Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Keď máš flow control , teplomer už nedáš … a ani ho nebudeš potrebovať ak si to “očekuješ” zvlášť ak ma stroj s PID . Zistíš po akom čase od zapnutí kavovaru sa ti pri nastavenej teplote cez PID meni počas extrakcie teplota v “ hlave “ . Potom už na to ser a nastavuj cez PID . Teplomer výmen za FC a montuj tam manometer … mne sa to tak osvedčilo .
Zobraziť komentár 05.12.2022 - 20:30:18
01
No ok ale co s tym spravis, vies nejak ten tlak regulovat?
Zobraziť komentár 05.12.2022 - 20:31:26
00
Uvediem na spravnu mieru: ked sa priskrti prietok v hlave padlom na ihlovom ventile, klesne tlak na hlave/puku (a prave tam sa dava ten 2. manometer), kym tlak na zakladnom manometri za pumpou ostava rovnaky. Pouziva sa len pri praci s profilaciou tlaku, inak nema zmysel.
Zobraziť komentár 05.12.2022 - 20:33:49
02
Ok ja som to len vydedukoval podla toho videa co som dal ze on mal FC hore nad hlavou a ta dierka pre teplomer by mala byt teda volna ci nie? Ale tak uvidime zajtra v reale 😉
Zobraziť komentár 05.12.2022 - 20:35:31
00
arrow_leftscarinko napísal:
No ok ale co s tym spravis, vies nejak ten tlak regulovat?

Ano, ked si kupis ten kit za 200 eur, v nom je predsa aj ten manometer.
Zobraziť komentár 05.12.2022 - 20:35:33
00
arrow_leftscarinko napísal:
Ok ja som to len vydedukoval podla toho videa co som dal ze on mal FC hore nad hlavou a ta dierka pre teplomer by mala byt teda volna ci nie? Ale tak uvidime zajtra v reale 😉

Bude zaslepena srubou.
Zobraziť komentár 05.12.2022 - 20:39:30
00
Ináč ja som u všetkých mojich strojoch uťahoval tlak na 8,5 barov . U vibracnych púmp sa doporučuje 9-10 väčšinou sú z výroby prednastavené až na 11 Barov !!! Ani vybračne čerpadlo ani rotačné čerpadlo vo vyslednej extrakcii nemalo problémy . Len same benefity v kvalite výsledného produktu ☕️.
Zobraziť komentár 05.12.2022 - 20:39:32
00
A to sa kde robi? Nejaky regulator zvonku je? Ci treba rozobrat pol masiny? 😁
Zobraziť komentár 05.12.2022 - 20:40:31
00
Flow control je ta povestná čerešnička na dorte alebo aj kľúč k ustechu pri tvorbe “ zlatého espresso grálu “ . Teplotu už ani nemením …
Zobraziť komentár 05.12.2022 - 20:41:34
01
arrow_leftRamon1 napísal:
Ináč ja som u všetkých mojich strojoch uťahoval tlak na 8,5 barov . U vibracnych púmp sa doporučuje 9-10 väčšinou sú z výroby prednastavené až na 11 Barov !!! Ani vybračne čerpadlo ani rotačné čerpadlo vo vyslednej extrakcii nemalo problémy . Len same benefity v kvalite výsledného produktu ☕️.

Ono vacisna vyrobcov to stale nastavuje na 10-11 bar, pricom moderne espresso za uz aj 9 povazuje za vela (hlavne na svetly roast). Ja mam nastavene na 7.5 bar.
Zobraziť komentár 05.12.2022 - 20:41:45
00
arrow_leftscarinko napísal:
A to sa kde robi? Nejaky regulator zvonku je? Ci treba rozobrat pol masiny? 😁


Poväčšine aspoň na Rocketoch zo spodku , nemusíš demontovať šasy. Na ECM purista som tiež znižoval na 8,5 barov . Pozri návod nič netreba dekapotovať
Zobraziť komentár 05.12.2022 - 20:43:26
10
Ok dobre vediet, ja radsej light roasty.
Zobraziť komentár 05.12.2022 - 20:45:14
00
arrow_leftmilos2 napísal:
Aky si mal tlak? Robis WDT? Aku kavu pouzivas? Pokial svetlejsi roast tak vacsinou treba pridat cca 1-1.5 g oproti tomu co pisu na sitku (je potom aj menej blatovy puk), a podla toho nastavit mletie, nech to pri tej hmotnosti trva 30s.


Hej wdt robím, síce s podomácky vyrobenou pomôckou, kávu mám z concept coffe peace of cake, espresso zmes, do včera (a aj celý minulý týždeň) s normálnym 18g sitkom (tlak 10,5 bar) super ristreto (2x 20g výsledok), jediný rozdiel pri príprave bola zmena na 18g sitko superfine (tlak 10 bar). Kávovar lelit mara x, mlyn eureca mignon specialita.
Zobraziť komentár 05.12.2022 - 20:46:01
00
arrow_leftscarinko napísal:
Ok ja som to len vydedukoval podla toho videa co som dal ze on mal FC hore nad hlavou a ta dierka pre teplomer by mala byt teda volna ci nie? Ale tak uvidime zajtra v reale 😉

Nie, aj v tom videu je manometer umiestneny v zaslepovacej (technologickej) dierke, kde by sa dal/daval teplomer.
Zobraziť komentár 05.12.2022 - 20:46:30
00
arrow_leftscarinko napísal:
Ok dobre vediet, ja radsej light roasty.

No teoria za tym je asi taka, ze light roast kladie mensi odpor vode ako dark roast. Takze light by si musel strasne jemne zomliet a potom je ovela vacsia sanca na channeling.
Zobraziť komentár 05.12.2022 - 20:47:39
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a regenerácia / Energia)
keyboard_arrow_up