Hegera a Nada nepovazujem za nasadenych Matovicovych agentov, ktori chcu pretransformovat Modru koaliciu na Olano 2. Zdaju sa mi celkom rozumni, umierneni a konstruktivni. Citam to tak, ze s Matovicom v podstate uz skoncili. A Hegera ako lidra chce vidiet vela ludi na cele nejakej rozumnej strany, takze vymedzovat sa voci nemu a Nadovi rozhodne nicomu nepomoze. Dzurinda nie je v pozicii, ze by mohol diktovat pravidla, ale zda sa, ze to este stale nepochopil.
Chalani, ja si nemyslim, ze green deal je nezmysel. Len si myslim, ze ten ciel nie je v spolocnosti bez diktatury dosiahnutelny.
je dosť možné že za pár rokov CO2 terror naberie na obrátkach...
Nielen že autá budú drahé ale aj ľudia v starých budovách začnú platiť likvidačné ceny energií a CO2 výpalného... Čo taký dôchodca, byť drahý, starobinec drahý...pod most pôjde...
A to všetko preto lebo banda debilov onanuje nad číslami.
Ja neviem, keď sa pozerám na našu politickú scénu, tak aj keby som bol ľavičiar, pravičiar, liberál, či sociálny demokrat - tak nemám koho poriadne voliť. Škoda že nie som fašista, vtedy by bola voľba jednoduchšia (ale ani vtedy istá). Takto už fakt neviem, dokonca sa nehanbím priznať že som doteraz vždy volil SaS alebo OĽANO (perte to do mňa). Asi to hodím SaS alebo PS, obom dávam tiež hodnotenie 3,6 röntgenu z 5 (not great, not terrible). OĽANO už nie, už vnímam politiku viac profesionálne, hoc aj pri nich si vravím, že by som to dokázal robiť lepšie ako väčšina kandidátky OĽANO...
ale ved tu u nas sa nehrame na tie politicke smery co si spisal, tu sa iba rozhodujeme ci lod poplava na zapad alebo na vychod ... podla tohto kriteria sa da vybrat ... pripadne este volit proti niekomu, ak si uz fakt uplne zufaly ;-]
Toho sa bojím, že to bude jediné kritérium a zas krátko po voľbách budem v depresii z mojej voľby. Alebo to urobím tak, že si vyberiem 2-3 relevantné strany s takmer istou šancou byť v parlamente (napr. SaS, PS, možno KDH), slepo hodím 1 volebný lístok a ostatné vyhodím tak aby som nevedel čo som dal. To je dobrá stratégia, aby som mal čisté svedomia, fakt to tak urobím Krúžkovať už nikdy nebudem pokiaľ toho človeka nebudem poznať tak, aby som si bol istý, že svoju prácu bude robiť aspoň zhruba ako budem očakávať (hlavný dôvod mojej nevoľby v komunálkach, bolo mi absolútne jedno kto bude primátor a v zastupiteľstve z tej ponuky čo bola). Nechcite vedieť akých ľudí som doteraz za tie roky krúžkoval, to si z väčšej časti vezmem do hrobu...
PS: píšem niekde že nevidím zmysel voliť? (teda okrem komunálnej politiky, kde sa nehrá na nejaké strany alebo ideu, ale to iba pre mňa)
realizmus, nie dezilúzia ... ps sú až moc sociálno liberálny, kádehá nie su konzervatívni ale bigotní, sas pre ten pocit pár odborníkov voliť nemá zmysel ... ja, ktorý mám sociálne konzervatívne a ekonomicky liberálne názory jednoducho nemám koho, ak chcem voliť od srdca. Ja ale musím voliť nie za seba ale za svoje deti a o to je to horšie
Ja by som napr chcel aby tu bolo niečo ako OKS a naproti tomu trebárs niečo ako smerohlas a ktomu mini strana ako zeleni či priatelia vína
Toto je tragedia sk pravicoveho volica. Nikto a nic mu nie je dost dobre. Bol uz x krat prefackany od Meciara, Fica, psychousa, realne nam hrozi, ze tu bude sefovat nacek a rus, ale chudak volic stale nema koho, lebo ten pan dokonaly na bielom koni nie a nie prist.
Vybera sa to najlepsie z dostupneho, pripadne najmensie zlo z dostupneho, nie idealna rozpravkova postavicka. Uz sa z tych ruzovych iluzii konecne preberte a nemrncite.
A treba si uvedomit este jednu vec, bez ohladu na to, komu to hodite, na 99,99% nebude vladnut sam, ak vobec bude vladnut. Inak povedane celkom iste budete z vysledneho vladnutia sklamani, lebo im do toho bude kecat aj X dalsich stran, ktore ste nevolili a ktorych zamery a predstavitelia su este horsi, ako tych vami volenych.
Takze fakt to netreba tak prezivat a netreba hladat dokonalost, to je vopred odsudene na frustraciu.
je dosť možné že za pár rokov CO2 terror naberie na obrátkach...
Nielen že autá budú drahé ale aj ľudia v starých budovách začnú platiť likvidačné ceny energií a CO2 výpalného... Čo taký dôchodca, byť drahý, starobinec drahý...pod most pôjde...
V dosledku znecistenia a oteplovania umieraju uz dnes miliony a skody su miliardove. Choroby, zaplavy, poziare, sucha a o chvilu aj vojny. Do zeleneho najviac neinvestuje EU, ani USA, ale prekvapivo... Cina. Takze su dve moznosti. Bud su tito vsetci idioti, a pravdu ma nejaky sk dochodca a internetovy odbornik na vsetko, alebo ... to bude naopak.
Znovu ale. Svet sa netoci a nikdy nebude (NASTASTIE) okolo sk dochodcu a sk frflosov. Bud sa pripravime a prisposobime, alebo si mozme pofrflat a skapat zatrpknuti, ale neoblomne presvedceni o svojej dolezitosti a pravde.
A este jedna poznamka k tym dochodcom. Ked si mlady clovek kupi drahy dom a auto, na ktore nema, kazdy mu automaticky povie, chod do lacnejsieho, zakryvaj sa takou perinou, na aku mas.
Pri dochodcovi, ktory casto realne nema ani na jedlo ci lieky, nehovoriac o energiach to z ucty a zvyku nehovorime. Ale mali by sme. Az na vynimky totiz casto ziju napr v starych velkych domoch na velkych pozemkoch. Lebo su ich a chcu tam zomriet. OK. Ale potom neplati, ze nemaju, oni NECHCU.
Na zapade to napr funguje aj tak, ze takyto dochodca chalupu prepise na firmu (pricom ma dozivotne pravo byvania), ktora mu zabezpeci opatrovanie atd, a o nehnutelnost sa aj stara, lebo ved je de facto jej a nechce aby sa rozpadla. Pripadne za tie prachy ide do domova seniorov. U nas dochodca sedi v 100k nehnutelosti a stat sa ma o neho starat? To je trosku nezmysel.
Bud sa ma postarat rodina, ktora ten barak zdedi, alebo firma, ktorej ho preda, alebo spravme statnu socialnu sluzbu. Ale netvarme sa, ze ten dochodca nema. Vacsinou ma, ale nechce...
ja tvoj text čítam: je tragédia pravicového voliča, že si pamätá a chce výsledky ... a má sa spamätať a voliť proste toho kto sa vyjadruje *prozápadne
ďakujem za upozornenie, že táto téma nie je pre mňa
*zmena textu
To tam napisane nie je, takze to citas zle. Je tam napisane, aby sme neboli naivni a nemali nerealne ocakavania, vdaka ktorym budeme celkom urcite sklamani a neustale frustrovani. Je to na kazdom z nas. Ja si tiez pamatam. Ale som realista a vyberam z toho co je a nie zo svojich nerealnych, ruzovych predstav.
Možno hej, po mojej poslednej voľbe OĽANO je to dezilúzia, nečakal som že to spraví ešte väčší rozklad spoločnosti ako za Fica, že to dokonca toho Fica vzkriesi. Toľko klamstiev z úst politikov, aj od víťaza posledných volieb, ale také klamstvá, že sa ani nedá proti ním argumentovať, lebo z takej diskusie v očiach jednoduchšej verejnosti vyjde odborník ešte horšie ako notorický klamár a manipulátor. Tie hovná čo valí na nás Fico a Blaha je neskutočné, snažím sa ich ignorovať ale nedá sa to úplne. Neviem či je to spomienkový optimizmus, ale aj v minulosti bola takáto žumpa v parlamente? (teraz neriešim kauzy, mafiu, zlodejiny a podobne). Moja mozgová kapacita nedokáže pochopiť čo sa honí v hlavách už len toho Fica a Blahu, oni tomu čo vravia fakt úprimne veria? Že ich vyjadrenia sú výsledkom ich kritickej odzdrojovanej analýzy? (asi tuším kde je pravda, ale potom sme naozaj v hlbokej žumpe).
cokupit ja nechcem ideálnu bezchybnú stranu, to by som fakt nikdy nikoho od mojej 18 nemohol voliť. Po Ficových kauzách, mafiánskeho štátu, COVID-19 a vojne na Ukrajine len nemo s otvorenou hubou čumím čo sa u nás a vo svete v politike a verejnosti deje, môj analytický mozog to nedokáže rozumne zhodnotiť a pochopiť... Ešte nikdy doteraz ako v rokoch 2022 - 2023 som neľutoval svoju neschopnosť sa na učiť angličtinu alebo iný jazyk a niekde vypadnúť do sveta, hoc nikde by to nebolo ako v raji poznania a ľudskosti...
ja chcem idealnu bezchybnu stranu, ale som uplne ok s tym, ze ju nedostanem. Ved taka v zasade nikdy v ponuke nebola a volit som volil vzdy v kazdych volbach od svojich 18r. Stranu, ktora mi najmenej vadi. Tak to bude aj teraz.
moja mozgová kapacita nedokáže pochopiť čo sa honí v hlavách už len toho Fica a Blahu, oni tomu čo vravia fakt úprimne veria? Že ich vyjadrenia sú výsledkom ich kritickej odzdrojovanej analýzy?
Oni neveria. Blaha a hlavne Fico su dostatocne vychcani aby vedeli co je nutne spravit preto aby sa dostali k moci. A tam jednoducho plati - ucel svati prostriedky. To, co je vsak horsie, ze tomu veri polovica naroda a Fico je to jednoducho ochotny vyuzit.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://komentare.sme.sk/c/23141442/a-je-dospajane-komentar.html
1. ho väčšina ľudí nechce
2. že ho nechce ani len nemafiánska časť oligarchie
3. že významne dopomohol k polarizácii spoločnosti
Do malej krajiny sa príliš sebavedomý líder veľmi nehodí a už vôbec nie v čase zásadných geopolitických zmien.
Práve maximálne trpezlivý Heger je vhodný pre veľmi dlhodobí proces depolarizácie ale určite by mal mať pri sebe akéhosi "strážneho psa".
Nová "Strana depolarizácie" by sa mne pozdávala najviac.
PS: píšem niekde že nevidím zmysel voliť? (teda okrem komunálnej politiky, kde sa nehrá na nejaké strany alebo ideu, ale to iba pre mňa)
Ja by som napr chcel aby tu bolo niečo ako OKS a naproti tomu trebárs niečo ako smerohlas a ktomu mini strana ako zeleni či priatelia vína
Vybera sa to najlepsie z dostupneho, pripadne najmensie zlo z dostupneho, nie idealna rozpravkova postavicka. Uz sa z tych ruzovych iluzii konecne preberte a nemrncite.
A treba si uvedomit este jednu vec, bez ohladu na to, komu to hodite, na 99,99% nebude vladnut sam, ak vobec bude vladnut. Inak povedane celkom iste budete z vysledneho vladnutia sklamani, lebo im do toho bude kecat aj X dalsich stran, ktore ste nevolili a ktorych zamery a predstavitelia su este horsi, ako tych vami volenych.
Takze fakt to netreba tak prezivat a netreba hladat dokonalost, to je vopred odsudene na frustraciu.
*zmena textu
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
V dosledku znecistenia a oteplovania umieraju uz dnes miliony a skody su miliardove. Choroby, zaplavy, poziare, sucha a o chvilu aj vojny. Do zeleneho najviac neinvestuje EU, ani USA, ale prekvapivo... Cina. Takze su dve moznosti. Bud su tito vsetci idioti, a pravdu ma nejaky sk dochodca a internetovy odbornik na vsetko, alebo ... to bude naopak.
Znovu ale. Svet sa netoci a nikdy nebude (NASTASTIE) okolo sk dochodcu a sk frflosov. Bud sa pripravime a prisposobime, alebo si mozme pofrflat a skapat zatrpknuti, ale neoblomne presvedceni o svojej dolezitosti a pravde.
A este jedna poznamka k tym dochodcom. Ked si mlady clovek kupi drahy dom a auto, na ktore nema, kazdy mu automaticky povie, chod do lacnejsieho, zakryvaj sa takou perinou, na aku mas.
Pri dochodcovi, ktory casto realne nema ani na jedlo ci lieky, nehovoriac o energiach to z ucty a zvyku nehovorime. Ale mali by sme. Az na vynimky totiz casto ziju napr v starych velkych domoch na velkych pozemkoch. Lebo su ich a chcu tam zomriet. OK. Ale potom neplati, ze nemaju, oni NECHCU.
Na zapade to napr funguje aj tak, ze takyto dochodca chalupu prepise na firmu (pricom ma dozivotne pravo byvania), ktora mu zabezpeci opatrovanie atd, a o nehnutelnost sa aj stara, lebo ved je de facto jej a nechce aby sa rozpadla. Pripadne za tie prachy ide do domova seniorov. U nas dochodca sedi v 100k nehnutelosti a stat sa ma o neho starat? To je trosku nezmysel.
Bud sa ma postarat rodina, ktora ten barak zdedi, alebo firma, ktorej ho preda, alebo spravme statnu socialnu sluzbu. Ale netvarme sa, ze ten dochodca nema. Vacsinou ma, ale nechce...
*zmena textu
To tam napisane nie je, takze to citas zle. Je tam napisane, aby sme neboli naivni a nemali nerealne ocakavania, vdaka ktorym budeme celkom urcite sklamani a neustale frustrovani. Je to na kazdom z nas. Ja si tiez pamatam. Ale som realista a vyberam z toho co je a nie zo svojich nerealnych, ruzovych predstav.
Možno hej, po mojej poslednej voľbe OĽANO je to dezilúzia, nečakal som že to spraví ešte väčší rozklad spoločnosti ako za Fica, že to dokonca toho Fica vzkriesi. Toľko klamstiev z úst politikov, aj od víťaza posledných volieb, ale také klamstvá, že sa ani nedá proti ním argumentovať, lebo z takej diskusie v očiach jednoduchšej verejnosti vyjde odborník ešte horšie ako notorický klamár a manipulátor. Tie hovná čo valí na nás Fico a Blaha je neskutočné, snažím sa ich ignorovať ale nedá sa to úplne. Neviem či je to spomienkový optimizmus, ale aj v minulosti bola takáto žumpa v parlamente? (teraz neriešim kauzy, mafiu, zlodejiny a podobne). Moja mozgová kapacita nedokáže pochopiť čo sa honí v hlavách už len toho Fica a Blahu, oni tomu čo vravia fakt úprimne veria? Že ich vyjadrenia sú výsledkom ich kritickej odzdrojovanej analýzy? (asi tuším kde je pravda, ale potom sme naozaj v hlbokej žumpe).
cokupit ja nechcem ideálnu bezchybnú stranu, to by som fakt nikdy nikoho od mojej 18 nemohol voliť. Po Ficových kauzách, mafiánskeho štátu, COVID-19 a vojne na Ukrajine len nemo s otvorenou hubou čumím čo sa u nás a vo svete v politike a verejnosti deje, môj analytický mozog to nedokáže rozumne zhodnotiť a pochopiť... Ešte nikdy doteraz ako v rokoch 2022 - 2023 som neľutoval svoju neschopnosť sa na učiť angličtinu alebo iný jazyk a niekde vypadnúť do sveta, hoc nikde by to nebolo ako v raji poznania a ľudskosti...
Oni neveria. Blaha a hlavne Fico su dostatocne vychcani aby vedeli co je nutne spravit preto aby sa dostali k moci. A tam jednoducho plati - ucel svati prostriedky. To, co je vsak horsie, ze tomu veri polovica naroda a Fico je to jednoducho ochotny vyuzit.