Kategórie
Bike-techposledný komentár: 25. 10. 2011 o 22:09
savings Shimano TL-BR003 lievik na odvzdušnenie MTB brzdy
6,69 €
savings
MOC 14,99 €
savings Shimano TL-BR002 lievik pre cestné radenie typu ST
9,90 €
savings
MOC 15,99 €
savings Shimano minerálny olej do hydraulických bŕzd, 1 l
14,09 €
savings
MOC 30,90 €
savings SRAM PitStop DOT 5.1 brzdová kvapalina, 120 ml
8,89 €
savings
MOC 16,99 €
savings Shimano minerálny olej do hydraulických bŕzd, 100 ml
6,49 €
savings
MOC 12,99 €
Akcia -15% Cyclo tools Dot Brake Fluid brzdová kvapalina, 125 ml
6,89 €
-15%
MOC 8,09 €
savings Shimano minerálny olej do hydraulických bŕzd, 500 ml
12,59 €
savings
MOC 20,99 €
FiLus - ta predna ide full sexy ... srobikom packa nastavena na max vziadenu polohu od rajdu a frestrokom nastavena na min chod ... radost pouzivat ... kludne mozem jednym prstom celu dobu drzat, je tam dost vole a hlavne kontrolovaneho nabehu na cielene bzrdenie a ani pri panickom zaflekovani sa neopieram packou o prsty na rajdoch - a to mam na tejto ruke len prsty tri
kazdopadne, dam vedet, ci som len naozaj x-krat "odflakol" bleeding, alebo to bolo nieco ine
.....používaš nesprávny postup pri odvzdušňovaní !
Uplne jedno to nie je.
Zadna brzda nebude nikdy taka tvrda ako predna.
dnesne postupy opakovane rovnake pri oboch (strmen aj packa zhodena dole, na oboch koncoch hadicky so striekackami (nie lievik hore), free stroke odtiahnuty do pozicie, kedy sa prestave packa vzdalovat od rajdov-take 2 otocky zavitu), kotuce oba - 1,8mm, plantnicky obe upne nove, hadicky origo shimano v sete s xt ... predna - ukazkovy setup - zadna, vzdavam to ... okrem toho, ze zacne zaberat az asi tak odhadom o 15-20uhl.st. neskorsie ako predna, ta sa sprava ako ma, frestroke funguje ako ma, akurat ma packa aj so zavretym freestroke rozshah pohybu az po rajdy a je citelne maeksia oproti prednej ... ak ma platit, ze zadna nebude nikdy a ko predna (trial), potom uz len najst "etalon" toho rozdielu, aby som neriesil neriesitelne ... mat tak neobmedzene moznosti, normalne som nachylny kupit pravu xt packu na skusku spravnosti
kazdopdane, vzdavam to, musi tam niekde byt bulblinka, no tolko casu jednej jedinej brzde som nedal ani vsetkym doretaz spolu ... ponesem kolo do profi serviu na "zladenie" chodu oboch brzd ... dufam, ze to neskonci tak, ze budu obidve maekke
Na auto brzdach sa to vola rollback.
Tesniaci kruzok ti vracia piest o desatiny milimetra spat,aby si nemal dotyk kotuca s platnickami.
No na cyklo brzdach je to vsetko miniaturne a ten rollback moze byt vacsi a prilis ti vracia piest do strmena.
Samozrejme aj pruzinka ma trocha vpliv.
Tiez som to riesil tak,ze som brzdu odvzdusnil na normalnom sete.
Raz som musel aj zatlacit brzdu naprazdno aby sa vysunuli piesty na doraz a zase zatlacil naspat,aby si sadli tie tesniace kruzky.
Inak,preto su hranate a nie kruhove tie kruzky,aby mohol fungovat rollback.
gravity bleed vraj ideal sposob
pozor, pri zatlacani piestov by som radsej mal nasrobovany lievik... lebo mozes znicit membranu v pake
pred par mesiacmi tu niekto riesil ze pri zatlacani piestov mu praskla membrana v pake a potom mu to tieklo... takze tak...
kazdopadne, som spokojny, diskusia priniesla co mala, vdaka vsetkym za cas
A clovek ani nemusi robit nic zle,ale staci aj vyrobna odchylka a musis potom laborovat a vymyslat nove postupy 🙂
Ja som mal také Shimano brzdy M 8000 ky hoc čo som robil prvé 2cm až 2.5cm total naprazdno:) az ked som ich vymenil za Shimano páky 7100ky už to bolo ok .
Dá sa s tým vyprdieť vysunieš viac piesty ako by trebalo ale potom je páka tvrdšia ale zase kotuče budu šuchať o dosky
ahoj, ak to neda vela roboty, mozem poprosit link na origo bleeding shimano ... ide o 8100xt ... doteraz vykonany postup (a teda vsetky co som doteraz poznal som vyskusal na tejto zadnej) bleedingu na oboch strmenoch rovnaky, vysledok nie ... ak si stale budem mysliet, ze NEMAM vzduch v systeme, tak som teraz som v stave, ze mam v systeme vyssi objem oleja (o priestor, ktory vytvoria povysunute piesty) ... to znamena skratil som drahu piestu ku celkovemu stlaceniu - ale vnutorne sa s tym neviem celkom zrovnat, lebo mam obidve brzdy uplne rovnaky setup, to jest oba strmene musia vykonat tu istu drahu a teda nemoze zadna brzda robit to co robi - pokial teda naozaj niekde v systeme nesedi nejaka bublina ... posledne odvzdusnovanie som uz dal full predpisovo si myslim - strmen zmontovany, packa zmontovalna, kolo hore hlavou ... poklopkavanioe, otacanie, vyvezovanie, pretlacanie zhora aj zdola - a nemyslim tym, ze jeden klop a hotovo ... ked si uvedomite, ako pomalicky putuje bublinka infuznou hadickou hore, tak chapete, ze to toto hladanie nie je robota na 5 minut ... klasicke vyviazanie packy (zatlacenie) s lievikom celu noc "nepomohlo", resp. bublinku vlieviku rano nenapocitate a pocitovo to uz pomaly nerozoznavam ... keby som mal druhu packu tak ju 100pero vyskusam, resp. skusim kont. predajcu, co si o tom mysli, ci by to vyreklamoval na zaklade tychto mojich tvrdeni ...