neviem ci to tam zaratavli v tej studii, ale ten zivy pocas svojho zivota cast svojej "stopy" este aj maze.
a ze po neho treba ist autom tiez neni pravidlo
Nič nemaže, lebo raz sa musí rozložiť a uvoľniť všetko do seba zabudované CO2. Ľudia si často myslia že výsadbou stromu znížia CO2, ale to platí iba kým rastie a každý strom skôr či neskôr padne. Jedine ak by sa po svojej smrti premenil na uhlie a ostal uveznený v zemi…
Mala cast ostane v pode. Este mensia v raseline tam, kde este ostali "zive" raseliniska. Ale ropa,plyn a uhlie uz dnes nikde "nevznika", teda aspon nie v objemoch co by stali za rec
A kde podľa teba leží signifikantne množstvo biomasy ideálne už čiastočne prikryté anorganickym materiálom, teda základ nového uhoľného/ropného ložiska? Ja si akosi vôbec neviem spomenúť ...
A kde podľa teba leží signifikantne množstvo biomasy ideálne už čiastočne prikryté anorganickym materiálom, teda základ nového uhoľného/ropného ložiska? Ja si akosi vôbec neviem spomenúť ...
Podľa mojích vedomostí ropa ako ju poznáme vznikla hlavne z planktónu usádzaním na dne morí a oceánov bez prístupu O2, “presakovaním” do kôry Zeme, sem tam uveznená do nepriepustných vrstiev a niekedy tektonicky “presunutá či nadvihnutá” aj mimo dna morí. Na súši nie je veľká šanca aby sa z biomasy stala ropa, maximálne tak uhlie, ale ani to nie je pravidlo ak k tomu neprispeje priaznivá klíma. Podľa tejto teórie vzniká ropa stále (planktón sme ešte úplne nevyhubili aj keď v dnešnej dobe je ho menej, hoc nie nutne našou činnosťou, ale chemicko-fyzikálnymi zmenami vody a ovzdušia počas dlhej histórie Zeme), len takáto tvorba je exmtrémne pomalá sama o sebe, a ešte nie všetka takto vytvorená ropa sa zachytí v nejakej nepriepustnej kapse…
Minoritná časť ropy sa predpokladá, že vnikla anorganicky…
Problematika je celkom dobre laicky popularno náučne popísaná na Wikipédii a zodpovedá tvojmu popisu. Počas písania reakcie som mal pred očami vznik uhoľného ložiska z učebnice prirodopisu a už ani neviem ako sa tam dostala ropa ...
Aktivita "dychanie" je super. Len pri narodeni som este nemal ziadne garmin zariadenie a ked zomriem, tak tiez by niekto musel aktivitu ukoncit a ulozit za mna
Aktivita "dychanie" je super. Len pri narodeni som este nemal ziadne garmin zariadenie a ked zomriem, tak tiez by niekto musel aktivitu ukoncit a ulozit za mna
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
a ze po neho treba ist autom tiez neni pravidlo
Nič nemaže, lebo raz sa musí rozložiť a uvoľniť všetko do seba zabudované CO2. Ľudia si často myslia že výsadbou stromu znížia CO2, ale to platí iba kým rastie a každý strom skôr či neskôr padne. Jedine ak by sa po svojej smrti premenil na uhlie a ostal uveznený v zemi…
h2o co zostane vycikaju
Podľa mojích vedomostí ropa ako ju poznáme vznikla hlavne z planktónu usádzaním na dne morí a oceánov bez prístupu O2, “presakovaním” do kôry Zeme, sem tam uveznená do nepriepustných vrstiev a niekedy tektonicky “presunutá či nadvihnutá” aj mimo dna morí. Na súši nie je veľká šanca aby sa z biomasy stala ropa, maximálne tak uhlie, ale ani to nie je pravidlo ak k tomu neprispeje priaznivá klíma. Podľa tejto teórie vzniká ropa stále (planktón sme ešte úplne nevyhubili aj keď v dnešnej dobe je ho menej, hoc nie nutne našou činnosťou, ale chemicko-fyzikálnymi zmenami vody a ovzdušia počas dlhej histórie Zeme), len takáto tvorba je exmtrémne pomalá sama o sebe, a ešte nie všetka takto vytvorená ropa sa zachytí v nejakej nepriepustnej kapse…
Minoritná časť ropy sa predpokladá, že vnikla anorganicky…
https://blog.garmin.sk/prehlad-roka-2022-z-pohladu-nasich-aktivit/
Obetujem sa a uložím