Viem, ze tu ma kazdy dvojkolesovaho milacika, no chcela som sa opytat, ci mate aj stvorkolesoveho, s ktorym ste nadmieru spokojni a na druhej strane, aky typ neodporucate ci uz z vlastnej alebo cudzej skusenosti.
Chystam sa na stk/ek so starsim dieslom bez dpf. Auto jazdi ok aj dymivost je vizualne v norme, ale bolo mi poradene preventivne naliat do nadrze aditivum a ist to pred meranim poriadne prevetrat niekde do kopca.
Ake aditivum doporucujete v tomto pripade? Idealne osobna skusenost.
Nasiel som len nejake na cistenie vstrekovacov, palivoveho systemu, katalyzatora atd. Neviem ktore zvolit.
U nás na STKacke ti spravia emisný test, 10ecok a nemá to vplyv na platnosť EK... A keď som vedel že všetko je oka, na druhý deň som šiel na EK a STK
Pokial bolo s tym autom normalne jazdene, a nie je to hnoj, tak ho naozaj bude stacit poriadne prevetrat pred EK. Mal som stareho naftaka a vzdy som presiel s pochvalou. To auto nevidelo aditiva nikdy v zivote
A na historky kasli.
jordi aj nad tym som premyslal, ale 7.12. mi konci platnost tak uz asi rovno pojdem na ostro. Pre info kde meraju emisie za 10e? Ked tak aj do spravy. U nas som sa pytal a najlacnejsie 20e. nickovw08 drzim palce, to sme na tom skoro rovnako (2003) TOME pokial auto nemas od novoty nikdy nevies ako na nom bolo jazdene. Mam ho len asi rok a to je dost malo na to aby som vedel co si kedy to auto zazilo. Vstrekovace maju vyborne hodnoty, ale pod plynom vzdy trochu zadymi, ale to bude asi absenciou dpf. To tam dufam nejako kompenzuju a nehodnotia hodnoty rovnako ako autam s dpf.
Ja idem zajtra zo starým dízlom tak som zvedavý,a ked hovorím starý tak myslím starý(1997)
to máš ešte nejakú klasiku atmosferickú? tam viem, že sa to dalo kedysi lahko obchádzať, že sa ubrala dávka na čerpadle, čo sa rovnalo otočeniu jednej skrutky... ale tak starý systém to asi nebude
vždy mi to dosť srdce trhá, keď som so svojim autom na STK a vidím ako tam tie staré diesle vytáčajú do nezmyslu... na rozdiel od benzínu, kde sa emisný test robí skoro na volnobehu
čo sa týka aditív tak lial som VIFko a raz za čas liquimoly diesel reingener. Jeden vstrek mal blbé hodnoty tak som to skúsil naliať. Motor najprv šiel vyskočiť z auta lebo uvoľnilo bordel. Potom stíchol a ide výborne a aj hodnoty vstrekov sa znormalizovali. Pred STK neodporúčam liať
Samozrejme, ze aditivum na cistenie vstrekov / palivovej cesty treba naliat pred EK ak uz ma motor vela za sebou a je potrebne znizit emisie / dymivost, lenze treba po naliati aditiva aj vyjazdit celu nadrz s tym aditivom a nie naliat aditivum, ist sa previezt 30 km a odtial rovno na EK. Proste to potrebuje X hodin prevadzky na to aditivovane palivo aby to realne aj malo sancu nieco z usad vycistit.
Inak ja mam momentalne diesel s DPF a uz na dvoch EK po sebe sa mi stalo, ze technik nechcel verit ked nameral dymivost 0,0 a tak to tocil do obmedzovaca opakovane. Technik 2 roky spät sa s tym zmieril po dvoch pokusoch a nechal to tak, ale teraz tento druhy technik bol nejaky pako a tocil to do obmedzovaca pätkrat, kym sa mu podarilo namerat aspon dymivost 0,01. Som myslel, ze ma odtial ani nepusti. Takze tolko k tomu, ake problemy mozu mat starsie diesle na EK.
to bude nejaka sejacka alebo nieco s povestnym 1.9 tdi. moj kolega na starej sejacke leon tiez 130 az 150 domov do stredozeme a z dialnice rovno na stk a podobne ako jezus chlapik sa cudoval ze to este nevidel
Spominam si ze aditivum som davnejsie daval, nejake od K2 na cistenie vstrekovacov. Odvtedy je to mozno uz 3-5000km. Tak asi kaslem na to a nebudem pred EK vymyslat a pojdem len poriadne zahriat motor pred meranim. Len poslednu dobu bolo na nom dost malo jazdene, tak tomu poriadne povymetam sadze.
Ked maju vstreky dobre hodnoty, tak je velka sanca, ze na EK nebude problem. Hlavne treba mat zohriaty motor + este sa tomu da teoreticky trosku pomoct premiovou naftou zo Slovnaftu. Ten ma standardne najvyssiu kvalitu nafty na SK cerpackach. Ale najprv treba vyjazdit co najviac obyc nafty a az do prazdnej nadrze natankovat premiovu, aby to malo aspon nejaky minimalny efekt.
izzy: Vlastnim jeden z tych diamantov na F (Fiat, Ford a fsetky francuzske). Staci tak? Ale teda som nevedel, ze nulova dymivost je nieco "spešl" na diesli s casticovym filtrom. Bral som to ako normalnu vec, ved na to ten filter je. S dieslom bez filtra by som sa nevedel mentalne stotoznit. Staci ked za dymovnicou idem nahodou na bajku po meste. Nastastie uz je ich v BA pomenej a postupne vymieraju...
Na tu dymivost nebeskeho oblacika bude mat vplyv aj to, ze to auto sa nepouziva ako mama taxi, takze po meste / na kratke trasy nejazdi (standardne cca 85 % dialnica a 15 % okreska) a regeneraciu filtra nechavam dokoncit vzdy. Cize prevadzkovane naozaj v takmer idealnych podmienkach. U mna maju auta dobry / lahky zivot.
Ja som s naftiakmi nikdy nemal problem, pokial to nechodi len po meste ale jazdi to tak ako ma, ziadne dusenie na spotrebu pod 1500 otacok ale normalna jazda okolo 2000tis..a viac, tak to nebude problem… sem tam som tam nalial aditivum od STP, ci pomohlo ci nie neviem, ale tie starsie auta po aditive zvykli stichnut, na novsich som nebadal rozdiel… a vzdy na EK chvalili stav emisii…
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ake aditivum doporucujete v tomto pripade? Idealne osobna skusenost.
Nasiel som len nejake na cistenie vstrekovacov, palivoveho systemu, katalyzatora atd. Neviem ktore zvolit.
U nás na STKacke ti spravia emisný test, 10ecok a nemá to vplyv na platnosť EK... A keď som vedel že všetko je oka, na druhý deň som šiel na EK a STK
A na historky kasli.
nickovw08 drzim palce, to sme na tom skoro rovnako
TOME pokial auto nemas od novoty nikdy nevies ako na nom bolo jazdene. Mam ho len asi rok a to je dost malo na to aby som vedel co si kedy to auto zazilo. Vstrekovace maju vyborne hodnoty, ale pod plynom vzdy trochu zadymi, ale to bude asi absenciou dpf. To tam dufam nejako kompenzuju a nehodnotia hodnoty rovnako ako autam s dpf.
to máš ešte nejakú klasiku atmosferickú? tam viem, že sa to dalo kedysi lahko obchádzať, že sa ubrala dávka na čerpadle, čo sa rovnalo otočeniu jednej skrutky... ale tak starý systém to asi nebude
Skus vypnut esp a uvidis ci neda viac ako 2500 a neboj na stk to vedia
Inak ja mam momentalne diesel s DPF a uz na dvoch EK po sebe sa mi stalo, ze technik nechcel verit ked nameral dymivost 0,0 a tak to tocil do obmedzovaca opakovane. Technik 2 roky spät sa s tym zmieril po dvoch pokusoch a nechal to tak, ale teraz tento druhy technik bol nejaky pako a tocil to do obmedzovaca pätkrat, kym sa mu podarilo namerat aspon dymivost 0,01. Som myslel, ze ma odtial ani nepusti. Takze tolko k tomu, ake problemy mozu mat starsie diesle na EK.
Inak bolo to tusim toto: https://www.filtreaoleje.sk/detail-produktu/k2-diesel-fuel-injector-cleaner-50-ml-16092/?gclid=EAIaIQobChMIwJGc5r7j-wIVEOF3Ch1IwwkFEAQYAiABEgKk1PD_BwE
Ci to nieco pomohlo neviem, ale po vyjazdeni som bol na diag. a vstreky mali paradne hodnoty. Nepripisujem to nutne tomu aditivu, lebo predtym som vstreky merat nedaval.
izzy: Vlastnim jeden z tych diamantov na F (Fiat, Ford a fsetky francuzske). Staci tak?
Na tu dymivost nebeskeho oblacika bude mat vplyv aj to, ze to auto sa nepouziva ako mama taxi, takze po meste / na kratke trasy nejazdi (standardne cca 85 % dialnica a 15 % okreska) a regeneraciu filtra nechavam dokoncit vzdy. Cize prevadzkovane naozaj v takmer idealnych podmienkach. U mna maju auta dobry / lahky zivot.