Mne keď sa stal ten úraz na futbale, tak som ešte 10 minút "hral", potom som sa nechal vystriedať a pol hodinu som šiel do šatne, pol hodinu prezliekanie a sprcha a pol hodinu domov a potom s otcom v aute na traumatológiu som umieral pri každej nerovnosti na slovenských cestách. To bol masaker. A rebrá som mal zlomené vrchné dve na oblúku v podpazuší. Taký náraz to bol. Ale zavedenie drenáže a tie hadičky, to nechcete mať. Mne to zavádzali 3x...samozrejme lokálna anestézia, ktorá zaberá akurát tak na rez a šitie.
Neviem prečo, ale mám taký pocit, že si viac trpel ako ja, keď mi rozrezali hrudnú kosť...
To by som sa neodvážil tvrdiť. Ale ono z odstupom času je z toho dobrý príbeh a jazvy ako keby ma postrelili....tak niekedy trošku ľudí ponaťahujem, že hej, to keď som robil v tajnej službe ma postrelili.
No a aký je rozdiel v liečbe ťažšej kontúzie hrudníka a zlomeniny jedného rebra (takej, ktorú neuvidíš na RTG)???🤔😉
Keď máš chuť sa zbytočne žiariť, není problém....ja nie....schytám toho dosť už pri robote...
pri jednom v podstate ziadny, to mas pravdu, to ci je to ale iba jedno alebo ich je viac apriori nemusis vediet, takze to CT tam za mna svoje miesto urcite ma
Ešte raz - Ak máš dostatočne priekazný rtg snímok pľúc, hrudníka /nie je pacient extrémne obézny, nemá nejaké veľké deformity,..../, klinicky nič okrem pohmatovej bolestivosti nezistíš /normálny auskultačný nález,...../ a na rtg nie je prítomný pneumothorax, nie sú známky tekutiny v pohrudnicovej dutine, nevidno tam zlomeniny rebier ani inú patológiu a trebárs pacient je týždeň po tupej traume hrudníka a ešte má bolesti, máš kontrolný rtg snímok, kde nič nové nevidno, tak CT vyšetrenie je zbytočné , lebo ti s vysokou pravdepodobnosťou neprinesie informáciu, ktorá by ovplyvnila spôsob liečby /kľudový režim, lieky proti bolesti,.../. A zbytočné vyšetrenie , tobôž keď je to lekárske ožiarenie s nie zanedbateľnou radiačnou záťažou, by si nemal indikovať. Narazený hrudník kľudne môže bolieť mesiac, aj viac. Čiže len bolesť po týždni od úrazu /a nič iné/ nie je indikácia na CT hrudníka!!!
Howgh
Ahojte, dnes som mal nepríjemnú skusenost pri poobednom výjazde v hore. Cez cyklistický chodník bolo natiahnuté dake nilonove lano (pravdepodobne kvôli dobytku). Lano nebolo označené a ani vôbec naň nebolo upozornené... proste žiadne cedula ani nič podobne. Smozrejme som si ho pri zjazde nevšimol, čo spôsobilo zachytenie a pád. Odniesol si to hlavne bicykel (ohnuté koleso a brzda) a ja som skončil len s odreninami a narazenymi končatinami. Chcel by som upozorniť zodpovednú osobu, aby to dako vyriešila a aby sa takéto veci neopakovali. (Ja som bol v tej časti hory prvý krát, ale kamos mi povedal, že sa to stava pravidelne). Neviete, či to nieje dako ošetrené zákonom ? Chcel by som sa na niečo odvolat pri kontaktovaní zodpovednej osoby, aby to zobrala aspoň trochu vážne a aby sa to už neopakovalo.. Alebo je to len vec zdravého rozumu označiť natiahnuté lano cez cestu ?
Pri takom prístupe, samozrejme, že by sa nič nevyšetrilo. Ach jaj....klasika. Hlavne aby si bol ok, zničený bajk už budeš musieť prehltnúť. Skoré uzdravenie.
To je smutne a priznacne...Teda nic sa nestalo,vsetko v najlepsom poriadku, p.policajti sa zbavili (pre nich) zbytocnej roboty, ach jaj
Kto ma guraz, nech to oznami 'vyssie'. A pretoze malokto chce mat dalsie/buduce problemy, tak to tu takto vyzera
(to neber ako vytku bir123, len ako vseobecne konstatovanie...a uz som s veternými mlynmi parkrat bojoval, viacmenej neúspešne)
tak po 10-tich rokoch som mal aj Ja pád na cesťáku, v Podhradí pod Sivým kameňom do mňa v protismere v neprehľadnej zákrute čelne vpálili decká. Im sa nestalo nič (a to nemali ani prilbu), zato Ja som to celkom aj odniesol, dezorientovaný som ležal na zemi a keď som sa povzliechal tak nejako som sa pobral domov v domnení že však asi mi nič nie je a až doma ma začalo všetko bolieť keď opadol adrenalín :/ Bike bude hádam v poriadku, ten som ani nemal čas skontrolovať, len páčka ohnutá čo som si naprával.
Ako by sa takáto situácia mala riešiť na mieste keby mi náhodou poškodili bike alebo že by som mal nejakú zdravotnú újmu?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Keď máš chuť sa zbytočne žiariť, není problém....ja nie....schytám toho dosť už pri robote...
To by som sa neodvážil tvrdiť.
pri jednom v podstate ziadny, to mas pravdu, to ci je to ale iba jedno alebo ich je viac apriori nemusis vediet, takze to CT tam za mna svoje miesto urcite ma
Howgh
Kto ma guraz, nech to oznami 'vyssie'. A pretoze malokto chce mat dalsie/buduce problemy, tak to tu takto vyzera
(to neber ako vytku bir123, len ako vseobecne konstatovanie...a uz som s veternými mlynmi parkrat bojoval, viacmenej neúspešne)
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Roztrhnuté stehno ( 20cm ) o páčku teleskopické sedlovky https://www.bike-forum.cz/foto/detail/76364-pojd-zkusime-to-tudy
https://www.instagram.com/reel/CyO9tz1LRgr/?utm_source=ig_embed&ig_rid=a8aa9c82-593b-4682-a1bb-40e782c898eb
"Injuries are not too bad tho, some fractures to vertebrae and a few skull fractures will mean I’ll have to chill for a few weeks."
Ako by sa takáto situácia mala riešiť na mieste keby mi náhodou poškodili bike alebo že by som mal nejakú zdravotnú újmu?