Vela sa tu hovorí o vine na dnešnej situacii o dôchodcoch. No ja si myslím, že oni niesu na vine ale tí ktorí ich zneužívajú pre svoj prospech. A tie absurdnosti o vzatí volebného práva a o nadmerných majetkoch ani netreba komentovať.
Ja sa čudujem, že sa nikto nezaoberá aj takou vecou ktorá je myslím do budúcnosti podstatnejšia. Posledný prieskum u deviatakov dopadol katastrofou. Malo kto si uvedomuje čo nám hrozí veď tito Einstainovia budu mať o pár rokov volebné právo. A táto generácia bude viac manipulovatelná. Vidieť to už dnes pri rešpektovaní zákonov a autorít.
Nadmernost majetku, co je na tom nenormalne, ked nemam na to spravovat 8izbovy dom a 1000m2 zahradu, predat ho a kupit si 4 izbovy ktory uz zvladnem ufinancovat. Preco neurobit toto a namiesto toho plakat a stazovat sa na vysoke naklady a cakat na stat ze mi da prispevky, nech to utiahnem?
Myslim ze o tom sa tu hovorilo.
Nikto ti predsa neberie pravo mat majetku kolko chces, ale ked ho nevladzes spravovat neocakavaj od statu a dalsich obcanov, ze sa ti na jeho spravu poskladaju. Simple as that.
Samozrejme kto zije v 1-2 izbaku a nevladze to financovat to je ina vec a tam sa o podpore bavit mozme, musime.
Co sa tyka skol, absolutny suhlas, totalna tragedia.