmi (krátke/strmé stúpania, zjazdy i stúpania po lúkach, zvážnice, lesné cesty, technické traily, výhľady či samotný hrad a samozrejme to všetko s tradične dobrou atmosférou.
- organizácia ***** na jednotku, mnohí by sa mohli priučiť
- značenie a regulovčíci na jednotku (nedalo sa zablúdiť)
- vyznačenie trčiacich koreňov a nebezpečných úsekov, až prehnane dokonalé, samozrejme vďaka tomu ustriehnu trať aj menej zdatní jazdci.
- občerstvenie fajn
- parkovanie na jednotku
naozaj jedno veľké poďakovanie všetkým ktorí sa podielali na tomto parádnom preteku
Naozaj nie je čo vytknúť , bolo veľmi krásne ale zároveň parádne pojazdenie
zaujímalo by ma či sa môže to, že príde robiť niekto nesúťažiaci domestika, a na cesťáku/graveli rozráža vzduch pretekárovi?
Zaujímalo by ma tiež či je dovolené, aby na trati mimo bufetov čakali teamovi ľudia svojho klubu, ktorí jazdcom vymieňajú prázdne fľaše s jonťákom za nové, aby nestratili čas na bufete.
zaujímalo by ma či sa môže to, že príde robiť niekto nesúťažiaci domestika, a na cesťáku/graveli rozráža vzduch pretekárovi?
Zaujímalo by ma tiež či je dovolené, aby na trati mimo bufetov čakali teamovi ľudia svojho klubu, ktorí jazdcom vymieňajú prázdne fľaše s jonťákom za nové, aby nestratili čas na bufete.
nesmie
Tak ak to čítajú tí ktorých sa to týka
Veru je to riadny odlud ten Djexpres. Mal sa pristavit a popytat detaily. Kazdy slusny clovek by to urcite tak urobil
V cieli miesto vody nejaká malinovka v plechovkách - ak sa chceš napiť, tak choď hľadať kohútik do šatní...
Tá šaškáreň s farárom na štarte to malo byť čo? Prišiel som na preteky, nie počúvať zaklínadlá.
Umelo pripravené single - oceňujem snahu, ale bol to viac boj, než plynulé jazdenie.
Regulovčíci by mali ukazovať nasledujúcu zmenu smeru (jednou (!) rukou). Tak ako to robil chlap pri bráne do obory (informoval nás "pozor, 2x vľavo"), nie sa na mňa pozerať "ako teľa na nové vráta".
Prečo, načo tam púšťate tých ečkarov? Bez toho by vám škodovka nedala sponzoring alebo prečo? (ostatné k tejto téme už bolo napísané mnohokrát).
Ostatné fajn, vďaka za zorganizovanie
Stačí potrénovať a môžeš jazdiť WC XCO a tam bude všetko tip top.
Prečo by mal byť farár a požehnanie, aby sa nikomu nič nestalo šaškáreň? Topoľčianky sú snáď najväčší cykloklub a je to veriaca obec, tak každá dedina má svoju kultúru v niečom a nevidím v tom absolútne nič zlé, skôr prišlo smutné a na hanbu, ako sa všetci tvárili že im to prekáža... takmer nikto sa ani len neprežehnal... nikto ti nič nevnucuje, ale prečo by si mal práve ty určovať pravidlá alebo kritizovať niečo, čo je pre nich úplne normálne, hlavne ak ti niekto želá len to, aby si v zdraví došiel do ciela? Mal by si sa zamyslieť nad sebou a ak sa ti také nepáči tak to proste ignoruj alebo tam nechoď.... tak jednoduché a prosté riešenie...
Nie je to každého vec, je to podvádzanie. A ver tomu, že ti sakramentsky pomôže, ak vieš, že na asfalte na teba čaká parťák a budeš si môcť odpočinúť bez toho, aby si musel spomaliť. A podobné je to aj s tým podávaním vody mimo bufetov. Takisto tým získavaš výhodu, ktorú ostatní nemajú.
Toto sa inak v nie až tak dávnej minulosti celkom intenzívne riešilo hlavne u žien. Z nich niektoré jazdili (resp. možo ešte aj stále jazdia) v sprievode mužov, ktorí im práve na rovinách rozrážali vzduch a z bufetov nosili potrebné veci, no mám pocit, že sa neprišlo na nič prevratné, čím by sa tomu dalo nejako výrazne zabrániť.
Bolo to pekné a mne sa to páčilo. Ja som štartoval úplne v predu a bol som zasa milo prekvapený, že mnoho pretekárov sa prežehnalo. 🙂 Ale nazývať požehnanie zaklínadlom je trošku cez čiaru.
K tomu pomáhaniu na trati len doplním, čo písal Tomáš. Aj včera sa riešil protest, no neúspešne pri ženách. Hovorilo sa o tlačení, ťahaní háku, pomoc s občerstvením a aj tlačenie. Len údajne neboli dôkazy, ale len tvrdenia.
A keď som sa už po rokoch rozhodol zapojiť do debaty, tak ja nemám čo organizátorom vytknúť, aj keď som to žiaľ musel zabaliť po 40 km.
Myslim si ze to asi nebol Tvoj ucel, vyzneva to tak akoby preteky boli cele zle
Skusme po poriadku:
1). Malinovka bola v kazdej moznej prichuti a docela osvezila, vodu si mohol kludne nacapovat pri sprche, Uznavam ze voda v cieli je ziaduca ale nerobilby som s toho dramu.
2). "Saskaren s fararom". Sam som neveriaci a dost kriticky v oci kostolu no beriem to ako lokalny folklor. Akurat by to mohlo byt cele kratsie ale co uz, start sa kvoli tomu neposunul. Skus sa na to pozriet tak: farar to robil zo srdca a zelal nam uspechy a ukoncenie pretekov v zdravi...
3). Umele single - az tak umele neboli, celkom som sa na nich pobavil
4). Regulovcici pri brane - tu absolutne nesuhlasim a prave si myslim ze bolo to najl;epsie riesenie. Ako ukazes rukou ze treba zatocit 2x na kratuckom useku? Jediny zmysluplny sposob bola alebo tabulka s tekstom alebo hlasove znamenie, za mna na jednotku zvladnute.
5). E-ckari - tu som s Tebou, prekazali na trati (dokopca predbehali a s kopca zavadzali, dokola asi 20x), no musim povedat ze chovali sa velmi ohladuplne a uvolnovali priestor. Snad organizator pokusi sa o rok lepsie doladit casy startov a ta mala zavada zanikne
Za mna naozaj jedne s najlepsie zorganizovanych pretekov na SVK, zvlast vycneva:
- paradne zazemie na dostihovej drahe
- pestra trat
- vyborne znacenie
Jedina nevyhoda (ktorej sa ale neda predijst a radsej bysom to nechal ako je) bola sirka medzi nektorymi stromcekami na singloch - rajdy sa tam visli na povestne milimetre...