ja som velmi chcel elektriku ale uz nechcem. navyse mechanicke xtr mi pri pohlade na cenu el sramu pride lacne a dostupne. a dufam ze shimano popri elektrike mechaniku zachova
Co sa kompatibility tyka, Ispec II a EV su v zasade vzajomne kompatibilne. Treba si to pozriet detailnejsie. No a k tej elektrike... neexistuje, aby radenie na mojom biku bolo zavisle na gombikovej baterke Nahlych vypadkov v hrudnom pase a snimacoch mam tak akurat dost. Co som ochotny akceptovat je jedna velka centralna bateria, ktorej aktualny stav si dokazem monitorovat. Mechanika mi maximalne vyhovuje. Ked na zaciatku sezony vymenim lanko s bowdenom, nemusim sa toho ako je rok dlhy chytat. Absolutne bezudrzbovy system.
Je to zvláštne, ale nespoľahlivosť elektroniky je veľký problém už dávno v motoršporte. Sú výrobky, ktoré fungujú aj 30 rokov a výrobky, ktoré nefunguju spoľahlivo ani rok.
Elektronika je jednoznačne mainstreamová budúcnosť, predovšetkým na ebikoch. Nakoniec sa preferencia zákazníka zúži na to, či požaduje realtime spätnú väzbu oceľového lanka, pretože výkonnostne budú tie radiče rovnaké. Ani automaty v automobiloch nie sú žiadne terno, hoci sa tvária ako zázrak uber inžinierstva.
tak niekto kombinuje sram x shimano a vyhovuje.elektro je jasná budúcnosť.neviem kolko tímov v xco jazdí ešte mechaniku.to,že shimano ťahá za kratší koniec je jasné.
Tak som si dala tú námahu. Tu asi pre nás najznámejšie MTB tímy:
Alpecin-Deceuninck - Shimano
BH Coloma | BH Lynx - Shimano
Česká Spořitelna - Sram
CALOI HENRIQUE AVANCINI RACING - Shimano
Cannondale Factory Racing - Shimano
Canyon CLLCTV - Sram
Ghost Factory Racing - Sram
Giant Factory Off-Road Team - XC - Shimano
Ineos Grenadiers - Shimano
KMC MTB Racing Team - Sram
Lapierre Mavic Unity - Shimano
Orbea Factory Team - Shimano
Primaflor Mondraker Genuins Racing Team - Sram
Rockrider Racing Team - Sram
Santa Cruz RockShox Pro Team - Sram
Scott-SRAM MTB Racing Team - Sram
Specialized Factory Racing - Sram
Team 31 Ibis Cycles Continental - Shimano
Team BMC - Sram
Thömus Maxon Shimano
Trek Factory Racing XC - Sram
Nakoniec sa preferencia zákazníka zúži na to, či požaduje realtime spätnú väzbu oceľového lanka, pretože výkonnostne budú tie radiče rovnaké.
Co je prosim ta "real time spatna vazba oceloveho lanka"? Tebe to lanko rozprava ze "zaradil som vacsi pastorok"? ...lebo ci mi cvakne radenie s lankom alebo tlacitko na AXS, je mi to uplne jedno - jedine co ma zaujima ze bolo rychlo a presne preradene.
Baterka bola nabita ale v jednom momente ked som zastal a kecal s kamosom tak sa vypla a tvarila sa ako mrtva. Len problem bol v tom ze som mal zaradeny najlahsi prevod. Pri lanku by stacilo povolit lanko a skocilo by to na tazsi ale tu nie. Nakoniec som nieco malo docielil dorazom ale boli to len 2 prevody. Nechcelo sa mi to uplne rozhasit. Dole kopcom ok, hore kopcom ok ale po rovine slapat 12kmh je na moral. Doma som to strcil nabit a baterka ze nabita.
Aby som nehejtoval tak axs je intergalakticky rychle oproti XT co som mal na 2x10. Tuk a preradene.
Mne na mechanike vadilo to že jazdím celý rok aj v zime aj v blate a v zime tam vojde blato voda mrzne to doladis to a za mesiac zase zadrháva. Lanko som menil dva krát niekedy tri krát do roka.
Shimano si musi najprv kupit Sram veci a pockat par rokov kym zacnu kopirovat
A ešte keby Sram nemusel 2 desaťročia študovať elektronické radenie od Suntour, Mavic a Shimana, tak by svoju prvú elektronickú sadu možno priviedol na svet aj skôr.
Radenie pod zatazou je novinka ? Vsak to fungovalo krasne uz davno na SRAM 9sp. Potom to asi pokazili
scarinko: mne nejak nepride, ze by bol AXS rychlejsi ako bezne radenie. A radenie o viac je pomalsie. Inak, ten zvuk pri preradeni mi vadi. Myslel som,ze si zvyknem, ale lezie na nervy. Bzz,bzz. Brr.
Lubo, teraz si ma sklamal. Myslel som si, ze si klasik a nepodlahnes takym modernym vymyslom a nestanes sa na bajku zavisly od baterie. Tym padom uz ani nemozes hejtovat e-bajkerov.
Mam axs uz dlho, obcas som to namontoval na nejaky bajk, ktory som testoval, nemusiet sa babrat s kablom a lankom je parada. Ale inak to nevozim. Bezkablovy bajk s teleskopkou je lakavy, len keby ten axs reverb nebol tazky ako tona olova. Ked clovek nosi bajk na pleci, kazde kilo citit
No u mna je to ovela rychlejsie. A radenie je len o klikani, ziadnu silu netreba. Ten zvuk ani nepocujem alebo ho nevnimam. Trochu mi nejde do ruky ergonomia tych tlacitok ale tak s tym sa musi clovek zzit
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ale však mne je jedno kto s tým prišiel prvý ja som spotrebiteľ beriem to čo je lepšie, teda aspoň z môjho pohľadu
Elektronika je jednoznačne mainstreamová budúcnosť, predovšetkým na ebikoch. Nakoniec sa preferencia zákazníka zúži na to, či požaduje realtime spätnú väzbu oceľového lanka, pretože výkonnostne budú tie radiče rovnaké. Ani automaty v automobiloch nie sú žiadne terno, hoci sa tvária ako zázrak uber inžinierstva.
Tak som si dala tú námahu. Tu asi pre nás najznámejšie MTB tímy:
Alpecin-Deceuninck - Shimano
BH Coloma | BH Lynx - Shimano
Česká Spořitelna - Sram
CALOI HENRIQUE AVANCINI RACING - Shimano
Cannondale Factory Racing - Shimano
Canyon CLLCTV - Sram
Ghost Factory Racing - Sram
Giant Factory Off-Road Team - XC - Shimano
Ineos Grenadiers - Shimano
KMC MTB Racing Team - Sram
Lapierre Mavic Unity - Shimano
Orbea Factory Team - Shimano
Primaflor Mondraker Genuins Racing Team - Sram
Rockrider Racing Team - Sram
Santa Cruz RockShox Pro Team - Sram
Scott-SRAM MTB Racing Team - Sram
Specialized Factory Racing - Sram
Team 31 Ibis Cycles Continental - Shimano
Team BMC - Sram
Thömus Maxon Shimano
Trek Factory Racing XC - Sram
Skóre je Sram 11 : Shimano 10 ...
Co si si nenabil baterku?
Co je prosim ta "real time spatna vazba oceloveho lanka"? Tebe to lanko rozprava ze "zaradil som vacsi pastorok"?
Aby som nehejtoval tak axs je intergalakticky rychle oproti XT co som mal na 2x10. Tuk a preradene.
A ešte keby Sram nemusel 2 desaťročia študovať elektronické radenie od Suntour, Mavic a Shimana, tak by svoju prvú elektronickú sadu možno priviedol na svet aj skôr.
scarinko: mne nejak nepride, ze by bol AXS rychlejsi ako bezne radenie. A radenie o viac je pomalsie. Inak, ten zvuk pri preradeni mi vadi. Myslel som,ze si zvyknem, ale lezie na nervy. Bzz,bzz. Brr.