Chcel by som sa opytat, ci aj s odstupom casu odporucate alebo je lepsie instalovat Topo mapy ako klasicke garminacke? Mam novu edge 840 a neni to zle ale, ak to moze byt lepsie preco nie. Jazdim hlavne gravel. Ako je to s aktualizaciami?
Pride mi len zvlastne, ze taky gigant ako garmin ma horsie mapy ako slovenska spolocnost (samozrejme klobuk dole).
Predpokladám, že myslíš freemap.sk vs Garmin cyclo EU... Nič ti nebráni mať aj aj (vpodstate máp tam môžeš koľko ti vojde) . Pre cestnú cyklistiku napr. Garmin mapy a pre terén freemap.
Freemap sú podrobnejšie čo by sa zdalo ako jasná výhoda ale... môže to byť menej prehľadné.
Freemap sú na webe aktualizované 2x týždenne a musíš si to aktualizovať ručne, Garmin presne neviem (raz ročne??? ) a netuším ako 540/840 ale 530/830 sa mapy aktualizovali po pripojení k PC a Garmin Express
Dik za info, spravim to tak ze si nahram dve mapy ako pises.
Rad by som sa este informoval, ci s tym ja mam problem a robim nieco zle ale to garmin nepodporuje.
Edge 840 nahram si GPX subor mapy do zariadenia a dostanem sa do ciela. Nasledne chcem ist naspat ale inou trasou a GPX subor tam uz neviem nahrat bez toho aby som neukoncil vyjazd. Bezne garmin navigovanie systemove funguje aj bez ukoncencia vyjazdu ale novo vytvorenu mapu v GPX a importovanu mi pri vyhladavani “drahy” nechce najst.
to je inak veľký bonus vyššej rady, že majú ten spiaci režim, do ktorého vedia ísť automaticky alebo jednoducho stlačení tlačidla power a ešte to na pozadí nahrá aktivitu atd... pred výjazdom to je hned po stačení pripravené, netreba čakať až to celé nabehne.. a ani nemám dojem že by to nejak žralo baterku, aj ked to je tak týžden a viac
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Pokial startujes vzdy z ineho miesta, tak to trva dlhsie. Pripadne ak si dlhsie nepustal gps, aj vtedy to vie byt pomalsie.
Zapni si na mobile lokalizacne sluzby a synchronizuj hodinky s mobilom cez Connect. To by mohlo tiez pomoct.
Podľa mňa by sa o.eba.i
Oni chcú, aby ľudia kupovali nové 40tky. Keby dali tie veci ( aj nový ClimbPro, atď) aj do starších, tak im klesnú tržby.
Toto je fičúra, pre ktoru by som to kupil. Teraz v Slovenskom raji som menil trasu 2x
Resp. https://m.youtube.com/watch?v=emEOwcXHsr8
Chcel by som sa opytat, ci aj s odstupom casu odporucate alebo je lepsie instalovat Topo mapy ako klasicke garminacke? Mam novu edge 840 a neni to zle ale, ak to moze byt lepsie preco nie. Jazdim hlavne gravel. Ako je to s aktualizaciami?
Pride mi len zvlastne, ze taky gigant ako garmin ma horsie mapy ako slovenska spolocnost (samozrejme klobuk dole).
Dakujem
Freemap sú podrobnejšie čo by sa zdalo ako jasná výhoda ale... môže to byť menej prehľadné.
Freemap sú na webe aktualizované 2x týždenne a musíš si to aktualizovať ručne, Garmin presne neviem (raz ročne??? ) a netuším ako 540/840 ale 530/830 sa mapy aktualizovali po pripojení k PC a Garmin Express
Rad by som sa este informoval, ci s tym ja mam problem a robim nieco zle ale to garmin nepodporuje.
Edge 840 nahram si GPX subor mapy do zariadenia a dostanem sa do ciela. Nasledne chcem ist naspat ale inou trasou a GPX subor tam uz neviem nahrat bez toho aby som neukoncil vyjazd. Bezne garmin navigovanie systemove funguje aj bez ukoncencia vyjazdu ale novo vytvorenu mapu v GPX a importovanu mi pri vyhladavani “drahy” nechce najst.
Dakujem
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down