Podľa mňa to je o zvyku. Pri prvom použití sa trochu potrápiš, nastavíš všetko čo chceš a viac do toho menu moc chodiť nebudeš. Aspoň ja nevidím viac dôvod rýpať sa v tom. Vyberiem si pred jazdou typ bicykla (MTB, gravel, cesta) a spustím jazdu. Prípadne zapnem navigovanie keď ho chcem. A vybavené, neviem čo by som v menu počas jazdy viacej špekuloval.
Zakape to na lenivost uzivatelov Lebo nikomu sa nehce jednym okom mrknut podrobny navod na webe. Da sa tam vytvorit milion profilov s roznymi nastaveniami. Kazdy si tam natuka co potrebuje a co nie.
K tej čitateľnosti displeja: všeobecne všetky ďalšie vrstvy zhoršujú čitateľnosť - zvyšujú reflexy. Zafír, solár a dotyková vrstva. Komu na tom záleží tak to musí brať do úvahy. Prínos soláru je otázny ale každopádne to funguje. Pre mňa osobne ten príplatok a zhoršenie displeja je niečo čo výhody soláru neprevážia a preto by som sa všeobecne pozeral na verziách bez soláru (niektoré zariadenia majú vyššiu výbavu naviazanú na solár - napr. pamäť...)
Zložitosť menu: tak EDGE 1040 je najvyšší model cyklopočítača od Garminu s najviac funkciami tak aj to nastavenie musí byť bohatšie. Na rovinu poviem, že EDGE 1040 som ani v ruke nemal ale keď porovnám hoci novšie modely hodiniek vs staršie tak to nastavenie je o dosť intuitívnejšie... Plus výhoda nastavenia cez mobil, poprípade prenesenie nastavení zo starého zariadenia na nové... V tom sa Garmin podľa mňa dosť zlepšil. No a ešte aby som nezabudol - bude rozdiel ak niekto používa Garmin dlhšie a mal / má viac ich zariadení alebo používal inú značku a teraz mu to nefunguje tak ako bol zvyknutý.
To je to take strasne? Kazdy sa stazuje na neprehladnost – neintuitivnost toho UI u Garmina.
Uvidim na ked sa otepli, budem brat Explore2 — ten by mal byt, vdakabohu, bez hard treningovych veci.
Ja som nedavno predal moj 1030 plus a kupil radsej explore 2 . Nepoterbujem pokrocile treningove funkcie a rychlost systemu a dotykoveho ovladania je na explore 2 o level vyssie . prechadzanie menu a celkovo ovladanie je omnoho plynulejsie ako na 1030 plus . Trosku zamrzi mensi displej kedze hlavne vyuzivam navigaciu ale da sa zvyknut .
Na jednom fóre som našiel návod, neviem či funguje..
Našiel som spôsob, ako vypnúť na mojom 520. je to pod profilmi aktivít, ale potom musíte prejsť do podponuky dátových polí a posunúť sa nadol a tam je možnosť zapnúť virtuálneho partnera (zapnúť/vypnúť ).
Prosím potrebujem poradiť, mám pár mesiacov Edge 840 a neviem ako vynulovať odometer (celkovu prejdenú vzdialenosť) v profile. V Edge 810 to bolo v nasaveni profilu teraz v novom to neviem nájsť. Ďakujem.
No to je ale iba data screen. To som nikdy nemal zapnuté a vždy sa mi na mape virtuálny partner zobrazoval. Nijako ma to ale neobťažuje lebo je to iba veľmi slabo viditeľná značka na mape. Akurát na konci výjazdu oznámi kto vyhral.
Na 1030+ sa asi vypnúť nedá.
Podľa mňa to je o zvyku. Pri prvom použití sa trochu potrápiš, nastavíš všetko čo chceš a viac do toho menu moc chodiť nebudeš. Aspoň ja nevidím viac dôvod rýpať sa v tom. Vyberiem si pred jazdou typ bicykla (MTB, gravel, cesta) a spustím jazdu. Prípadne zapnem navigovanie keď ho chcem. A vybavené, neviem čo by som v menu počas jazdy viacej špekuloval.
Na co sa tam vlastne vybera, ze aky bike chces? Ved ked nahravas trasu, tak ju snad nahra vzdy rovnako, detto ked ta naviguje podla trasy, ktoru si tam importoval.
Na co sa tam vlastne vybera, ze aky bike chces? Ved ked nahravas trasu, tak ju snad nahra vzdy rovnako, detto ked ta naviguje podla trasy, ktoru si tam importoval.
Kvôli koncoročného sumáru, nech viem na čom som koľko najazdil. Keď máš jeden bike, tak si vytvoríš len jeden profil a hotovo ?
Pri kazdom profile, co si vytvoris si mozes nastavit specificke veci. Napriklad kolko obrazoviek s udajmi chces mat, ake udaje na nich. typicky mas na cestaku wattmeter, tak si das ine datove polia, na mtb ta mozno bude viac zaujimat napr. nastupane metre ci zapad slnka.. Mozes si pre kazdy profil vybrat ine mapy. Napr na cestak original garmin mapu, pre MTB napriklad freemap. Hlavne sa pri typoch "bicyklov" ako mtb, gravel cesta meni algoritmus routingu, ktory sa vie uplatnovat aj ked mas navigacnu trasu. Ked das cestny bike, tak sa bude vyhybat nespevnenym cestam, alebo pri mtb mozs dat vypocitat trasu s menej stupaniami ci casto pouzivanymi trasami. atd.
Nehovoriac o roznych metrikach a treningovych planoch. Tie vyzaduju sledovat dalsie parametre, alebo ked mas rozlicne senzory, tak vystupy z nich si das zobrazovat na profile ktory to vyuziva.
Preto aj na uvod sa zda, ze je to komplikovane, lebo si vsetko mozes nastavit podla seba a ak mas viac bicyklov tak pre kazde osobitne nastavenie. Potom pri pouzivani je to uplne o niecom inom, vsetko po ruke a podla predstav.
a tusim road inak zobrazovalo mapy ako MTB. ale ako napisal jeden v komente - na zariadenie pre nas (na cestovanie, tulanie) stale cakame. toto je primarne robene na trenovanie a preteky s moznostou map a navigacie
Ked das cestny bike, tak sa bude vyhybat nespevnenym cestam, alebo pri mtb mozs dat vypocitat trasu s menej stupaniami ci casto pouzivanymi trasami. atd.
Ja by som bol hlavne rad ,aby to slo tak, ako som naplanoval
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Zložitosť menu: tak EDGE 1040 je najvyšší model cyklopočítača od Garminu s najviac funkciami tak aj to nastavenie musí byť bohatšie. Na rovinu poviem, že EDGE 1040 som ani v ruke nemal ale keď porovnám hoci novšie modely hodiniek vs staršie tak to nastavenie je o dosť intuitívnejšie... Plus výhoda nastavenia cez mobil, poprípade prenesenie nastavení zo starého zariadenia na nové... V tom sa Garmin podľa mňa dosť zlepšil. No a ešte aby som nezabudol - bude rozdiel ak niekto používa Garmin dlhšie a mal / má viac ich zariadení alebo používal inú značku a teraz mu to nefunguje tak ako bol zvyknutý.
A vari nejde? Nestaci len neuviest priemerku akou sa ma virtualny partner pohybovat na trase?
Uvidim na ked sa otepli, budem brat Explore2 — ten by mal byt, vdakabohu, bez hard treningovych veci.
Ja som nedavno predal moj 1030 plus a kupil radsej explore 2 . Nepoterbujem pokrocile treningove funkcie a rychlost systemu a dotykoveho ovladania je na explore 2 o level vyssie . prechadzanie menu a celkovo ovladanie je omnoho plynulejsie ako na 1030 plus . Trosku zamrzi mensi displej kedze hlavne vyuzivam navigaciu ale da sa zvyknut .
Našiel som spôsob, ako vypnúť na mojom 520. je to pod profilmi aktivít, ale potom musíte prejsť do podponuky dátových polí a posunúť sa nadol a tam je možnosť zapnúť virtuálneho partnera (zapnúť/vypnúť ).
spôsob,ako vypnúť či zapnúť obrazovku s Virtual partnerom
Na 1030+ sa asi vypnúť nedá.
Vďaka. Už debilnejšie to inžinier v Garmine nevedel schovať.
Kvôli koncoročného sumáru, nech viem na čom som koľko najazdil. Keď máš jeden bike, tak si vytvoríš len jeden profil a hotovo ?
Pri kazdom profile, co si vytvoris si mozes nastavit specificke veci. Napriklad kolko obrazoviek s udajmi chces mat, ake udaje na nich. typicky mas na cestaku wattmeter, tak si das ine datove polia, na mtb ta mozno bude viac zaujimat napr. nastupane metre ci zapad slnka.. Mozes si pre kazdy profil vybrat ine mapy. Napr na cestak original garmin mapu, pre MTB napriklad freemap. Hlavne sa pri typoch "bicyklov" ako mtb, gravel cesta meni algoritmus routingu, ktory sa vie uplatnovat aj ked mas navigacnu trasu. Ked das cestny bike, tak sa bude vyhybat nespevnenym cestam, alebo pri mtb mozs dat vypocitat trasu s menej stupaniami ci casto pouzivanymi trasami. atd.
Nehovoriac o roznych metrikach a treningovych planoch. Tie vyzaduju sledovat dalsie parametre, alebo ked mas rozlicne senzory, tak vystupy z nich si das zobrazovat na profile ktory to vyuziva.
Preto aj na uvod sa zda, ze je to komplikovane, lebo si vsetko mozes nastavit podla seba a ak mas viac bicyklov tak pre kazde osobitne nastavenie. Potom pri pouzivani je to uplne o niecom inom, vsetko po ruke a podla predstav.
Ja by som bol hlavne rad ,aby to slo tak, ako som naplanoval