Kategórie
Bike-techSlnečné okuliare na bike # recenzie # doplnky # ochrana # skúsenosti # poradenstvo # komfort # cenový limit
Mam ale otazku. Zevraj okuliare, ktore su urobene tak, ze ked ich mas tak ti nefuka do oci - tak sa zase dost rosia. A tie pri ktorych zase kusok fuka do oci, sa rosi menej...to je asi logicke, kedze tam je lepsia cirkulacia vzduchu, alebo sa mylim?.
Chcel by som nejake okuliare do 500,-sk
Uz som take videl ale vo vacsine som vyzeral ako debil.
Az na jedne. Tie mi celkom seknu, stoja 330, v cyklodome, ale vyzeraju ako take obycajne slnecne bryle, tak neviem ci ich zobrat, ci s nimi budem spokojny.
Okuliare co som mal predtym ma pri dlhsej jazde tlacili a nebol som spokojny.
tak sa chcem aj opytat, co by mali mat spravne cyklo okuliare, pripadne, ake mate vy..
dakujem
-15% Oakley QNTM Kato okuliare, transparent stonewash/prizm sapphire
258 €
-15%
MOC 304 €
savings uvex Sportstyle 237 okuliare, purple fade/mirror purple
59,99 €
savings
MOC 89,99 €
-9% 100% GLENDALE okuliare, polished translucent lavender/HiPER lavender mirror
143 €
-9%
MOC 159 €
-15% Oakley Radar EV Path okuliare, matte sapphire/prizm sapphire polarized
224 €
-15%
MOC 264 €
-10% Alba Optics A-LENS náhradné fotochromatické sklo, VZUM F LENS BTL
97,99 €
-10%
MOC 109 €
lapaloma podeľ sa s nami o nejaké foto alebo aspoň link kde si objednával.
Takže okuliare prvý dojem perfektný, sú ľahučké, zorné pole skvelé, nič nikde nevadí, optická kvalita dostatočná. Čo sa týka stmavovania/zosvetľovania to úplne posúdiť neviem, ale sú minimálne rovnako dobré ak nie lepšie ako uvex, čo som vozil doteraz. Cestou do práce som mal celý čas komfortný pocit, či na slnku alebo keď som na Hlbokej vošiel do tieňa a zase ke´d som potom vyšiel na slnko tak stále som mal príjemný pocit takže kombinácia oči/sklíčka pracujú tak ako aby dobre bolo.
Nie sú lacné ale urobia čo sľubujú
Trochu odôvodním moje rozhodovanie. Oakley (napr. Radar Photochromic) by boli stávka na istotu ale boli drahšie a chcel som po inak skvelých Jawbreakeroch skúsiť inú značku. 100% na mňa pôsobili trochu plastovo, hračkársky a dizajnovo už preexponovane. Uvex bezkonkurenčná cena aj za fotochrómy, ale tvarovo a vzhľadovo mi až tak nesadli, inak super okuliare. Bliz vyzerali za cenu +-60eur úplne super, ale už mi veľkosťou a tvarom pripomínali skôr zjazdové alebo lyžiarske okuliare. Nemám malú hlavu, ale Bliz pôsobia dosť masívne. Ale ak budem na zimu vyberať nejaké okuliare zvlášť na bežky, tak Bliz budú favorit.
Keď okuliare dorazia hodím aj ja nejaké foto.
Okuliare ľahučké, 27g navážené, spracovanie na vysokej úrovni a čo ma prekvapilo, vysoká flexibilita ako rámu, tak aj skla.
Reactiv funkcia je samostatná kapitola a udávanému rozsahu 12%-87% by som aj veril. V tmavej miestnosti sú úplne číre a po naozaj krátkom vytiahnutí na slnko rýchlo stmavnú (posledné 2 foto). Verím že po dlhšom ako pár sekundovom pobyte na slnku stmavnú ešte viac, ale už takýto rozsah ma prekvapil, vidieť to bolo hlavne po odlepení nálepky zo skla
Stmavujú viditeľne viac ako Oakley Photochromic, škoda že som neurobil foto spolu na porovnanie.
Na bajku ešte len vyskúšam, ale už teraz ich môžem s kľudným svedomím doporučiť.
Uvidíš, vyskúšaš a odídeš určite s Reactiv sklami, je jedno akým modelom
ok k veci - idem zajtra testovat, dik za referenciu
A este pouzivate/odporucate tie Julbo 0-3 aj do MTB? Lebo priamo v odporucaniach vyrobcu su skor na cestu a na MTB odporucaju 1-3 LAF.
Inak používam fotochromy Rudy cca 5 rokov a sú stále funkčné bez problémov.
PS: sú to tieto Spinair 57 https://theloamwolf.com/2021/08/13/review-rudy-project-spinair-57/
videl som nejake zakrivene ale 400-500 za okuliare nedam kedze viem ako dopadaju tie co nosim
tak cakam dalej a hladam
este na MTB s odretymi usami
praveze tie cez pol tvare su na bike super lebo nefuka do oci ani z boku
ale tak ked je clovek slepy a nemoze ani sosovky nosit tak potom tazko je