MSI 970A-G45
Fortron/BlackPower FSP zdroj 550W, APFC, 85+
AMD, Phenom II X4 975 Black Edition
Kingston 3x2GB DDR3 pamäť 1600MHz CL9 Hyper X XMP
LG Blu-ray BH10LS30 LS
Sapphire HD 7870 Oc
Chladic Coolermster V8
2 krat Hdd
Ku grafike pisali, ze ma byt zdroj minimalne 500W. Mam 550W s vysokou ucinostou no moze byt uz vyzity? Kupovany august 2011.
Asi mame kazdy ine ocakavania od toho, aky vykon ma podat NASko..
Schvalne som si teraz otestoval to svoje NASko.
Ako disk je k routru pripojeny Kingstone HyperX Fury 3.0 (mal by zvladnut 90/30 MB/s)
Rychlost zapisu 2MB/s, rychlost citania 8MB/s...testovane na 120MB subore, prenos cez SMB..
Disk je formatnuty na fat32, prenasane cez wifi, ktoru mam vsak odladenu na stabilnych 100/90 Mb/s.
Jasne, ze som ukazal router s usb klucom na margo toho, ze to tu niekto odporucal ako domace NASko.
Na mojom Microservri od HP mam rychlosti 80/100 MB/s, ale to tam mam nejaka posahane greeny, co sa mi tu valali, takze s normanymi diskami by to bolo do tych 120MB/s.
Alebo inak mam doma 2x NAS, jedno testovacie na tom kluci na brane do netu (MT AC2) a druhe v podobe HP Microservra).
Starsie typy (mechanika) sa daju celkom lacno zohnat na ebay, a pasky sa daju stale kupit. Ale imho to ma zmysel, len ked chce clovek zalohovat desiatky tera.
Inak na USB kluce pozor (rovnako aj prevazna consumer level SSDciek dnes), su to vsetko pomale sroty s nejakou par GB (podla kapacity ) SLC (ssdcka) cache. STaci viac nakopirovat a rychlost ide 10x dole (alebo aj viac). U klucov staci trochu viac pouzivat a chcipne (lokne sa, lebo sa mu vycerpa cache pamat. Skutocne dobre kluce ich vela nie je a su dost drahe. Lepsie je kupit sd/micro sd kartu A1/A2 + citacku a je to inde.
Pre pobavenie, masochisticky level raidu, je ho spravit z usb klucov
...ked uz, tak M.2 USB3 box a donho NVMe SSD disk, dnes sa nejaka 500GB verzia da takto vyskladat do stovky
Jasne, ze som ukazal router s usb klucom na margo toho, ze to tu niekto odporucal ako domace NASko.
Na mojom Microservri od HP mam rychlosti 80/100 MB/s, ale to tam mam nejaka posahane greeny, co sa mi tu valali, takze s normanymi diskami by to bolo do tych 120MB/s.
Alebo inak mam doma 2x NAS, jedno testovacie na tom kluci na brane do netu (MT AC2) a druhe v podobe HP Microservra).
Si nejaky dopleteny. Ja som odporucal NAsko alebo router s usb. to su dve veci. Howgh
Inak na USB kluce pozor (rovnako aj prevazna consumer level SSDciek dnes), su to vsetko pomale sroty s nejakou par GB (podla kapacity ) SLC (ssdcka) cache
Ja mam toto a 50GB som na to skopiroval za 2,5 minuty. Rychlost tak 350- 400MB/s
https://www.alza.sk/sandisk-extreme-pro-128gb-d5041150.htm#recenze
1TB verzia ma tusim SLC cache 60GB potom zapis, kym sa cache zmaze, klesne na par sekund na cca 200MB/s a nasledne sa obnovi na full rychlost
Inak pripojil som pre zaujimavost k routru klasicky 2.5"disk.
Rychlost citania 20MB/s, rychlost zapisu 8MB/s, testovane cez kabel pre istotu, co je lepsie ako kluc, ale stale zufalo pomale.
Pepe je fajn, ze si ukazal kluc, ale stale si nanapisl do coho ho mas pichnuty a aky protokol pri prenose pouzivas.
Za tie roky od 2002 co vyslo tusim prve hdcko som lepsiu volbu na prehravanie filmov zatial nenasiel, ale teraz sa mi dostalo na testing donruky duna4k II,a samozrejme hned problemy so stream sluzbami co sa tyka hdr,120hz,atmos
Netflix posledne mesiace banuje snad vsetky tretie strany,naposledy dostal na frak uz aj nvdiashield,
Dufam,ze ich coskoro kupi microsoft
Marinada meecol,duna by som isiel radsej
Shield je pozadu s kvalitnymi chipmi,ktore su daleko pred shieldom
Inak hej 🤣 a ze takych mam aj v okoli… 😅
Kupia 300€ lacnu 55-65” 4k tv a kukaju na tom ledva full HD videa a mne z toho krvacaju oci 🙈🙈
Na 4k filmy mam vyhradene nvme ssd kde sa vzdy presunie zopar filmov co chceme v blizkej dobe kukat z disku a veru nelutujem ani GB minuteho priestoru na disku 😇😇 na tych nasich 70” je 4k fakt nutnost
Najst lepsi fullhd obraz ako 4K to chce byt umelec
Filmy v 4K som pod 20GB asi ani nevidel a to uz je celkom slusna kvalita ak je to v hevc a furt ostrejsie ako aj 70GB fullhd..Samozrejme, ak na to nepozeras z vacsej dialky, to bude ten obraz uz rovnaky