Lokalizácia
Formulár sa odosiela
A110
Zobraziť komentár 28.09.2023 - 21:23:59
00
od Renaultu? napr. tu na fotke uplne vlavo je skvele auto, len kusok od Renaultu :lol:

kosice.dnes24.sk
Zobraziť komentár 28.09.2023 - 21:25:43
01
takze este raz jezus. Cele co napises je ze "elektromobilita v praxi" vyzera ako nejake konkretne auto kt tebe nevyhovuje a to je OK. Ale ked ini napisu ze "elektromobilita v praxi" s inym autom vyzera aj "takto", tak uz sa tu ides puknut znova, a ze jehovista som a prekrucam si fakty a tvoje slova.
No ty si panko, heeeej. Este ze si prekrutil/vlozil mi do pismenok aspon tak 3 veci a dal k tomu par urazok. By sa zislo si pozriet kde/co ako sam pises a kto ti na co reaguje nez tu zacnes urazat a pukat sa ze jaky si panko.
Ked nic ine, tak ludia ti nevedia citat myslienky, ze ked napises "a" tak vlastne myslis "4"....

A ked sa uz tak ohanas ze nemozem porovnavat - no neporovnaval som konu s tvojim renaultikom.
Ale teraz som to zo zvedavosti spravil (resp. odhadol, na zaklade rozmerov stareho: +20/+10/+30cm d/s/v voci kone): dostali sa na efektivitu tej kony co som napisal, pri o 40% mensej baterke, 100kg vyssej hmotnosti a "trocha" vacsie je to auto teda (napr. kone sesterska kia e-niro je este blizsie, a stale ma vyrazne lepsi dojazd, vsakze).

A hej, strasne si mi ublizil na mojom "elektrickom egu", normalne krvaca. Skoro ako perez s jeho 3-ma telesami... :D
Zobraziť komentár 28.09.2023 - 21:44:45
00
Nerozumiem preco nerozumiete co pise Jezus. Ja som fanda a prakticky pouzivatel takychto aut. Aktualne mam aj Berlingo XL do prace i pre rodinu vo vybave a v automate. Som masirovany ze sa budem musiet preklopit na elektriku v podstate uz onedlho a relevantny europsky vyrobca/vyrobcovia mi idu ponuknut takyto dojazd!? O cenach sa teraz nemusime bavit aj ked je to dolezity faktor. Elektrika roku 2035 nebude realita.
Zobraziť komentár 28.09.2023 - 22:00:12
02
arrow_leftJezus napísal:
Ja tu skritizujem konkretny novy model co prichadza na trh, ktory je objektivne zly,

V čom je "objektívne zlý"?
Zobraziť komentár 28.09.2023 - 22:02:53
00
arrow_leftTurbi napísal:
Nerozumiem preco nerozumiete co pise Jezus. Ja som fanda a prakticky pouzivatel takychto aut. Aktualne mam aj Berlingo XL do prace i pre rodinu vo vybave a v automate. Som masirovany ze sa budem musiet preklopit na elektriku v podstate uz onedlho a relevantny europsky vyrobca/vyrobcovia mi idu ponuknut takyto dojazd!? O cenach sa teraz nemusime bavit aj ked je to dolezity faktor. Elektrika roku 2035 nebude realita.

neviem ci to bolo aj na mna, ale nevidis tam nahodou, ze kritizujem to konkretne elektro-auto?
Okrem ineho, myslimze nie raz, a nie len ja sme sem pisali, ze e-auta niesu (zatial) na kazdu situaciu.
To je jak keby pridem, pozriem na nejake kazive/neprakticke/neefektivne ja neviem mini, bolt..., alebo cojaviem co, a poviem "takto vyzera ice v praxi, looooozri"

A s tym dojazdom - preco myslis? Ako pisem - uz len trebars ta kona zjavne nieje vobec uplne mimo od toho elektrickeho renaultu ani rozmerovo, ani zatazou, ale dnes ako 5r model ma skoro 2x taky dojazd....
tu mas dalsie "velke" auto, a este lepsiu efektivitu.... https://ev-database.org/car/1717/Hyundai-IONIQ-6-Standard-Range-2WD
Zobraziť komentár 28.09.2023 - 22:15:31
00
*pravdaze, ta kona ma uplne ine usporiadanie a vyuzitie priestoru - moja pointa ale je, ze rozmerovo a vahovo na urovni renaultu sa da zjavne spravit nieco s vyrazne vacsim dojazdom.
Zobraziť komentár 28.09.2023 - 22:18:07
00
A naco davas link na Hjundaj jonik ked riesime vysoku krabicu na robotu kde mi vyrobcovia ponukaju vodu/hovno v kosi a tvaria sa ze mame pre vas co potrebujete? Rozumies ze ten hjundaj je segment ktory nas v pocatej diskusii nezaujima?
Zobraziť komentár 28.09.2023 - 22:28:07
01
ok, naposled, a pomaly. Jonik som ti dal bo aby som ti ukazal, ze ide spravit aj "velke a tazke" auto, ktore ma aj dobry dojazd.
Bo si sa dusoval ze do 2035 tebou blizsie neurcena elektrika nebude realita, tak som uz domyslau ze asi hovoris o vasich berlingach ze nebudu realita. Tak som sa ti pokusal naznacit, ze asi to taky nerealny ciel nieje mat cca 2x taky dojazd aj v jezusovom/tvojom malom utility vehikli.
Zobraziť komentár 28.09.2023 - 22:42:57
00
OK. Rozumiem. Kupim Jonik a dam si ho prerobit na krabicu a uz sa viem doviezt skoro aj do Bystrice a spät a za 10 rokov mi ponukne niekto aj tu krabicu s dojazdom 350km asi. :) Len treba byt trpezlivy.
Problem solved
Zobraziť komentár 28.09.2023 - 22:53:41
04
A mozno ta kategoria aut skratka vymiera pre nezaujem? Ved MPV sa predavali menej ako sedany, ktore uz tiez povacsinou zarezali. Nechce sa im pre Turbiho robit auto, tak len napchali baterku na staru platformu a predaju to kurierom.
Zobraziť komentár 28.09.2023 - 23:07:46
01
arrow_leftTurbi napísal:
OK. Rozumiem. Kupim Jonik a dam si ho prerobit na krabicu a uz sa viem doviezt skoro aj do Bystrice a spät a za 10 rokov mi ponukne niekto aj tu krabicu s dojazdom 350km asi. :) Len treba byt trpezlivy.
Problem solved

Nie, treba byt netrpezlivy a robit zo seba ... lietadlo pred celym svetom. Ja fakt neviem kde sa to vo vas berie, ked je takto namachrovany a povysenecky nejaky vyvojar zo sillicon valley tak to chapem, ale u nas je to v kazdej zaprdenej krcme a nikomu to uz ani nepride divne.
Mimochodom krabica VW ID Buzz ma 77kwh a tomu zodpovedajuci dojazd. Ale na co sa o tom vobec bavime, problem slovaka nie je technicky, ale mentalny...
Zobraziť komentár 29.09.2023 - 08:03:00
02
Nechcel som sa zapájať do tej debaty, lebo je vo svojej podstatne smiešna, ale nedá mi neoceniť správne konštatovanie cokupit, že je to problém mentálny a nie technický. Presne tak. Niektorí účastníci tejto veselej debaty skrátka uvažujú tak, že ak sa to nehodí/nepáči mne, tak to nie je dobré pre nikoho :-) .
A tiež tie "analýzy" konania a rozhodovania výrobcov sú zábavné, ako malý slovenský človiečik presne vie, prečo výrobca uviedol na trh ten a ten model a v čom urobil chybu. Národ generálov. Dunning-Krugerov efekt v jeho najlepšej podobe :-) :-)
Zobraziť komentár 29.09.2023 - 08:10:21
03
Veru, poniektori mate pocit, ze vsetko viete a este aj bohorovne tvrdite, ze vyrobca najlepsie vie, co je dobre pre ludi a preto to tak robi a zle vyuzitelne modely su ciel. Dunning-Krugerov efekt v jeho najlepšej podobe. :)
Zobraziť komentár 29.09.2023 - 08:58:58
00
Výrobca robí autá za účelom zisku...
Zobraziť komentár 29.09.2023 - 09:02:00
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektrobicykle)
keyboard_arrow_up