Problém. Pred pár dňami som náhodou objavil bočný vakel v zadnej stavbe, netuším, či tam bol od začiatku, alebo vznikol časom. Ide o Nerve AL 7 2014, kúpený 3/2014, do 11/2014 odjazdených cca 1800 km.
Problémové miesto je spojenie vahadla s horným ramenom zadnej stavby, viď výkres: http://goo.gl/v5h0Cu
Ukázalo sa, že išlo o nedostatočné zalisovanie/uvoľnenie ložiska v telese vahadla. Ložisko samotné je v poriadku. Problém je rovnaký na oboch stranách. Prejavuje sa to takto: http://goo.gl/DPjgyL. Skrutky boli samozrejme zatiahnuté na správny moment.
Takto opísaný problém aj s videom som poslal na adresu [email protected]
Odpoveď bola, že bicykel musia vidieť, tak som ho dnes 18/11/2014 poslal. Kuriéra vybavujú a platia oni. Na otázku, či poputuje do Nemecka, bola odpoveď, že len do ČR.
To je zatiaľ všetko, budem aktualizovať. Ešte dodám, že komunikácia bola zatiaľ promptná, bezproblémová.
Aktualizácia 25/11/2014: poslal som mail, že ako je s tým ďaleko a odpovedal, že včera to videl a súhlasil s mojou diagnózou a tým, že to vahadlo treba vymeniť a objednal ho z Nemecka. Kladiem si otázku, ako by to bolo prebiehalo, keby som to bol skomunikoval priamo s Nemcami, možno by to uznali a poslali a ušetril by som čas. Ale to sa už nedozviem. Predpokladám, že ani nikto z tohto fóra to neskúšal napriamo, alebo?
Aktualizácia 4/12/2014: dostal som mail, že vahadlo dnes dorazilo a je už aj nahodené, zajtra vyráža bicykel na cestu späť.
Aktualizácia 9/12/2014: bajk je doma, vahadlo vyzerá v poriadku (btw. zdá sa mi, že má trošku inú povrchovú úpravu, asi je to z 2015 modelu, ale to je nepodstatné).
Takže celkový čas vybavenia 3 týždne, komunikácia bezproblémová.
Zaruka sa predlzuje o cas, ktory bol na reklamacii (nemohol si ho pouzivat) takze o nu neprides. Preto su dolezite datumy zaciatku a konca reklamacie.
Tak len pre info: na reklamaciu od Canyonu stale cakam. Od zaciatku oktobra mi pisu, ze maju plno a vyzdvihnut ho budu vediet az v novembri a zatial nic aj ked som sa znova dotazoval. Nastastie je mimo hlavnu sezonu.
Čo myslíte , jedná sa skôr iba o povrchové poškodenie farby alebo je poškodený aj ram a bude treba opravu?
Ako by ste chránili spodok ramovej trubky okrem fólií?
Záruka u Canyonu asi nepripadá v úvahu čo ?
Zjavne ale nie je poskodeny len lak ale aj vlakna karbonu, no nie je to nic tragicke.
Zjavne ale nie je poskodeny len lak ale aj vlakna karbonu, no nie je to nic tragicke.
Ďakujem za odpoveď. Koľko by vyšla taká oprava ? A nevedel by si mi poradiť nejakú účinnú ochranu rámu v tých miestach okrem 2 kg asfaltu ? Lebo bike mám chvíľu a nejazdil som na Tom žiadne extrémy.
A je to crb , len je to fotenie bleskom, tak to ukázalo asi viac do "strieborna" , v skutočnosti je to tmavo šedé
ja ju mám a je super aj dostatočne hrubá, mala by niečo vydržať a tiež dobre na bajku vypadá.
Len teda nastáva otázka, či to bude stačiť prelepit a čakať či sa to nezhorší alebo riešiť hneď dáku opravu carbonu ?
Len pre doplnenie, reklamáciu mi uznali, nakoniec sme sa dohodli na vrátení bicykla. V závere trvala komunikácia dlhšie, resp. čas odpovede, ale všetko prebehlo OK. Asi som sa nepoučil, ale opäť som išiel do canyonu, a čo čert nechcel, prišiel s poškodenou sedlovkou, ale do týždňa bola nová doma. Takže napriek nepríjemnostiam spokojnosť s prítupom reklamačného centra. Určite viem odporučiť....