Kategórie
Bike-techPrechod na 1x7 / 1x8 / 1x9 / 1x10 / 1x11 / 1x12 # prevody # výmena dielov # upgrade # poradenstvo # prevodník # kazeta # kompatibilita # technické otázky
Je to finančne ovela menej náročné,ako cenovo premrštené sady Sram 1 x 11,pričom je menej iba o jeden prevod-takže kto chce,smelo do toho-tu je link na tú vychytávku-cena cca 100 Eur:
http://www.koloshop.cz/kazeta-a-pastorky-horske-10sp.-244/general-lee-leonardi-racing-adapter-kazety-sram.html
Akcia -13% SRAM XX1 Eagle DUB kľuky s prevodníkom, 170 mm, 1x12, 34T, pre Cannondale Ai
484 €
-13%
MOC 659 €
-6% SRAM X01 Eagle DUB Boost Carbon kľuky, 175 mm, 1x12, 32T, Lunar/Oxy Red
479 €
-6%
MOC 639 €
Výpredaj -15% Praxis Works G2 HD M30 kľuky bez prevodníka, 1x11/12 sp., 165 mm
138 €
-15%
MOC 178 €
savings Shimano náhradný pastorok pre 12-kolo kazetu CS-M9100, 14T
4,90 €
savings
MOC 8,39 €
-7% SRAM sada tlmiacich vložiek medzi pastorok kazety XG-1290 RED 10-26
25,99 €
-7%
MOC 33,99 €
savings SRAM PG-1210/1230 náhradné pastorky kazety, 11T/13T/15T
16,79 €
savings
MOC 35,99 €
https://www.henkel-adhesives.com/sk/sk/produkt/threadlockers/loctite_243.html
Prečo by som mal podávať maximálny výkon pri max. kadencii ? Vysvetli.
Len kratko lebo je to OT:
Ked uz tlacis max silu ktoru tovje svaly dokazu urobit nemas inu moznost ako zvysit vykon, len zvysit kadenciu. Alias dodat tu silu viac krat za jednotku casu. Hovorim o max vykone nie o FTP. Ak ta zaujimaju podrobnostio pogooli dost sa to testovalo na sportovcoch. Jedny z max cisel boli namerane prave BMX pretekarom pri tych sialenych cca 200RPM.
Zase mozem pouzut analogiu s motorom. Piest ma nejaky objem a ked pride k zazehu tak doda urciu silu danu roztahom plynov vo valci... Vacsi vykon znamena spalit viac paliva/zvysit mnozstvo plynov. To vies urobit bud zvacsenim objemu umotoru = vacsie svaly u pretekara, alebo zvysenim otacok motoru = vacsia kadencia pretekara. A to az do mometnu kedy trenie a straty z velmi velkych otracok nepesiahnu narast vykonu. U pretekara je to max kadencia, ktoru dokaze kontrolovane dodat u motora je to dane jeho konstrukciou (chadenie, mazanie, objemove zmeny....)
MarKac80: ak vies tocit, tak obvykle tam (alebo blizko) vies ziskat najvyssi vykon , len je to velmi kratkodobe a enormna zataz na srdcovo-cievny system, tak nic pre slabsich na srdce
Ako sa tato tema dostala vlastne sem ? Aha uz viem, za to moze lapaloma tentokrat
To bolo raz a neviem vylucit chybu snimaca. Ale na poziadanie idem kedykolvek cez 190RPM. Ak to mam drzat minutu tak som uz len niekde okolo 130-140RPM
Ked sliaprem tempo na cestaku tak som 110-115 RPM ako pohodlnu kadenciu. Pod 90RPM vyslovene trpim.
Uvoľnil som trochu lanko a radenie má znova 11 kliknutí, tak ako to má byť. No napriek tomu sa mi to nedarí nastaviť. Keď prehodím na najľahší prevod tak ide reťaz až za kazetu. Skúšal som pritiahnuť L skrutku a nepomohlo to ani keď už bola na doraz. Reťaz ide na najväčší pastorok už keď je zaradený druhý najľahší prevod. Keď trochu uvoľním lanko, tak sa to zlepší, no vtedy zase nefunguje najťažší prevod. Na bicykli som nespadol ani som nič neprestavoval, len tak z ničoho nič sa to rozladilo a netuším ako by som to mohol opraviť. Neviete čo s tým?
10-46 robi sram v ramci gravel sad ale je na XDR orech - je o nieco sirsia ako MTB kazeta. MTB kazetu ale das aj na XDR orech len treba podlozku.
no a kedze je rozna sirka kazety asi k tomu treba prislusne saltre. ak mas MTB salter tak garbaruk.
pripadne na microspline 10-45 od shimana
Toto bude naozaj problem bud patky alebo ramienka. Nieco z toho nieje uplne rovne. Presiel som si tym tiez. Dokonca nova patka nepomohla. Musel som ju trosku vypodlozit a az potom to slo poriadne. Mozno mas patku alebo prehadzovacku v nej slabo dotiahnutu.
10-46 robi sram v ramci gravel sad ale je na XDR orech - je o nieco sirsia ako MTB kazeta. MTB kazetu ale das aj na XDR orech len treba podlozku.
no a kedze je rozna sirka kazety asi k tomu treba prislusne saltre. ak mas MTB salter tak garbaruk.
pripadne na microspline 10-45 od shimana
Myslím, že Sram robí 10-44 a nie 46. Je to však kazeta road AXS určená pre Flattop reťaz.
Pozrel som sa na tú pätku a vyzerá to, že by tam mohol byť problém, ale nemám to s čim porovnať, lebo neviem aký bol pôvodný stav. Prehadzovač je k pätke pritiahnuta na 12Nm no ak na ňom zamknem ramienko pomocou toho tlačítka čo má Sram a skúšam hýbať prehadzovačom tak cítim že je vôľa medzi pätkou a tou podložkou o ktorú sa opiera Limit skrutka (foto). Ak zdvihnem prehadzovač tak sa tou podložkou dá voľne točiť. Pozeral som to aj na cestaku a tam je to všetko napevno a prehadzovač sa pohybuje len na ložisku. Neviete či tam tá vôľa má byť? Ak nie, tak ako mohla vzniknúť? a ako sa dá odstrániť?