Čakal som síce, že už v tomto období príde trošku kemra, ale toto čo sa deje je hrôza. Už hlásia aj sneženie. Takto sa človek len tak ľahko na bike nedostane. Už 2 týždne som nebol na biku, lebo zmohla choroba a teraz počasie a vyzerá to na dlhšie. Ja chcem teplo
sobi30 .. rozdiel potencialov medzi dvomi bodmi , pri burke,alebo pod vedenim vvn je vselico mozne. blesk je ale prudovy vyboj medzi. dvomi rozdielnymi potencialmi o vysokej prudovej hustote,to by ta spalilo. ale az uvidis ako sa k tebe blizi gula,tak utekaj kade lahsie ,nechaj jej aledaky prasknuty ram
Podla mna keby som drzal tu tyčku(riadidlá) pri predstavci oboma rukami, tak by som neprezil tento utok klimateroristov
Bicykel nie je auto, ze si v podstate izolovany vo Faradayovej klietke. Keby do teba na bicykli priamo udrel blesk, tak by si mal sakra stastie, ak by si prezil. A aj keby si prezil, tak by si mal tazke popaleniny. A mozno by si bol aj hluchy.
Ja som raz zazil uder blesku velmi blizko asi do strechy a to bola taka rana, ako keby niekto strielal z dela pri dome. Sa cudujem, ze ziadne okno neprasklo.
Mne sa to stalo za sidliskom KVP od slovnaftky smerom ku jazdiarni tesne pred mostom cez 4 prudovku (pre nemiestnych - cca najvyssi bod v okolii) tlacil som v prietrzi bajk a v ruke drzal dazdnik, blesk udrel predomnou do stromoradia odhadom niekolko desiatok metrov a takmer som pustil z ruky dazdnik. Tiez to bolo s okamzitym zvukovym prejavom, co znasobilo zovretie mojich sedacich svalov
V severní Itálii už měsíce nezapršelo a nadílka sněhu byla v zimě o sedmdesát procent menší než jindy, což vede k vysychání místních řek, na nichž závisí významné zemědělské regiony. V důsledku vysychání Pádu, italské nejdelší řeky, hlásí farmáři ztráty v řádu miliard eur. Úřady proto nařídily, aby se z Gardského jezera upouštělo víc vody a stav řek se tak stabilizoval. V červenci však musely od opatření zase ustoupit, neboť pokles hladiny v jezeře začal ohrožovat příjmy z turismu. Hladina jezera postupně spadla na 32 centimetrů nad hladinu podzemní vody, což je blízko rekordnímu minimu z let 2003 a 2007. Teplota vody v jezeře mezitím vystoupla nad obvyklé hodnoty – v pátek naměřili v Gardě 26 stupňů Celsia, o čtyři víc, než je srpnový průměr, a jen o jeden stupeň méně, než je běžné pro oblast Karibiku.
štvrtá horúca vlna, aj v pivnici sa mi otepluje, aktuálne 19 stupnov oproti 17 a pol začiatkom júla, za chvílu ani mikinu nebude treba, ale aj tak to vyzerá na najchladnejšie leto - na biku mám teploty okolo 15 stupnov a zvyšok od 17 a pol po 24 /od pivnice po horné poschodie - ked stupne teplota nad 24 prechádzam do undeground režimu/, vo štvrtok 200 km a 10 stupnov, poslednú hodinu o 6:30 ráno v krátkom prechádzam okolo policajnej hliadky a sa ich pytam či ne zima, oni že ani ne a vám ? ja že - tak kus
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Bicykel nie je auto, ze si v podstate izolovany vo Faradayovej klietke. Keby do teba na bicykli priamo udrel blesk, tak by si mal sakra stastie, ak by si prezil. A aj keby si prezil, tak by si mal tazke popaleniny. A mozno by si bol aj hluchy.
Ja som raz zazil uder blesku velmi blizko asi do strechy a to bola taka rana, ako keby niekto strielal z dela pri dome. Sa cudujem, ze ziadne okno neprasklo.
neboj, uz len tento tyzden
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/lago-di-garda-jezero-sucho-italie-voda-dovolena.A220813_095742_zahranicni_ane
https://snow.cz/clanek/6681-krute-leto-na-ledovcich-2022-r-i-p-letni-lyzovani?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook
Jaj, si to mal skorej napisat. A ja nevedia som bol na hodku pretocit nohy priamo cez obed