Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ja som si precital otazku a na to referendum pojdem. Dilemu mam ze to pomoze trochu Ficovi - lebo sa bude zdat, ze ho podporuje viac ludi.
Ale pokial by to uplnou nahodou preslo, tak budeme pre buducnost potrebovat moznost zly parlament odvolat. Napriklad taky, ktory bude tahat Slovensko na vychod.

Ked to neprejde, tak za par rokov budu "demokrati" nariekat ze nemozu dosiahnut predcasne volby a vlada si robi co chce. Ale teraz robili vsetko preto aby sa udrzali pri koryte.

Skoda. Keby isli do prec pred rokom, tak to takto daleko nemuselo dojst.
Zobraziť komentár 21.01.2023 - 11:13:34
11
https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-odbornik-plyn-zlevni-o-tolik-ze-stropy-uz-budou-zbytecne-40420575
Zobraziť komentár 21.01.2023 - 11:15:06
02
arrow_leftwill napísal:
Ja som si precital otazku a na to referendum pojdem. Dilemu mam ze to pomoze trochu Ficovi - lebo sa bude zdat, ze ho podporuje viac ludi.

To mi nejako nevychádza. Ak niečo vyzerá ako kačka, gága ako kačka a chodí ako kačka, tak je to kačka (i keď si o sebe myslí, že je labuť).
Ak pôjdeš na to referendum, ktoré čisto kvôli svojej kampani inicioval Fico, tak skrátka podporuješ Fica - i keď si myslíš, že nie. Ale logika skrátka nepustí.

Naposledy upravil Jaroh dňa 21.01.2023 - 11:59:21, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 21.01.2023 - 11:57:38
04
Je to predvolebná kampaň fika za 10 mega, ktorú platíme my....
Zobraziť komentár 21.01.2023 - 11:59:16
014
Úplne vážne by ma zaujímal dôvod prečo sa tak dôrazne rieši možnosť odvolať zlý parlament dosť nešťastnou zmenou ústavy, keď už dnes existuje elegantná možnosť si zlý parlament jednoducho nezvoliť :?:

Akurát pri tom treba rozmýšľať, neskákať na lep po sľúbení ľubovoľnej nereálnej hovadiny, trénovať pamäť aby to v priamom súboji schytala aspoň meňavka, prípadne nebyť za vola rozhodnutím "dal som to XY, nech je sranda" ...
Zobraziť komentár 21.01.2023 - 12:07:35
014
arrow_leftwill napísal:
Ked to neprejde, tak za par rokov budu "demokrati" nariekat ze nemozu dosiahnut predcasne volby a vlada si robi co chce. Ale teraz robili vsetko preto aby sa udrzali pri koryte.

Ludia nepotrebuju referendum na to, aby zosadili vladu - zabudol si ako skoncil Fico naposledy?
Keby sa referendom dal rozpustit parlament, tak tu mame (neplatne) referendum kazdy rok.
Zobraziť komentár 21.01.2023 - 12:11:01
03
Dnes je referendu treba ist aj ked zaskrknes nie. Ide oto aby si politici nemysleli ze ludom na stave krajiny nezalezi. Ak si zvolis vladu a zistis ze neplni sluby alebo ze su nekopetentni treba aby bola moznost odvolat ju. Politici musia citit tlak od ludi inak si budu robit co chcu.
Zobraziť komentár 21.01.2023 - 12:34:07
02
Lol toto moze napisat len double…
Zobraziť komentár 21.01.2023 - 12:41:04
07
Veď keď zvolime nekompetentnych polodebilov,mať možnosť zvoliť ešte väčších sa určite hodí 🤨
Zobraziť komentár 21.01.2023 - 12:42:50
01
arrow_leftdouble napísal:
Dnes je referendu treba ist aj ked zaskrknes nie. Ide oto aby si politici nemysleli ze ludom na stave krajiny nezalezi. Ak si zvolis vladu a zistis ze neplni sluby alebo ze su nekopetentni treba aby bola moznost odvolat ju. Politici musia citit tlak od ludi inak si budu robit co chcu.

Dajme možnosť referendom odvolať parlament a ľudia pri voľbách budú ešte menej zodpovední, ako doteraz. A tí, čo vo voľbách neuspejú budú stále iniciovať referendum. Je to cesta do pekla a chaosu.
Zobraziť komentár 21.01.2023 - 12:49:23
01
V dnešnej rýchlej dobe by mali byť voľby každý mesiac minimálne, a bude sa hlasovať ako v SuperStar, alebo rovno nech majú duely na farme 😁
Zobraziť komentár 21.01.2023 - 12:57:19
00
Ok dnesna situacia nieje peklo a chaos?
Bud budes za ten plat a zato ze som ta zvolil makat a nie ze mame tu existecne problemy a budes si chodit po dovolenkach alebo si das trojmesavnu pauzu od roboty a plat bude chodit. Popripade cas bude plynut a budes si kvoli egu robit naschvali zatial co ludia cakaju na pomoc.
Nepredpokladam zeby sa referendum robilo kazdy rok. Problem je taky ze od referenda sa odradza lebo sa vsetci boja Fico. Ale jednak vobec nieje jasne ze ci tu Fico bude o rok a uz vobec nie o dalsie 4. Si spomeňte ako ste chceli zmenit vladu po vrazde Kuciaka a nedalo sa. Naviac su to zanedbatelne peniaze v porovani s tym ak by mala vladnut nekopetetna vlada.
Zobraziť komentár 21.01.2023 - 12:57:38
01

Faktom je, že ľuďom na stave krajiny naozaj nezáleží a politici to vedia a cynicky zneužívajú. Príkladom je aj toto dnešné sčítanie dezolátov.
Zobraziť komentár 21.01.2023 - 12:59:54
03
Ale jednak vobec nieje jasne ze ci tu Fico bude o rok a uz vobec nie o dalsie 4. .

aj Ty dúfaš, že to NAKA aj napriek "práci" Žána Pilinku dá ??? :-)
(to asi nie)
Zobraziť komentár 21.01.2023 - 13:01:34
00
Referendum nie sú voľby, kde váš prepadnutý hlas vzhľadom na celkovú účasť v istom zmysle ovplyvní prepočítavanie mandátov.
Ak nesúhlasíte s tým, čo sa snažia presadiť organizátori referenda, môžete to dosiahnuť dvomi spôsobmi – nezúčastníte sa a dúfate v jeho neplatnosť, alebo sa zúčastníte a zahlasujete "Nie". Na referendum nejdem.

Prečo nesúhlasím?

Keď V. Mečiar zaviedol systém s jediným volebným obvodom, pomohol tým stranám, ktoré majú silného lídra, dobrý marketing, čo priamo napomáha populistom typu Fico, či Matovič. Žiadne osobnosti z regiónov, ktoré by si museli vyslúžiť dôveru voličov v regionálnych štruktúrach, či v komunálnej politike.
Keby bolo referendum úspešné, viete čo by nás čakalo? Pri troche snahy by porazená strana pozbierala dosť podpisov na referendum na skrátenie volebného obdobia po KAŽDÝCH voľbách. To nie je zlepšenie demokracie, ale cirkus. Ak by sa konalo referendum o zmene volebného systému, to by som si dal povedať. Ale pri zachovaní dnešného systému by ho toto referendum ešte zhoršilo. Nuž a čo čakáte od čohokoľvek, čo vymyslel Róbert Fico???
Zobraziť komentár 21.01.2023 - 14:31:23
017

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up