Finálové kolo Župného pohára a pohára XCM, Kaktus Bike Bratislavský MTB Maratón, sa odohrá 24.9.2023. Kompletné propozície nájdete na stránke organizátora.
Na stranke organizatora som to nenasiel ale budu k dispozicii nejake uschovne veci? Ako Bratislavcan sa dostavim na bajku no urcite by bolo fajn niekam ruksak zlozit
Ja som si bol vcera prebehnut trat, dnes lezim s horuckou. Tak mi to zase nevyjde. Minuly rok som sa par dni pred maratonom zrubal a 10 dni stravil s drenazou na zapalenej rane. Nie je mi to sudene...
Na 52km trati je jediny padnuty strom uz v zjazde do Race uplne na konci. Bolo mokrejsie ako som cakal. Planovany sobotny dazd tomu moc nepomoze. Tazba za BK, ale dalo sa. Par miest o nieco horsich. V GPSku na strankach maratonu je cesta k Silnickemu pramenu cez v sucasnosti uz zatopeny usek, tak treba ist klasicky po zltom Ccku.
Najhorsi usek jednoznacne zjazd dolu na Kosarisko z Kozieho chrbatu. Spodna cast je vyber medzi rigolmi, kde mas po kolena blato alebo vedlajsi chodnicek, kde mas po kolena zihlavu. A na tom traili dolu smerom na Kosariska orezavaju stromy, tak pozor hlavne pocas pracovneho casu cez tyzden.
Takže padnutý strom ešte neodstránili. Ja som si bol prejsť 22km trať v stredu. Tam som nejaký zásadný problém až na ten strom a predposlednú zákrutu (chýba troška techniky) nevidel. A ešte na doplnenie šiel som na graveli.
drzim palce nech im to znacenie vydrzi az do nedele - usek maly slavin po odbocku na modry zjazd uz bol systematicky odznaceny s faborkami strhnutymi na zemi. ze to niekomu vadi...
Najhorší úsek z Kozieho chrbta na Prepadlé nesklamal, fakt bol najhorší. A o záverečnom zjazde v Knižkovej doline si myslím svoje - jazdím tam často, aj v noci, ale na preteky sa ten singletrack nehodí - hlavne keď sa niektorí rozhodnú tam predbiehať. Ozaj, ten zranený bajker, čo ho tam ošetrovali záchranári s infúziou (myslím) dopadol dobre?
Aka bola nakoniec ta 22km trasa? V piatok totiz trasa nezodpovedala tomu co bolo na webe. Napriklad taky zaver na BK bol cez les. GPX ani mapa sa na strankach nezmenili...
Pred štartom 52 km moderátor hlásil skrátenie kvôli bezpečnosti - z modrej TZT sa nešlo okolo Kráľovej búdy, ale rovno po asfalte na Biely Kríž. Tento úsek mali všetky tri trate rovnaký. Ja som šiel vo štvrtok okolo Kráľovej búdy a bolo to tam rozbité od LKT. Možno kvôli tomu sa tam nakoniec nejazdilo.
Ešte aj záver k asfaltke okolo Malej Bane sa šiel trochu inak. Všetko to ale boli len kozmetické zmeny, ten záver bol z môjho pohľadu dokonca ešte krajší. Úplný záver singlom k amfiteátru je imho krásny jazdivý, aj keď uznávam, že na pretekoch to tam trochu zaváňa průserom. Nedá sa holt mať všetko. Každopádne, akcia bola z môjho pohľadu veľmi podarená, celkový dojem z veľmi príjemného pojazdu trochu zhoršilo akurát to blato v úseku okolo Volhoviska, no větru, dešti a lesákom holt neporučíme
Najhorší úsek z Kozieho chrbta na Prepadlé nesklamal, fakt bol najhorší. A o záverečnom zjazde v Knižkovej doline si myslím svoje - jazdím tam často, aj v noci, ale na preteky sa ten singletrack nehodí - hlavne keď sa niektorí rozhodnú tam predbiehať. Ozaj, ten zranený bajker, čo ho tam ošetrovali záchranári s infúziou (myslím) dopadol dobre?
Tam to velmi nejde kadial inokadial tahat. Po ceste by to bolo este horsie - tam by sa pustali ludia rychlo a niekoho by trafili. Existuje este jeden chodnik/cesta nad, ale ten je turisticka znacka a prechod medzi nimi je strmy. A ludi potrebujes nejako odklonit tiez. Toto je najmenej zle.
Lepsia lokalita na organizovanie maratonu v Raci nie je.
Mne sa tam vcera vysypal syn, ale bola to jeho chyba. Dosiel, skody len na technike, takze vsetko ok.
Na bratislavsky kaktus som sa tesil tak ,ze som uz v piatok odcestoval z mojeho rodneho Sabinova a v sobotu som v rozcarovani po dazdivej noci prisiel autom k amfiteatru a nechapal co sa deje.
Ziaden ruch , ani auta s bicyklami ani bikerov...🤷♂️🤷♂️🤷♂️ Zdesene som volal kamaratovi (domacemu bikerovi) a pytal sa ci nebol prelozeny start do inej lokality... Tak som sa dozvedel ze start je az v nedelu😎😎😎.. super zaciatok - sobotnajsi klasicky termin pretekov ma zaskocil , zatukal som si na celo a vratil do Jura k sesternici kde som prespal a ktora sa ma rano pytala ci preteky nezrusia kvoli zlemu pocasiu. Uistoval som ju ze nie , ze to by muselo byt " zemetrasenie" aby sa tak stalo. Ked ma videla tak povedala ze predsa mala pravdu a ze to zrusili. Vysvetlil som jej ze uz mam 62 rokov a ze mi hlava asi uz nesluzi... 😉. Trochu som sa ponudil ( vonku sa striedali kvapky dazda s vetrom) a poobede som vyrazil do miestnych lesov ( zacalo sa nadejne oteplovat) . Po vyslape som narazil na cast trate maratonu a tak som si to prechadzal a opravoval faborky ktore boli po nocnej burke a vetre rozmetane po konaroch stromov ... dobra rozjazda na nedelny pretek , miestne lesy sa mi pacia , je to tu paradne miesto na vysantenie. Co na zaver k nedelnemu preteku? Vybral som si 50-ku ( pred 2 rokmi sa mi 80-ka velmi pacila) , chcel som si zapretekat s miestnym veteranom Palom Longauerom , zaujimalo ma kolko mi tento uz 72 rocny cyklista " nalozi" . Kaktus ma v nedelu zase dobre naladil, tato trat sa mi paci tym ze to pekne " odsypa" , ziadne tiahle tahanice , dlhe vyslapy , ma to spad a pekne si zamakate aj hore a aj dole, rychlost neklesa ak nohy pocuvaju. Nadherne MTB - cko z mojeho pohladu , pocasie bolo tiez fajn, zapretekal som si velmi dobre, Kaktus ma nesklamal a domov som isiel dobre naladeny aj ked ma cakala poriadna streka. Dovidenia Bratislava , ak sa bude dat, urcite si tu pridem zapretekat znovu, vdaka za organizaciu . Mimochodom, moj super mi nalozil , mam co robit ... mozno ked bude mat 80 tak ho porazim 😎😎
Síce maratóny nejazdím, ale vždy si rád prečítam tieto tvoje reporty. Predstavím si ako to vyzeralo a vždy sa aj dobre zabavím. Pomýliť si deň, to je topka . Vďaka za ne
Tak ale ked celu sezonu chodis v sobotu maratony, tak sa to moze stat az prekvapivo lahko. Aj ja som uz raz bol v piatok vecer pred BA maratonom pobaleny a pisal som znamym, ze o kolkej teda zajtra vyrazame
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Na 52km trati je jediny padnuty strom uz v zjazde do Race uplne na konci. Bolo mokrejsie ako som cakal. Planovany sobotny dazd tomu moc nepomoze. Tazba za BK, ale dalo sa. Par miest o nieco horsich. V GPSku na strankach maratonu je cesta k Silnickemu pramenu cez v sucasnosti uz zatopeny usek, tak treba ist klasicky po zltom Ccku.
Najhorsi usek jednoznacne zjazd dolu na Kosarisko z Kozieho chrbatu. Spodna cast je vyber medzi rigolmi, kde mas po kolena blato alebo vedlajsi chodnicek, kde mas po kolena zihlavu. A na tom traili dolu smerom na Kosariska orezavaju stromy, tak pozor hlavne pocas pracovneho casu cez tyzden.
nemôžem sa zúčastniť. Ak by mal niekto záujem posúvam štartovné.
správa.
https://www.mtbiker.sk/forum/post1974371.html#p1974371
Tam to velmi nejde kadial inokadial tahat. Po ceste by to bolo este horsie - tam by sa pustali ludia rychlo a niekoho by trafili. Existuje este jeden chodnik/cesta nad, ale ten je turisticka znacka a prechod medzi nimi je strmy. A ludi potrebujes nejako odklonit tiez. Toto je najmenej zle.
Lepsia lokalita na organizovanie maratonu v Raci nie je.
Mne sa tam vcera vysypal syn, ale bola to jeho chyba. Dosiel, skody len na technike, takze vsetko ok.
Ziaden ruch , ani auta s bicyklami ani bikerov...🤷♂️🤷♂️🤷♂️ Zdesene som volal kamaratovi (domacemu bikerovi) a pytal sa ci nebol prelozeny start do inej lokality... Tak som sa dozvedel ze start je az v nedelu😎😎😎.. super zaciatok - sobotnajsi klasicky termin pretekov ma zaskocil , zatukal som si na celo a vratil do Jura k sesternici kde som prespal a ktora sa ma rano pytala ci preteky nezrusia kvoli zlemu pocasiu. Uistoval som ju ze nie , ze to by muselo byt " zemetrasenie" aby sa tak stalo. Ked ma videla tak povedala ze predsa mala pravdu a ze to zrusili. Vysvetlil som jej ze uz mam 62 rokov a ze mi hlava asi uz nesluzi... 😉. Trochu som sa ponudil ( vonku sa striedali kvapky dazda s vetrom) a poobede som vyrazil do miestnych lesov ( zacalo sa nadejne oteplovat) . Po vyslape som narazil na cast trate maratonu a tak som si to prechadzal a opravoval faborky ktore boli po nocnej burke a vetre rozmetane po konaroch stromov ... dobra rozjazda na nedelny pretek , miestne lesy sa mi pacia , je to tu paradne miesto na vysantenie. Co na zaver k nedelnemu preteku? Vybral som si 50-ku ( pred 2 rokmi sa mi 80-ka velmi pacila) , chcel som si zapretekat s miestnym veteranom Palom Longauerom , zaujimalo ma kolko mi tento uz 72 rocny cyklista " nalozi" . Kaktus ma v nedelu zase dobre naladil, tato trat sa mi paci tym ze to pekne " odsypa" , ziadne tiahle tahanice , dlhe vyslapy , ma to spad a pekne si zamakate aj hore a aj dole, rychlost neklesa ak nohy pocuvaju. Nadherne MTB - cko z mojeho pohladu , pocasie bolo tiez fajn, zapretekal som si velmi dobre, Kaktus ma nesklamal a domov som isiel dobre naladeny aj ked ma cakala poriadna streka. Dovidenia Bratislava , ak sa bude dat, urcite si tu pridem zapretekat znovu, vdaka za organizaciu . Mimochodom, moj super mi nalozil , mam co robit ... mozno ked bude mat 80 tak ho porazim 😎😎