Citujem z videa: Výkon dostupných kolobežiek bez vodičského oprávnenia je vyšší než motorka A1. Čiže niečo v legislatíve tu máme nedotiahnuté. https://fb.watch/ejKTqWbH_v/
Kurnik, začínam mat taký pocit že začínam opúšťať strednú triedu a mierim skôr k “chudobe”…a to mi stačilo len skúsiť nájsť nejakú dovolenku v Európe pre štvorčlennú rodinu. Svet sa zblaznil alebo ľudia majú fakt toľko peňazí? Akože hľadám nejaký hotel ideálne s plnou penziou, proste nech sa o nás aspoň ten jeden týždeň niekto trochu postará a najlepsie letecky lebo fakt sa mi nechce niekde cez noc šoférovať a podobne srandy ( proste fakt si tak týždeň oddýchnuť ). A vždy to začína dobre, dajme tomu že sa to tvári že 1200€/dospela osoba a deti do 12r zdarma ( teda až na letenky )…samozrejme len dovtedy pokial to človek nerozklikne a nezistí že ziaden termín za 1200€ už nie je, keď si tam pridám dve deti tak už mi tam vypisuje raketu doplatok za rodinnú izbu a podobne srandy, poplatky k tomu aj zbytočne spomínať. A tak mi to nakoniec vypľuje 4* hotel v Chorvatsku letecky na týždeň “iba” za 4500€ …som tak aj uvažoval či to napísať sem, alebo do “vtipkara”…
Skus namiesto 4* pohladat 3*. Co som pred nejakym casom pozeral, tak za tu jednu hviezdu ziskas trezor na izbe a uterak navyse (podla nejakeho "oficialneho" hviezdickovania a v reale odskusane len 1x, lebo to fakt za vyssiu cenu nestoji). Autom na sever Chorvatska je to nejakych 8h, co je jedna "sichta" v praci. Ked o 6-tej vyrazis, poobede uz lezis pri mori (pre mna 8h soferovania nie je vela, ale kazdy to ma inak). Lietadlo nebude ovela rychlejsie a za cenu komplikovanych prestupov (na letisko, z letiska). Neviem, aky termin hladas, ale augustu by som sa vyhol uplne a to nie len kvoli najvyssim cenam. Za poslednych 8 rokov som bol v Chorvatsku v auguste 2x a uz nikdy v zivote.
A 4500 Euro za tyzden v Chorvatsku je fakt masaker
Kurnik, začínam mat taký pocit že začínam opúšťať strednú triedu a mierim skôr k “chudobe”…a to mi stačilo len skúsiť nájsť nejakú dovolenku v Európe pre štvorčlennú rodinu. Svet sa zblaznil alebo ľudia majú fakt toľko peňazí? Akože hľadám nejaký hotel ideálne s plnou penziou, proste nech sa o nás aspoň ten jeden týždeň niekto trochu postará a najlepsie letecky lebo fakt sa mi nechce niekde cez noc šoférovať a podobne srandy ( proste fakt si tak týždeň oddýchnuť ). A vždy to začína dobre, dajme tomu že sa to tvári že 1200€/dospela osoba a deti do 12r zdarma ( teda až na letenky )…samozrejme len dovtedy pokial to človek nerozklikne a nezistí že ziaden termín za 1200€ už nie je, keď si tam pridám dve deti tak už mi tam vypisuje raketu doplatok za rodinnú izbu a podobne srandy, poplatky k tomu aj zbytočne spomínať. A tak mi to nakoniec vypľuje 4* hotel v Chorvatsku letecky na týždeň “iba” za 4500€ …som tak aj uvažoval či to napísať sem, alebo do “vtipkara”…
pozri Domašu, treba podporit domacu ekonomiku v tazkych casoch
trochu som to okopíroval z článku pre predstavu o cene toho vlaku
Ceny kombinácie auto + pasažieri závisia od počtu pasažierov, veľkosti a druhu auta. Napríklad jednosmerná preprava Octavie kombi s dvomi dospelými a jedným dieťaťom z Bratislavy do Splitu, ktorú sme si skúšobne cez internetový ÖBB Ticketshop nakonfigurovali, bude stáť približne 324 eur. Cena za prepravu jedného dospelého aj s motorkou nám vyšla necelých 180 eur.
Jj polovicne a aj len vdaka poplatkom za dialnice. Inac to das asi na jednu nadrz do splitu. Ked to nebudes hnat 140+kmh.
Vlak je len o pohodli ked sa niekto neciti na to soferovanie alebo sa mu len nechce.
Diky pani, to uz radsej sadnem do toho auta a kusok si pokrutim volantom ...ako moja chyba ze som si to nechal takto na poslednu chvilu, ale nejako som pocas covidu vysiel z cviku ohladom planovania ciest/leteniek/dovoleniek a popri tom mi do toho prisli nove premenne, ako to ze uz sme 2+2 a v podstate teraz aj dalsia a to zaciatok skolskeho roku ( kedze mame prvaka a neradi by sme ho hned takto od zaciatku "vytahovali" zo skoly kvoli dovolenke ).
Ale nech tak ci tak, je to docela peklo najst aktualne nieco v Europe pri mori za rozumny peniaz s tym aby tam bolo aj nieco zaujimave pre deti ( 3 a 7r )
No, v tomto prípade áno. Cesta z KE do PHA je vo vyčíslení nákladov na tom lepšie. Tam je ten rozdiel menší. Zhruba 100 stojí preprava 2 dospelých a auta v 2 miestnom lôžkovom kupé a náklady na prepravu autom sú o málo nižšie. Komfort zvyšuje aj to, že sú použité vagóny ČD kde je možnosť objednať si kupé s vlastným WC a sprchou ( cena je ale vyššia ako 100 E) alebo sa osprchovať ráno v spoločnom WC/sprcha. Ušetrí sa tým deň, kdežto pri ceste z BA do Splitu po zarátaní časov nakládky / vykládky nie je až taká úspora času. Ale komfort to je, to môžem potvrdiť.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Výkon dostupných kolobežiek bez vodičského oprávnenia je vyšší než motorka A1. Čiže niečo v legislatíve tu máme nedotiahnuté.
https://fb.watch/ejKTqWbH_v/
To by som najprv musel vedieť jazdiť a nebáť sa ?
https://www.jpost.com/health-and-wellness/exercise/article-712323
Treba znizit zdvihy a jazdit drsne po lese.
Skus namiesto 4* pohladat 3*. Co som pred nejakym casom pozeral, tak za tu jednu hviezdu ziskas trezor na izbe a uterak navyse (podla nejakeho "oficialneho" hviezdickovania a v reale odskusane len 1x, lebo to fakt za vyssiu cenu nestoji). Autom na sever Chorvatska je to nejakych 8h, co je jedna "sichta" v praci. Ked o 6-tej vyrazis, poobede uz lezis pri mori (pre mna 8h soferovania nie je vela, ale kazdy to ma inak). Lietadlo nebude ovela rychlejsie a za cenu komplikovanych prestupov (na letisko, z letiska). Neviem, aky termin hladas, ale augustu by som sa vyhol uplne a to nie len kvoli najvyssim cenam. Za poslednych 8 rokov som bol v Chorvatsku v auguste 2x a uz nikdy v zivote.
A 4500 Euro za tyzden v Chorvatsku je fakt masaker
pozri Domašu, treba podporit domacu ekonomiku v tazkych casoch
Ide sa cez noc a sú v tom aj lôžka?
edit:
vyzerá to tak, že áno
https://www.zssk.sk/aktuality/chystate-sa-do-chorvatska-vyuzite-vlak-zssk-a-oddychnite-si-spolu-s-vasim-autom-ci-motorkou-uz-pocas-cesty-na-dovolenku/
Je to fajn cestovanie, ( za posl. 2 mesiace sme takto 2x otočili Prahu) akurát tá cena sa mi zdá dosť vysoká. Pretože z BA to do Splitu dáš za pár hodín a náklady sú menej ako polovičné.
https://www.zssk.sk/aktuality/chystate-sa-do-chorvatska-vyuzite-vlak-zssk-a-oddychnite-si-spolu-s-vasim-autom-ci-motorkou-uz-pocas-cesty-na-dovolenku/
Vlak je len o pohodli ked sa niekto neciti na to soferovanie alebo sa mu len nechce.
Ale nech tak ci tak, je to docela peklo najst aktualne nieco v Europe pri mori za rozumny peniaz s tym aby tam bolo aj nieco zaujimave pre deti ( 3 a 7r )