Lokalizácia
Formulár sa odosiela
dve vrstvy vacsine ludom vyhovovat nebudu. hlavne ked das druhu vrstvu ktora nevie nasiaknut lebo - prva vrstva odvadza pot od tela - lenze ten pot musi niekam vsiaknut inak v nej ostava - cize do druhej vrstvy. a kedze na biku ideme pomerne rychlo treba este tretiu vrstvu ktora neprefukne ale pusti vlhkost von.

ak mas na sebe len dve vrstvy a vrchna je len neprefuk vsetka vlhkost ostava na tej spodnej na tele - je mokra a velmi rychlo chladi. pokial mas ale vrchnu vrstvu ktora je neprefukava ale z vnutra cesana dalsiu vrstvu nepotrebujes.

cize ak chces dve vrstvy (2ks oblecenia) treba ich vhodne zvolit.

dve vrstvy nosim tak do 5-8stupnov. pod tieto teploty sa lepsie citim v troch - samozrejme ich hrubku volim podla teploty.
Alfu nepokladam za jednu vrstvu, kedze ma v sebe vsitu "vestu". tak isto perfetto ak je z vnutra cesane nepokladam za jednu vrstvu ale dve.

Mirec_K mam skusenost ze mi na 10 rokov starych nyna membranovych nohaviciach membrana odisla - zacali prefukovat.
Zobraziť komentár 23.11.2022 - 10:49:36
05
Díky, ja sa fakt len pýtam, od 2015 som jazdil najnižšie teploty niekedy na jeseň, z jari som čakal na slniečko. Poslednú jar som ale už do práce dával aj okolo nuly (-2 bola najnižšia teplota) a tam mi Tá Gabba nestačila. Takže to môžem mať aj skreslené :) Čo má Perfetto zvnútra by ma veru zaujímalo.
Zobraziť komentár 23.11.2022 - 11:17:15
01
Neviem Miro..Gabbu som nikdy nemal, ale isto čo poznám človeka čo ju má a jazdil v nej, tak by som ju naozaj nechcel mať napríklad včera na Minčole pri -0,5°C a prudkom vetre. Nechcel by som tam mať ani Perfetto čo mám doma a mal som na sebe starú ALPHU LIGHT, pod tým BRYNJE Superthermo ešte aj s tým hrubým rolákom a ako som šiel hore, tak od Polomu som si na to dal ešte takú tenkú fukerku Castelli. Spotený som bol, lebo som aktuálne hodne prechladnutý, ale dalo sa to vydržať v tejto kombinácii. Uživil by som tam aj poriadnu ALPHU, ale tú si nechávam do ešte väčšieho chladu v spojení aj so snežením.
Zobraziť komentár 23.11.2022 - 11:39:10
00
arrow_leftMirec_K napísal:
Díky, ja sa fakt len pýtam, od 2015 som jazdil najnižšie teploty niekedy na jeseň, z jari som čakal na slniečko. Poslednú jar som ale už do práce dával aj okolo nuly (-2 bola najnižšia teplota) a tam mi Tá Gabba nestačila. Takže to môžem mať aj skreslené :) Čo má Perfetto zvnútra by ma veru zaujímalo.

Ja jazdím ešte starú Gabbu a mám ju aspoň 6 rokov a stale v pohode.. asi 3krát som ju striekal tým sprejom na vodeodolnost.. teraz som kupl nove Perfetto ale este som ho nemal, takze neviem to porovnat.. skusim ich doma ohmatat aspon v rukach
Zobraziť komentár 23.11.2022 - 11:58:10
00
Ale asi je to velmi individualne, lebo kamarat, ktory byva vacsinou lahsie obleceny ako ja (lepsie znasa chlad), tak teraz v tych teplotach do 5°, ked mam ja Gabbu a Brynje, tak on ma Perfetto a Brynje a na hrudniku citi chlad a musi si davat este jednu vrstvu medzi perfetto a brynje.
Zobraziť komentár 23.11.2022 - 12:10:22
00
branomelis, vidíš, a podľa materiálu by malo byť Perfetto teplejšie, ako Alpha Light (to vzadu nemá neprefuk, plus Perfetto má vpredu nejaké zateplenie), ak tomu správne chápem. Ale zas pri tom výstupe by si sa možno v tej celomembráne uvaril, ja v zime žiadne kopce neplánujem, len do Z2 a po rovinke (už sa mi tie endurance jazdy na trenažéri nechce absolvovať :D). Ako, v tej Gabbe s Accumulatorom pod tým som nezmrzol, ale úplný komfort to tiež nebol. Alpha už je úplne mimo rozpočet ale :) Navyše z práce by sa v tom človek mohol za slnečných dní už celkom hriať. To radšej to Perfetto skombinujem s niečím teplejším ako prvou vrstvou :)

Edit: mea culpa, Alpha Light má zvlášť zateplenie, takže bude teplejšia, ale vzadu zas bez neprefuku, čoho sa bojím celkom.

miidlo, áno, bude to strašne individuálne zrejme, a neostane mi, než objednať a skúsiť. Skús teda pozrieť, či je to Perfetto proti tej Gabbe nejak zateplené.
Zobraziť komentár 23.11.2022 - 13:22:42
00
ja som mal od sportfulu v predu windstopper a v zadu iba prefukavy norain - ako, nosil som to neustale 3 rocne obdobia 3 roky ale uz asi take nechcem, pri urcitych podmienkach to ma velku vyhodu ale su dost specificke. radsej celomembranu, ale moze to byt velmi individualne. ak mas na chrbate pravidelne batoh tak staci aj predok. ja v zime batoh na chrbat nedavam, to je najvacsie zlo.

inak mal som gore windstopper, mam aj alfu a rukavice z infinium, mam aj polartec neoshell a najviac sa mi asi pozdaval klasicky windstopper - tie dalsie viac prefuknu na ukor priedusnosti aj znesu menej vody. hlavne ten neoshell mi pride ze pusti pomerne dost chladu - vhodny skor na intenzivnejsie jazdy.
Zobraziť komentár 23.11.2022 - 13:55:29
00
Ahojte pre mňa osvedčená kombinácia
2-8°C : Brynje Superthermo + letny dres + Perfetto. Dres kôli tomu aby som mohol ísť v kopci rozopnuty. Pod 2°C pod perfetto zatepleny dres. Teraz mi dorazila Sportful Total Comfort, kombinacia brynje a letny dres pod ňou, do kopca rozopnuty, teplota -1,5. Hore zapnuť a komfort cely zjazd aj a prestavkami. Izolácia je izolácia.
Zobraziť komentár 23.11.2022 - 18:34:48
01
arrow_leftivast napísal:
Toto je slovo neznalého, keď máš telo ktoré sa potí tak si nepomôžeš, resp. pomôcť si môžeš znížením nepríjemných následkov tým že obliekaš sieťku ... Potenie ako také neodstraniš ani keby si šiel naostro, akurát si zarobiš na problém pri znížení intenzity ...

100% súhlasím, mne by z chrbta tieklo aj kebyže idem holý v 0°C
Zobraziť komentár 23.11.2022 - 19:52:33
00
Ahojte, pouziva niekto aj Super thermo zip polo, teda Brynje s rolakovym golierom? Ide mi o skusenosti, rozmyslam ci si to mam kupit prave pre pripad ze mam Brynje a na tom Gore Phantom kvoli tomu aby som si mohol vpredu Gore rozopnut a nefukalo mi na priedusky a krk. Nie je v tom moc teplo, prip. ci to prefukne. Dik.
Zobraziť komentár 23.11.2022 - 21:13:17
00
dobrá debatka ... moja skúsenosť, brynje fajn ako spodna vrstva tak nad 6 stupnov na to Perfettom nám aj staršie s windstopperom aj novšie s infinity tohoroku kúpene v slávnej akcii na velocity, staršie s windstoperom mi pride o trochu makšie, poddanejšie a aj mierne teplejšie. ale keď bolo teraz okolo 2-4 stupne už mi bolo s brynje fest zima, už som dal alebo také hrubšie merino elasticke s dlhym rukavom alebo xbionic accumulateor a na to to perfetto. keď je pod nulou tak miesto Perfetto nastupuje zatepleny dres Santini s Polartecom. ale je pravda, že ja nejdem nejaké strašné intenzity, tak rekreačne, 25 kmh priemer po cestách a 300 m výškových na 42 km okruhu
Zobraziť komentár 23.11.2022 - 21:14:54
00
aj také je? to znie dobre, práve ten rolak mi nejako chýba. dám síce šatku ale na šiju mi je zima.

arrow_lefteugenf napísal:
Ahojte, pouziva niekto aj Super thermo zip polo, teda Brynje s rolakovym golierom? Ide mi o skusenosti, rozmyslam ci si to mam kupit prave pre pripad ze mam Brynje a na tom Gore Phantom kvoli tomu aby som si mohol vpredu Gore rozopnut a nefukalo mi na priedusky a krk. Nie je v tom moc teplo, prip. ci to prefukne. Dik.
Zobraziť komentár 23.11.2022 - 21:16:46
00
arrow_lefteugenf napísal:

Ja mam jedno super thermo bez rolaku a to nosim ku Gabbe a potom mam aj s rolakom a to nosim ku Alphe, lebo Alpha ma ako keby vnutorny dres a hore kopcom si vzdy rozopinam tu neprefukavu vrstvu a presne preto aby mi nefukalo na krk tak nosim to superthermo s rolakom.. ale ja nemam to zipp polo , ja mam ten rolak bez zipsu, ale uz ten model neviem najst na ich stranke.
Je to super ale trochu sa to bije s golierom bundy.. ak by som tam mal aj ten zips, tak by mi to mozno vadilo
Zobraziť komentár 23.11.2022 - 21:42:26
00
eugenf Mám ho, je výborné, ale vložka vpredu nie je taká veľká, aby Ti v prípade rozopnutia nefúkalo na hruď. Ak sa napriek tomu rozhodneš, choď radšej do tohto :
http://www.brynje.sk/e-shop/rolak-brynje-super-thermo-zip-polo-w-inlay
Cenový rozdiel nie je brutálny a v ostrejšom vetre oceníš ramenné vložky, vychádzam z osobnej skúsenosti.
Zobraziť komentár 23.11.2022 - 21:47:48
00
miidlo, áno, bude to strašne individuálne zrejme, a neostane mi, než objednať a skúsiť. Skús teda pozrieť, či je to Perfetto proti tej Gabbe nejak zateplené.[/quote]

Pozeral som to a rozdiel medzi Perfetto a Gabbou je ze Perfetto ma este na prednej strane ako keby taky jemny flísový matroš. Podľa toho by som povedal, že Perfetto by mohlo byť teplejšie ale ako píše Romanca, tak to nemusí byť pravda.
Zobraziť komentár 23.11.2022 - 21:48:57
00

MTBIKER odporúča

keyboard_arrow_up