Lokalizácia
Formulár sa odosiela
ja mam malicku zvedavost aku oblubenu herecku Risko ma :D
Zobraziť komentár 27.09.2023 - 13:19:23
03
arrow_leftcokupit napísal:
Bez ohladu na to, ze Hascak mal uz davno sediet: zamestnava privela ludi na to, aby ho mohol minister hospodarstva prosto ignorovat. Je ministrovou povinnostou s takymito hracmi udrziavat kontakty a pripadne aj zabranit tomu, aby daky psychopat krivil trh. Ono situacia v zdravotnictve je nad ramec tejto diskusie a potrebovala by zasadnu reformu.
Ale ta komunikacia je prosty lobing, bezny, legalny a nutny vsade vo svete. Akurat my sme sto rokov za opicami a este sme ani k takymto zakladom nedorastli. Co je ale stokrat horsie je fakt, ze expremier ziska data z mobilu svojho exministra a namiesto toho, aby sa riesil fakt, ze niekto hackol ministrov mobil si spravi placovku a ovplyvnuje volby zjavne kriminalne ziskanymi udajmi. To je absolutna tragedia. Ale aky narod, taki politici..

cokupit, a ako vyzera ten prosty, bezny, legalny lobing? Resp., podme byt troska narocnejsi - pretoze legalne moze byt vselico, napr. aj to ze tony blair sa po vyprsani "moratoria" zamestna/zalozi konzultantske spolocnosti a zacne dostavat "zvlastne" miliony. Pripadne ako isty kancelar co si teraz uziva tusim v petrohrade ci kde. Pripadne ministerka co ma svadobny tancek s putinom?
Takze, ako by podla teba mal vyzerat lobing ktory je este "v poriadku"?

Pretoze, z toho co vieme, matovic si moze vymyslat od takmer vsetkeho (okrem toho teda ze nejaka komunikacia bola, to uz sulik priznal), az po takmer nic (podstatne). A uprimne, nesledujem to, tak ak mas nieco konkretne tak kludne daj, ale "najrelevantnejsie" co som zachytil bolo nejake "vajatanie". Resp. teraz som si pozrel jeho tlacovku, smutna vec sama o sebe, z viacerych dovodov: https://www.facebook.com/stranasas/videos/982940839680491

a teraz som si pustil prve 2 minuty z tohoto: https://www.youtube.com/watch?v=57Yx_1DBZYI

v prvom (fb) videu sulik hovori ze sas nemala ziadny korupcny skandal. Nebolo to nahodou "par" mesiacov dozadu, co sa prevalili nejake zahadne kupy pozemkov ci coho, nejakej vysokej sas funkcionarky (tusim norka? nitra?, fakt si uz nepamatam presne tu kauzu, ale...)

A preto, ano, suhlasim, "aky narod, taki politici", a preto sa uz vobec necudujem, ze nielen na orave pocas kovidu, ale aj v bratislave 2t dozadu, si clovek musi vyslovene pytat listok v autobuse.
Zobraziť komentár 27.09.2023 - 13:41:32
04
zahada blair witch, psychopat edition:

https://www.instagram.com/reel/CwIxmucNeH7/?igshid=MzRlODBiNWFlZA%3D%3D
Zobraziť komentár 27.09.2023 - 14:05:02
00
*nie norka, ale notarka v mojom predoslom prispevku
Zobraziť komentár 27.09.2023 - 14:10:35
00
arrow_leftstanos4 napísal:
cokupit, a ako vyzera ten prosty, bezny, legalny lobing? Resp., podme byt troska narocnejsi - pretoze legalne moze byt vselico, napr. aj to ze tony blair sa po vyprsani "moratoria" zamestna/zalozi konzultantske spolocnosti a zacne dostavat "zvlastne" miliony. Pripadne ako isty kancelar co si teraz uziva tusim v petrohrade ci kde. Pripadne ministerka co ma svadobny tancek s putinom?
Takze, ako by podla teba mal vyzerat lobing ktory je este "v poriadku"?

Pretoze, z toho co vieme, matovic si moze vymyslat od takmer vsetkeho (okrem toho teda ze nejaka komunikacia bola, to uz sulik priznal), az po takmer nic (podstatne). A uprimne, nesledujem to, tak ak mas nieco konkretne tak kludne daj, ale "najrelevantnejsie" co som zachytil bolo nejake "vajatanie". Resp. teraz som si pozrel jeho tlacovku, smutna vec sama o sebe, z viacerych dovodov: https://www.facebook.com/stranasas/videos/982940839680491

a teraz som si pustil prve 2 minuty z tohoto: https://www.youtube.com/watch?v=57Yx_1DBZYI

v prvom (fb) videu sulik hovori ze sas nemala ziadny korupcny skandal. Nebolo to nahodou "par" mesiacov dozadu, co sa prevalili nejake zahadne kupy pozemkov ci coho, nejakej vysokej sas funkcionarky (tusim norka? nitra?, fakt si uz nepamatam presne tu kauzu, ale...)

A preto, ano, suhlasim, "aky narod, taki politici", a preto sa uz vobec necudujem, ze nielen na orave pocas kovidu, ale aj v bratislave 2t dozadu, si clovek musi vyslovene pytat listok v autobuse.

Nevuem celkom co sa vlastne pytas. Mozme rozobrat toto, ale asi to nikam nepovedie
https://charta.transparency.sk/Business_Slovakia_Lobing_na_Slovensku.htm
Zobraziť komentár 27.09.2023 - 15:00:06
00
ten elaborát o Ostrožlíkovi mi pripomenul iného významného viceguvernéra NBS, ktorý sa vekom postupne prepadal na menej významné miesta až nakoniec to vzdal a šiel robiť predsedu Matice Slovenskej
Zobraziť komentár 27.09.2023 - 15:15:13
01
no to co si poslal, je ano, z mojho pohladu ideovo uplne dobra vec. Na co u sulika narazam, je vlastne toto:
"S tým potom súvisí aj ďalšie, tentoraz skutočné úskalie lobingu - netransparentnosť, v dôsledku ktorej môže byť pokušenie pomôcť si pri lobovaní korupčnými technikami príliš silné. Slovami programovej riaditeľky Transparency International Slovensko Daniely Zemanovičovej,

„artikulovať záujmy je v poriadku, ale nieje v poriadku, keď sa tak deje za istú odplatu, za istý prospech pre toho, kto stojína strane záujmovej skupiny z verejného sektora". Že v takomto prípade jde o korupciu, zhodujú sa s ňou všetci predstavitelia, ktorí prispeli do tohto článku.

Netransparentný lobing znamená určitú nevýhodu pre ostatné, možno menej organizované záujmové skupiny. Je sice pekné tvrdiť, že zákonodarca o všetkých možných dopadoch pripravovanej legislativy nevie a ani nemaže vedieť, a tak ho ako lobisti o nich informujeme,

ale isté je, že ho budeme informovať opäť iba zo svojho uhla pohl'adu. My však zase nemusíme alebo možno nechceme vedieť o iných záujmoch. To najmenej, čo potom možno urobiť - opäť slovami Zemanovičovej - pre akési "utrasenie" vplyvu záujmov tak, aby bol výsledkom čo najprijatel'nejší kompromis, je stransparentniť lobing. Jedine tak môže každý vedieť, kedy je čas bránit svoj záujem pred možnosťou, že ho pri rozhodovaní zákonodarca nevezme do úvahy, pretože bol príliš jedno­stranne informovaný zástupcami protichodných záujmových skupín. Preto by lobing mal podliehať aspoň nejakej regulácii. "

--> bolo to: (1) netransparentne, (2) netusime preco to bolo netransparentne a teda vyvstava legitimna otazka na korupcne spravanie, (3) s kym vsetkym takto komunikoval (loboval), v tomto pripade o tejto legislative?...
Zobraziť komentár 27.09.2023 - 15:16:29
00
Z toho, čo som sa o tejto "kauze" dočítal: Haščák zavolal, resp. napísal Sulíkovi správu, v ktorej sa posťažoval, že sa nezaobchádza so všetkými zdravotnými poisťovňami rovnako, ale uprednostňuje sa štátna (ohľadom "dofinancovania"). Sulík mu (ako asi každý liberál) dal za pravdu - ak má trh fungovať, musia rovnaké pravidlá platiť pre všetkých.

Úplne iná situácia by bola, keby Haščák žiadal pre "svoju" poisťovňu nejaké výhody, to už by bol nábeh na korupciu. Ale o tom som sa (zatiaľ) nedočítal, všetci donekonečna riešia "kto" a "ako" sa bavil a nie "o čom" sa bavili...
Zobraziť komentár 27.09.2023 - 16:25:50
113
Alebo úplne iná situácia by bola, keby Sulík za svoje lobovanie dostal na oplátku reklamný priestor v Penta médiách. Ergo nejde o to, že loboval, ale o podozrenie, že dostal protihodnotu a teda podozrenie z korupcie. Koniec koncov, podľa Matoviča k tomuto bude vypočúvanie OČTK.

Ak by som si mal vybrať stranu, tak nezištné lobovanie som ochotný úplne v pohode akceptovať. Ale nie po raňajkách s Kočnerom a stretnutiach s ruským agentom. To aj keby bolo celé omylom, tak to by sme pre Sasku potrebovali zriadiť ministerstvo omylov, aby sa uplatnil ich potenciál.
Zobraziť komentár 27.09.2023 - 17:17:00
01
Autor bol sice hlasna truba Matecnej na Ministerstve podohospodarstva, no tento blog stoji za precitanie, ak niekoho fascinuju predvolebne prieskumy:
https://blog.sme.sk/feik/politika/mozno-verit-predvolebnym-prieskumom
Zobraziť komentár 27.09.2023 - 17:40:01
01
Existuje aj nezištné lobovanie? lobovanie ale automaticky nespájam s korupciou. Aby ste si nemysleli.....
Zobraziť komentár 27.09.2023 - 17:50:39
00
Tak co mas na mysli pod pojmom nezistne? Pochybujem ze existuje clovek co robi nieco "nezistne" - minimalne aspon pre "svoj dobry pocit"
Zobraziť komentár 27.09.2023 - 17:54:50
00
Tak podla definicie je zistne lobovanie korupcia. A ano suhlasim, u nas nezistne lobovanie neexistuje. Definuj "dobry pocit", je to meratelna odplata?
Zobraziť komentár 27.09.2023 - 18:00:43
00
arrow_leftmathoso napísal:
Ok 😁

keby si to chcel niekto pozrieť aj na videu:
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Zobraziť komentár 27.09.2023 - 18:17:41
02
Fakt sa tu ideme tváriť prekvapene že je Sulik zložitá povaha?
Zobraziť komentár 27.09.2023 - 19:58:37
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up