Som prekvapený, že to doteraz fungovalo. Už minimálne pred 5-6 rokmi to začali rušiť a hroziť žalobami operátorom. Preto zaviedli tie stanice ako Nova International kde vysielajú vlastné programy pozerateľné v zahraničí.
Niekto by mal začať riešiť poľské a hlavne maďarské televízie. To by sa spustil čurbes a medzinárodný škandál.
Ináč v rámci EU je ten geo blocking nezmysel a malo by sa to malo považovať ako voľný pohyb tovaru a služieb. Vrátane Netflixu etc.
Btw, Prima a ČT sa dá pozerať cez VPN v pohode na nete. Možno aj NOVA, ale tá je platená.
Zaujímavo to má spravené JOJ. Blokuje českú IP adresu ale s anglickou problém nemá.
Typická EU je pre nás samá výhoda v hlavne podstatných veciach pre život a cezhraničný pohyb
ako aj voľný pohyb tovaru, to že sa niečo nie životne podstatné zanedbalo, nemení tento význam
proste typická EU... jako pre keho a iba odtál potál... (čítať tvrdo, po trnafsky)
proste voľný pohyb tovaru a služieb, ako sa patrí, ale koho už len dnes zaujímaju také nepodstatnosti...
Ty saso pocmarany, co ma nejake rozhodnutie orangu s eu? Ci to brusel donutil chudakov v orange a jojke, aby sabotovali svoju konkurenciu?
Mal by si si dat od tej tv aj netu dlhu prestavku, lebo potom to takto dopada...
Mas to nejake pomylene. Toto nie je o Orangei ani inom telco operatorovi, ale o Markize a JOJ a ich snahe o monopol na trhu. Da sa povedat, ze tu ide o kartelovu dohodu medzi nimi. Ved uvidime ako sa k tomu po pravnych analyzach postavia ostatni provideri, ale asi tiez tie stanice budu musiet vyradit z ponuky alebo nejak obmedzit rovnako ako uz v minulosti bola vyradena Nova a Prima.
cokupit... no čo už s tebou, či vlastne so mnou... (už by som sa k tomu nevracal, ale nedá mi...)
tak skúsime možno inak, či pochopíš základnú myšlienku... (alebo si skús prečítať príspevok od Jesusa, hneď pod tvojim príspevkom...)
výrobcovia bicyklov Author (ČR) a Kellys (SR) (aby ti to bolo srdcu bližšie) vyrábajú každý po 2 podobné modely bicyklov, ktoré predávajú na celom trhu EU vrátane ČR a SR... a jedného pekného dňa sa v rámci jednotného trhu v EU rozhodnú, že "donútia" nezávislých predajcov bicyklov v ČR a SR predávať iba jeden model pre ČR a druhý model pre SR, avšak vo zvyšku EU štátov sú stále dostupné všetky 4 modely spolu...
mňa by vlastne len zaujímalo, ako je to vôbec právne obhájiteľné, takto obmedziť, na základe akýchsi kartelovo vymyslených "licencií" vo vnútri EU trhu... a Rada pre vysielanie a retransmisiu, alebo SAKT čušia a držia bobríka mlčanlivosti...
PS: ale jedno je isté, že takýmito krokmi len urýchlia prechod ľudí k IPTV riešeniam, internetu, streamovacím službám a pod. a popravde... už aby to bolo...
Kamo si úplne mimo, prirovnávaš regulované subjekty k voľnému trhu a ešte aj oblasť legislatívy autorských práv je špecifická ... neber to ako hejt, len že toto nedáš s vysokou školou života ...
OK ak na to existuje právny rámec a umožňuje im to, tak v poriadku, ako povieš...
len sa mi trošku zdá, že toto je taká "samoregulácia" trhu dvoch súkromných televíznych staníc, a nie zásah "štátnej" (nadnárodnej) regulačnej moci... alebo porušenie práv nejakej 3. strany... toto skôr zaváňa nejakou kartelovou dohodou... oni nevysielajú to isté, ale podobné...
príklad: keby chcela Nova vysielať českú mutáciu Voice na Slovensku a naopak Markíza slovenskú mutáciu Voice v Čechách, OK beriem - majiteľ licencie ako 3. strana môže/ chce/ musí cez nejaký regulačný úrad zasiahnuť... je to "lezenie si do kapusty", pričom ale maďarskú, poľskú a neviem akú mutáciu programu Voice pozerať/šíriť v oboch štátoch umožní...
Hack3r ta fotka je priamo na stranke marinu pri tom biku ta dnes na tu na hlavnej stranke s mondrakerom mi ju pripomenula a trosku ma to pobavilo.
spomenul som si aj na fotky ktore dal kedysi ghost k Lectoru (predosla generacia). to keby snim robim tak ho rozlamem a reklamaciu by mi urcite neuznali
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Gratulujem ale nie si prvý ... A dávaj pozor, môže to mať následky ... Pretoč na 00:31:00
https://podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9mZWVkLnBvZGJlYW4uY29tL3ZlZGF0b3Jza3lwb2RjYXN0L2ZlZWQueG1s/episode/dmVkYXRvcnNreXBvZGNhc3QucG9kYmVhbi5jb20vMTg4NWI3MzEtZWRlZi0zMzEzLWEzMDEtODVkODhiYjkxOGY0?ep=14
Niekto by mal začať riešiť poľské a hlavne maďarské televízie. To by sa spustil čurbes a medzinárodný škandál.
Ináč v rámci EU je ten geo blocking nezmysel a malo by sa to malo považovať ako voľný pohyb tovaru a služieb. Vrátane Netflixu etc.
Btw, Prima a ČT sa dá pozerať cez VPN v pohode na nete. Možno aj NOVA, ale tá je platená.
Zaujímavo to má spravené JOJ. Blokuje českú IP adresu ale s anglickou problém nemá.
proste voľný pohyb tovaru a služieb, ako sa patrí, ale koho už len dnes zaujímaju také nepodstatnosti...
ako aj voľný pohyb tovaru, to že sa niečo nie životne podstatné zanedbalo, nemení tento význam
https://podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9mZWVkLnBvZGJlYW4uY29tL3ZlZGF0b3Jza3lwb2RjYXN0L2ZlZWQueG1s/episode/dmVkYXRvcnNreXBvZGNhc3QucG9kYmVhbi5jb20vMTg4NWI3MzEtZWRlZi0zMzEzLWEzMDEtODVkODhiYjkxOGY0?ep=14
Vedatora mam napocuvaneho, ale dal si odkaz na zoznam epizod. Ktoru si chcel dat?
Bohate si vystacime s amazon prime, netflix, disney+, hbo max , youtube a twitch 😇
Normalne som bol zhruzeny ked sme boli minule u svokrovcov a pripomenul som si ake dlhe a ako casto chodia v telke reklamy 😳😳😳
Ty saso pocmarany, co ma nejake rozhodnutie orangu s eu? Ci to brusel donutil chudakov v orange a jojke, aby sabotovali svoju konkurenciu?
Mal by si si dat od tej tv aj netu dlhu prestavku, lebo potom to takto dopada...
tak skúsime možno inak, či pochopíš základnú myšlienku... (alebo si skús prečítať príspevok od Jesusa, hneď pod tvojim príspevkom...)
výrobcovia bicyklov Author (ČR) a Kellys (SR) (aby ti to bolo srdcu bližšie) vyrábajú každý po 2 podobné modely bicyklov, ktoré predávajú na celom trhu EU vrátane ČR a SR... a jedného pekného dňa sa v rámci jednotného trhu v EU rozhodnú, že "donútia" nezávislých predajcov bicyklov v ČR a SR predávať iba jeden model pre ČR a druhý model pre SR, avšak vo zvyšku EU štátov sú stále dostupné všetky 4 modely spolu...
mňa by vlastne len zaujímalo, ako je to vôbec právne obhájiteľné, takto obmedziť, na základe akýchsi kartelovo vymyslených "licencií" vo vnútri EU trhu... a Rada pre vysielanie a retransmisiu, alebo SAKT čušia a držia bobríka mlčanlivosti...
PS: ale jedno je isté, že takýmito krokmi len urýchlia prechod ľudí k IPTV riešeniam, internetu, streamovacím službám a pod. a popravde... už aby to bolo...
len sa mi trošku zdá, že toto je taká "samoregulácia" trhu dvoch súkromných televíznych staníc, a nie zásah "štátnej" (nadnárodnej) regulačnej moci... alebo porušenie práv nejakej 3. strany... toto skôr zaváňa nejakou kartelovou dohodou... oni nevysielajú to isté, ale podobné...
príklad: keby chcela Nova vysielať českú mutáciu Voice na Slovensku a naopak Markíza slovenskú mutáciu Voice v Čechách, OK beriem - majiteľ licencie ako 3. strana môže/ chce/ musí cez nejaký regulačný úrad zasiahnuť... je to "lezenie si do kapusty", pričom ale maďarskú, poľskú a neviem akú mutáciu programu Voice pozerať/šíriť v oboch štátoch umožní...
ale asi už stačilo k tomuto z mojej strany...
spomenul som si aj na fotky ktore dal kedysi ghost k Lectoru (predosla generacia). to keby snim robim tak ho rozlamem a reklamaciu by mi urcite neuznali