ahojte, idem sa pochvalit, cez zimu som si chcel troska vytunit bike tak som sa ulakomil na komponenty FSA z ebay, made in china, kupil som sedlovku karbonovu a predstavec, hlavne koli cene (lakomec

), namontoval som ju pred prvou jazdou v januari a vytesoval sa ako som to pekne cele doladil

. teraz pri cisteni
biku som si vsimol prasklinu na sedlovke

no islo ma rozhodit, najzdil som cca 500km. Pri jednom vyjazde som chytil nerovnost na ceste (ani diera ani vytlk) proste taka "vlna" na ceste zrejme padnuty asfalt, samozrejme sedel som v sedle, zacitil som puknutie tak som hned kontroloval
ram ci mi nepraskol, ram je nastastie v poriadku ale sedlovka to nevydrzala
sranda je ze povodnu sedlovku EASTON hlinikovu som uz stihol predat

, takze som si objednal dalsiu samozrejme hlinikovu EASTON
Attachment:
sedlovka FSA made in china 2.JPG
Ci je nieco totozne alebo nie, to je take.... Teraz napr. somcital clanok o tom, ako no-name vyrobcovia solid-state diskov (ssd) v cine zrejme pouzivaju "rovnake" pamatove cipy ako apple vo svojich produktoch, a dokazu predavat 128GB za 13$. Ako je tam ale spravne poznamenane, to ze je to dokanca mozno taky isty cip, este neznamena ze je v rovnakej kvalite.
Uz len logickou uvahou - ty by si predaval nieco v rovnakej kvalite ako znami medzinarodni vyrobcovia/predajcovia, ale za zlomkovu cenu a "kazdych par tyzdnov" pod novou znackou/novym predajcom?
Pri vyrobe sa velmi lisi (toto nieje kompletny list):
1) vyrobit nieco - prototyp
2) vyrabat nieco masovo
3) vyrabat nieco masovo s relevantnou kvalitou/stabilitou vyroby
a napr zatial co nemusi vobec vadit vyrabat masovo nejake karbonove podlozky pod pivo s velmi variabilnou kvalitou, ktora moze zodpoved trebars 20% "nepodarkov", tak asi rajdy nechces mat rano take a vecer onake... Ale ak tu variabilitu pripustis, a nebodaj taktiez nakupujes karbon / zivice ktore su tiez "nepodarky", tak tvoja cena vie ist velmi vyrazne zrazu dole (alebo "zisk" hore)
No a ja by som si dovolil odhadnut, ze ak niekto vyraba/predava nieco ako no-name, fake, (o inych kradeziach vlastnictva inych ani nevraviac), tak moj odhad je ze drviva majorita takychto produktov je velmi pochybnej kvality.
nieco ako toto?
https://www.mtbiker.sk/bazar/bicykle/cestne-bicykle/4562515/s-works-tarmac-sl7.html
ci to nie je zas alterego tohto
https://www.mtbiker.sk/bazar/bicykle/cestne-bicykle/4560080/masina-od-mitsubishi-dizajn-s-works-tarmac-sl7.html
v Martine je asi nejaky dobry zdroj na Mitsubishi ramy
Dost silne slova, ze ide o kradez. Hlavne na nikoho konkretne nepoukaz,slo by o trestny cin ohovarania
Ak mas ale pocit,ze je to to iste,tak dufam,ze presne podla prirovnania,si to nahlasil na policii ako kradez. Inak su to len silne kecy.
Napisal ,, to je ako ked vidis ze niekde kradnu".
Co uz ste niektori schopni oznacit ako trestny cin...
O chvíľu súkromná správa: "Treba sa starať o seba, a hlavne otvoriť oči že to je iný bicykel, farba sedlo veľkosť".
Fotky zmenil dnes 12:54 . Hádam mi to scarinko dosvedčí, ktorý na to upozornil
Niekedy odporucam skusit naozaj ist nieco nahlasit. Potom uvidite ako funguje na Slovensku "zakon" ?. Preco si myslite, ze je u nas tolko podvodnych inzeratov (nielen na bicykle)? Jednoducho preto, ze policajti su malo plateni, nebavi ich kancelarska praca a celkovo policajtami vacsinou nie su ludia srsiaci intelektom...
Zaroven aj zakony su v skutocnosti derave ako reseto a samotni policajti vedia ako sa vyhnut otravnej kancelarskej praci. Sam by som tomu neveril, ale pred par mesiacmi som na jednu vec naletel aj ja a aj napriek odhovaraniu dvoma policajtami, aby som to nenahlasoval (vraj aj tak to nema zmysel), som podvod nahlasil a mam oficialne zdovodnenie, ze podvod (islo o sumu 500+ €) NIE JE podvodom, t.j. nie je trestnym cinom, ak kritickym myslenim a opatrnostou obet moze podvodu sama zabranit. V preklade: ak je niekto sprosty a naleti podvodnikovi, tak si za to moze sam a ziadny trestny cin podvodu sa nestal, pretoze obet vlastne spolupracovala ?. Zaroven (toto pisem svojimi slovami, pretoze sa mi nechce citat znova to vyjadrenie) policia vraj nie je na to, aby riesila odskodnenie jednotlivca, sluzi verejnym zaujmom. A skuste po takomto vyjadreni zdovodnovat, ze naletelo viac ludi a ze policajtovi sa lahko hra na chytraka, ked mu niekto na striebornom podnose da vsetky detaily a ma x dni na ich rozpytvanie a najdenie dovodov preco vlastne islo o "spolupracu" ?.
A toto bola moja uz tretia skusenost, pri ktorej sa "strazcovia zakona" neprejavili zrovna v najlepsom svetle. Preto mi pride usmevne, ked si niekto mysli, ze "zavola policiu" a nieco sa stane alebo nebodaj napravi ?. Maximalne pridu, ked ich zavolate k niecomu akcnejsiemu, kde si mozu zapnut majaky, idealne aj zavolat posilu. Ale byrokraticke zalezitosti? Ha ha ?
5. Pravidlá konta a povinnosti registrovaných užívateľov
- 2.Každá fyzická osoba môže mať v jednom čase vytvorené najviac jedno užívateľské konto.
https://www.mtbiker.sk/vseobecne_podmienky