mamator vymenit som musel. jazdi to - to je hlavne, je to uplne ine aj koli geometrii, som na tom rychlejsi, viac sa o to bojim, vidlica ma zatial nenadchla (nemyslim chodom) uvidim ked sa dostanem naozaj do terenu na dlahe trasy. zatial je skor na pritaz - udrzba.
hunt bol citelne stabilnejsi co mi vyhovovalo viacej. toto rado zataca - na sneh nie moc dobre, ani ked letis dolu sotolinovou zvaznicou. na klukatych singloch lepsie. hunt bol lepsi aj v strmych stojkach. ale to musim asi trosku zmenit techniku
pohodlne to je, napriek tomu mam pocit ze som z neho viac vyklepany po dlhom vyjazde ako z ocele.
Pridám ešte pár dalších z veľkonočneho výjazdu okolo Balatónu.
1. deň BA-Györ - tesne pred Györom začalo liať tak, že sme sa do Veszprému presunuli vlakom.
2. deň Veszprem-Kesthely - cely čas dážď a 4-6 stupňov. Takže Tihany len z rýchlika, vyšľap dedinou pekný. Vyhliadku na Badacsony sme rovno obišli ?. V podstate len dúpä ie so pedálov, lebo človek nemal chuť ani zastavovať nikde.
3. deň Kesthely-Siófok - konečne lepšie počasie a aj cyklocesty ma na tejto strane Balatonu bavili nejak viac. Nemotali sa stále hore dolu, pripadne krížom krážom cez hlavnú cestu. Človek si až s naloženým bicyklov uvedomí koľko síl to neustále rozbiehanie a spomaľovanie berie.
Zo Siófoku presun vlakom do Gárdony. Potiahnuť to tam na biku uz neboli sily a motal. A medzi balatónom a Szekesfehervarom nebolo moc vhodných možnosti ubytovania. Takto nam aspoň v posledny deň ostalo viac času na Budapešť + sme kukli jazera pri Gardony.
4. deň - Gárdony - Budapešť - vykašlali sme sa na cyklotrasy a dosť prešli po ceste. Budapešť úžasná, bol som tam prvý krát. Len dosť otravné unavení tlačiť naložené bicykle pomedzi davy ľudí. A burger za 15€ a pivo za 5€ som tiež dlho nemal.
Výlet hodnotím na jedničku. Prvá moja skúsenosť s viacdenným jazdením na ťažko. Riť a achilovky bolia ešte dnes, ale niet sa čo čudovať. Pred odchodom som mal najazdených dokopy možno 170 km ?
Volodaj - veľmi kvalitné fotky. A hlavne čistá optika. prezraď čím to fotíš
Minikin - nikdy nepodceňuj elektrokartel. Naša sieť baterkou len začína ...
Díky, som rád, že sa páčia aj keď osobne sa mi tam viacero vecí nepáči. Niektoré majú na okrajoch alebo v rohoch pozostatky okolitých predmetov, iné nie sú pekne rovno odfotené a hlavne pri budovách padajú línie do strán, kompozícia viacerých tiež nie je ideálna. Všetko by to šlo odstrániť, ale popravde sa mi moc nechcelo. Zase ale nie som nejaký profi fotograf, takže to asi stačí. Hlavne Budapešť sa ťažšie fotila, lebo všade sú zástupy ľudí, ktorí vkuse v húfoch behajú popred teba.
Hehe a aby som ti po tom svojom výleve aj odpovedal. Fotené je so starším Apple iPhone SE2020 s defaultnou aplikácou Kamera. Keď sa chcem s fotkami trochu pohrať tak používam na fotenie appku Adobe Lightroom, ktorá fotí do RAW formátu a foto idú veľmi pekne upraviť. Pritom platená verzia so všetkými fičurami stojí asi 5-6E mesačne vrátane 100 GB cloud-u pre fotky, lebo RAWka zaberajú dosť miesta a mám len 64 GB verziu.
Je to môj myslím 3. iPhone (SE, 7, SE 2020) a aj napriek tomu, že som vždy kupoval tie lacnejšie verzie, tak som veľmi spokojný s kvalitou fotiek. Pri vyšších verziách sú ešte lepšie, hlavne pri horšom svetle, ale toľko za mobil zase nie som ochotný zaplatiť. Keď viem, že budem fotiť viac a chcem vyššiu kvalitu, tak si beriem starý Sony RX100 Mk. 1, ktorý má do dnes výbornú optiku a robí nádherné foto. Na to sa majú problém chytať stále aj moderné mobily na to, aký je malý. https://eu.zonerama.com/jancovic/Album/1977397
Nikdy som vo Veľkom Krtiši nebol, tak som mal jeho okolie za placku ako napr. Dunajská Streda. Z tvojich fotiek to naopak vyzerá na celkom zaujímavý kraj :O
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Kedy si bol? Ja včera.
Nemal by si náhodou GPS záznam trasy, aby som si urobil predstavu, kade tam treba jazdiť?
V nedeľu
hunt bol citelne stabilnejsi co mi vyhovovalo viacej. toto rado zataca - na sneh nie moc dobre, ani ked letis dolu sotolinovou zvaznicou. na klukatych singloch lepsie. hunt bol lepsi aj v strmych stojkach. ale to musim asi trosku zmenit techniku
pohodlne to je, napriek tomu mam pocit ze som z neho viac vyklepany po dlhom vyjazde ako z ocele.
1. deň BA-Györ - tesne pred Györom začalo liať tak, že sme sa do Veszprému presunuli vlakom.
2. deň Veszprem-Kesthely - cely čas dážď a 4-6 stupňov. Takže Tihany len z rýchlika, vyšľap dedinou pekný. Vyhliadku na Badacsony sme rovno obišli ?. V podstate len dúpä ie so pedálov, lebo človek nemal chuť ani zastavovať nikde.
3. deň Kesthely-Siófok - konečne lepšie počasie a aj cyklocesty ma na tejto strane Balatonu bavili nejak viac. Nemotali sa stále hore dolu, pripadne krížom krážom cez hlavnú cestu. Človek si až s naloženým bicyklov uvedomí koľko síl to neustále rozbiehanie a spomaľovanie berie.
Zo Siófoku presun vlakom do Gárdony. Potiahnuť to tam na biku uz neboli sily a motal. A medzi balatónom a Szekesfehervarom nebolo moc vhodných možnosti ubytovania. Takto nam aspoň v posledny deň ostalo viac času na Budapešť + sme kukli jazera pri Gardony.
4. deň - Gárdony - Budapešť - vykašlali sme sa na cyklotrasy a dosť prešli po ceste. Budapešť úžasná, bol som tam prvý krát. Len dosť otravné unavení tlačiť naložené bicykle pomedzi davy ľudí. A burger za 15€ a pivo za 5€ som tiež dlho nemal.
Výlet hodnotím na jedničku. Prvá moja skúsenosť s viacdenným jazdením na ťažko. Riť a achilovky bolia ešte dnes, ale niet sa čo čudovať. Pred odchodom som mal najazdených dokopy možno 170 km ?
Tým sa netráp, aj tak to je mimo dosah tvojej baterky.
Minikin - nikdy nepodceňuj elektrokartel. Naša sieť baterkou len začína ...
Hehe a aby som ti po tom svojom výleve aj odpovedal. Fotené je so starším Apple iPhone SE2020 s defaultnou aplikácou Kamera. Keď sa chcem s fotkami trochu pohrať tak používam na fotenie appku Adobe Lightroom, ktorá fotí do RAW formátu a foto idú veľmi pekne upraviť. Pritom platená verzia so všetkými fičurami stojí asi 5-6E mesačne vrátane 100 GB cloud-u pre fotky, lebo RAWka zaberajú dosť miesta a mám len 64 GB verziu.
Je to môj myslím 3. iPhone (SE, 7, SE 2020) a aj napriek tomu, že som vždy kupoval tie lacnejšie verzie, tak som veľmi spokojný s kvalitou fotiek. Pri vyšších verziách sú ešte lepšie, hlavne pri horšom svetle, ale toľko za mobil zase nie som ochotný zaplatiť. Keď viem, že budem fotiť viac a chcem vyššiu kvalitu, tak si beriem starý Sony RX100 Mk. 1, ktorý má do dnes výbornú optiku a robí nádherné foto. Na to sa majú problém chytať stále aj moderné mobily na to, aký je malý.
https://eu.zonerama.com/jancovic/Album/1977397