Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftJano1987 napísal:
Čo tak namiesto zhabania áut uplatniť, že výška pokuty by tvorila nejaké % z ročného príjmu?

Lebo ten paškvil s tým zhabaním aj cudzích áut a predajom a potom aby si majiteľ vymáhal škodu na súde je totálna *****. Stačí si pozrieť Občan za dverami a podobne. Čítať noviny, či pozrieť správy. Vymáhanie škody na súde je bežne záležitosť na 10+ rokov. A aj keď človek vyhrá súd, ešte to neznamená, že sa dostane k peniazom. Navyše pokiaľ sa človek súdi o peniaze, tak sa platí súdu neviem koľko % zo sumy, čo chce človek vysúdiť. Za čo si má potom človek zohnať ďalšie auto?

Kvôli pár idiotom sa tu ide zase robiť lov na čarodejnice. Podľa Ministerstva vnútra má nejak 3,6 milióna obyvateľov Slovenska vodičák.

To je uz davno zauzivana prax, slusnych obcanov ochranime pred vagabundami najlepsie tak, ze ich potrestame preventivne aby nemohli sami spachat priestupok/trestny cin. Inym slovom pouzime medializovanu situaciu na dalsie obmedzovanie ludskych slobod a prav nezainteresovanych obcanov. Lebo cim viac obmedzeni, tym demokratickejsia je republika. A ked sa ludia boja, lepsie kooperuju a menej sa na utahovanie skrutiek stazuju.
Zobraziť komentár 03.10.2022 - 15:48:11
04
kenai: no s tym alkoholom, preco mladi miesaju vodku s redbullom. Triezvy nie si a spať sa ti rozhodne nechce :D Nieco ako dnesne pocasie.
Zobraziť komentár 03.10.2022 - 16:27:30
01
Jaaaj, som v NL a zas mi bolo trápne... Dával som jasné znamenie, že odbočujem vpravo a oproti idúce auto odbočujúce vľavo malo ešte plnooo času ísť ale neee, tetuška mi dávala prednosť, tak čakala ½ minúty, potom sa za mnou vliekla asi 1km, už som sa čudoval, keby sme mali vymenené role tak by sa to dalo chápať... 😭
Zobraziť komentár 03.10.2022 - 17:48:11
12
To je tiez zaujimava vec o ktorej sa nehovori a malo by sa. Mozog vyhodnocuje vzdialenost predmetu a jeho rychlost na zaklade naucenych skusenosti. Ak vidi auto predpoklada nejaky rozmer ak vidi jeho relativnu velkost odhaduje vzidalenost. Ale nevie rozoznat male auto blizko a velke daleko. Vidi ich rovnako. Samozrjeme nerobia sa 5move kamiony ale aj tak sa to prejavuje u rozne velkych osobnych aut. Najhorsie je to po tme. Tam sa mozog musi obmedzit velkost a realtivnu vzdialenost svetiel. Tu treba povedat ze bicykel ma jedno a teda vodic nema ako tusit jeho skutocnu vzdialenost, toboz rychlost. S prichodom novych super estetickych a vykonnych svetiel je to pre mozog este zlozitejsioe. Musi rozoznat staru skodu 120 blizko od noveho silne svietiaceho velkeho SUV daleko. Pridajme si k tomu este rychlost a situacia zacina byt fakt vesela. Vo dne sa to da ako tak ked vidis referencne predmety, ktore priblizujuce auto mina, ale v noci ich z pravidla nevidis. Ludsky mozog je lenivy a praxou sa nauci, ze vzdialenost xy je zhruba n sekud do prichodu, Zanedba, ze auto moze ist inou, ako predpisovou rychlostou. A az sa take nieco stane su potom problemy. Nieco ako pise corsair v lepsom pripade, v horsom celne buracky lebo niekto isiel nad MPR preto mu nedali prednost. Ak by bol co k comu a vedel, ze nikto nevidi, ze ide tak rychlo ratal by s tym. Nic by sa nestalo, ale tu je zase problem, mentalita ja som na hlavnej, tak idem ved maju vidiet. Presne ta mentalita co dostava do problemov vela cyklistov na cestach.

Kto mi neveri, nech si urobi experiment zo svieckou. Ak sviecka neosvetluje nic vidiet len jej plamen, nie je mozne urcit jej vzdialenost. Totiz plamen moze mat roznu velkost a to ze mame stereoskopicke videnie v tak velkych vzdialenostiach malo platne. Alebo lietadlo na oblohe, male nizko, velke vysoko, vyzera rovnako lebo nie je pre mozg referencia.Pre to ani neviem urcit vzdielnost hvied bez meracich pristrojov ....
Zobraziť komentár 03.10.2022 - 18:11:08
00
Jedna z obetí bol dcérin spolužiak na UK, a tak som rozmýšľal, či vôbec niečo napísať, ale na tie cynické výgrcky z posledných troch strán mi nedá aspoň jednorazovo nereagovať.

Len duševný mrzák využije túto tému na ďalšiu absolútne impotentnú prezentáciu/exhibíciu svojich pseudonázorov na demokraciu, políciu, a spomenie nonšalantne (a samozrejme hlavne edukačne !!) bary na letisku, povahu pilotov, a znôšku ďalších nezmyslov. Skús toto so svojou suverenitou večného diletanta zoči voči povedať rodičom obetí jazdy toho opitého bafuňára a jeho rovnako opitého syna, prefackali by Ťa ako malého chlapca. Tvoje alter ego Jano by to potom mohol riešiť ako prípad neodôvodneného násilia voči Tebe.
Zobraziť komentár 03.10.2022 - 18:48:53
732
Utorok 4. október,18.00 hod, Úrad vlády, zhromaždenie a pochod:
https://www.facebook.com/events/423777379802599/
Zobraziť komentár 03.10.2022 - 19:18:19
01
arrow_leftcorsair napísal:
keby sme mali vymenené role tak by sa to dalo chápať... 😭

No neviem, ci by s tebou vymenila pani počas jazdy roľu.
Zobraziť komentár 03.10.2022 - 19:57:52
02
Daniel, úprimnú sústrasť rodine, ale od čias oko za oko a zub za zub sme sa snáď ako spoločnosť posunuli ďalej. Šofér je (vhodnú nadávku si doplň sám), ale to nedáva davu, či jedincom právo lynčovať jeho, alebo jeho rodinu.
Zobraziť komentár 03.10.2022 - 20:16:38
00
Čo je to zas za chorý nápad, zhabať auto vinníkovi? To môže vymyslieť len ten trnavský truľo. A keď je auto totálka?
Zobraziť komentár 03.10.2022 - 21:05:36
01
opravi sa na naklady truľa a da sa do drazby 😉
Zobraziť komentár 03.10.2022 - 21:11:50
03
arrow_leftJano1987 napísal:
Daniel, úprimnú sústrasť rodine, ale od čias oko za oko a zub za zub sme sa snáď ako spoločnosť posunuli ďalej. Šofér je (vhodnú nadávku si doplň sám), ale to nedáva davu, či jedincom právo lynčovať jeho, alebo jeho rodinu.

Chceli by sme si o sebe mysliet. Ale naozaj sa ludia niekam posunuli? Posun nie je to, ze necham potrestat niekoho co mi sposobil ujmu niekym inym. Posun je ak mu ja dokazem odpustit a ak on sam chape rozsah svojho pochybenia a vyvodi voci sebe dosledky sam. Ba este lepsie, chape zodpovednost za sovje ciny aj bez strachu z represie a kona tak aby ujmu nesposobil. To by bol skutocne posun.
Prejst z oko za oko, zub za zub k nech tresta statny system, je ako prejst od lovu zvierat pre obzivu k nakupu v masiarstve a zabijanie nech obstara niekto iny, lebo spolocnost je na to prilis noble.
Zobraziť komentár 03.10.2022 - 21:19:39
00
arrow_leftvladoNM napísal:
Čo je to zas za chorý nápad, zhabať auto vinníkovi? To môže vymyslieť len ten trnavský truľo. A keď je auto totálka?

je to 'normalna prax' v niektorych statoch ale kedze tu to navrhol igor, tak je to chory napad
a samozrejme totalka byva pri zadrzani opiteho sofera casto :facepalm:

zas klasika - kazdy nadava, ze na hornych 10 000 nie je paka pri takychto priestupkoch / trestnych cinoch, ale ked niekto pride s takymto navrhom, tak je to blbost
treba im dat pokutu 600,- a pustit ich ;) to ich nauci ...

tak navrhni ty - co si myslis, ze by mohlo v nasich koncinach a so slovenskou povahou pomoct ...
Zobraziť komentár 04.10.2022 - 00:59:07
02
Mám taký blbý pocit, že dostane 8 rokov a po 6 bude vonku..☹️
Zobraziť komentár 04.10.2022 - 04:52:25
00
KinDo: u nas hornych 10tisic su casto nemajetni chudaci :D /po vzoru, ved viete koho/
Zobraziť komentár 04.10.2022 - 07:28:43
02
KinDo problém je ten, že sa majú zhabať všetky auta bez rozdielu toho, komu patria.
Zobraziť komentár 04.10.2022 - 08:24:52
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Svetlá)
keyboard_arrow_up