Na svojom e-bajku Haibike s-duro lt 4 r.19 mám reťaz KMC e10S. Po najazdení 1250 km, som ju zmeral šublerou a ajhľa výsledok 133 mm. To znamená že zrelá na výmenu (pri 132,7-8 mm) bola už po cca 800 km. Vážim síce s výstrojou okolo 110 kg, no reťaz bola vždy po 50 až 80 km vyčistená v práčke a premazaná kvalitným mazivom od shimana. Bola jazdená len v suchu a kopcovitý terén cca tretina. Radil som vždy s maximálnou pozornosťou na čo najdlhšiu životnosť reťaze.Vzhľadom na to že uvedená reťaz stojí cca 40-45 eur, sa mi zdá jej životnosť neúmerne malá. Aké máte vy skúsenosti ? Neoplatí sa použiť radšej lacnejšie reťaze aj keď nie určené na e-bajky ? Možno že životnosť pri tretinovej cene nebude o moc nižšia ?
15.8.2022 nahodená nová reťaz identicka ako tá pred ňou, ktorá bola nahodená 14.7.2019 tj. Shimano 6090 e10. Vydržala 3100 km pričom mierka ešte úplne neprepadala pri 0.75. Bohužiaľ cena išla z 35 na 50 eur. Jazdena min. polovica v hornatom teréne s nákladom cca 115 kg. Jazdená v suchu s max.ohľadom na životnosť. Čistená tech. benzínom v cyklopráčke a mazaná každých 50 až 100 km.
Otázne je, či mu stačí 118 článková, lebo ja som tiež objednal na môj pohon reťaz, a na mieste som zistil, že potrebujem viac článkovú, tak cena o 10+ eur viac...
V nadpise je 138 a v popise 118, podobne ako u tej mojej.
všetko čo potrebuješ vedieť, prípadne sa opýtať, je v tej téme a tak to aj Milan myslel, treba najprv treba pozrieť či tu už taká téma je/nie je a potom vytvoriť novú. konkrétne pre teba Sram NX PG-1130, alebo od Shimana pestrejší výber, CN-LG500, CN-HG600-11, CN-HG701-11. príp. špeci ebajkovú KMC e11 EPT , ale tá je zbytočne drahá
Závisí aj od štýlu jazdenia. Ak jazdiš klasika, že v stúpaní či ťažkom teréne volíš ľahké prevody, tak tá reťaz tak zaťažená nie je. Ak valíš ťažké prevody na nízkej kadencii s vysokou dopomocou, potom treba reťaz z oceli vyššej pevnosti. - myslím si, že to sú tie e-bikové reťaze. Ja jazdím SRAM PC-EX1 max. spokojnosť, 2500 km bez problémov pri opotrebení podľa šablony do 50%. Niekto takú reťaz možno vyradí do tisícky km. Musíš si vyskúšať. Ako originál som mal Shimano 6090.
A ďalšia vec mazanie. Ja mažem Nanoprotechom, výdrž cez 200 až 300km. Po každej jazde reťaz vyutieram a pred mazaním bordel a prevod vystriekam Finish Line . Pri cene reťaze 20-30 € by som z toho ale maturitu nerobil. Viac dáš za cirkus okolo. Závisí od pohľadu na vec, to je ako s prevádzkou auta.
Prosim vas aku 12r retaz by ste mi doporucili ? Naposledy mi shimano slx vydrzala 400km a vytahala sa tak rozmyslam ze vyskusam nieco ine (lepsie drahsie ? ) Dakujem za kazdy vas postreh
Určite nie.len nekupuj tu novú flattop ta už potrebuje inú kladku.aj kámoš tak vozí všetko shimano a reťaz sram.má na tej reťazi xx1 2500km a v pohode.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
savings Shimano STePS CN-E6090 reťaz, 10-rýchl., 138 článkov, nit, pre E-bike
26,99 € savings
MOC 51,99 €Otázne je, či mu stačí 118 článková, lebo ja som tiež objednal na môj pohon reťaz, a na mieste som zistil, že potrebujem viac článkovú, tak cena o 10+ eur viac...
V nadpise je 138 a v popise 118, podobne ako u tej mojej.
savings Shimano STePS CN-E6090 reťaz, 10-rýchl., 138 článkov, nit, pre E-bike
26,99 € savings
MOC 51,99 €A ďalšia vec mazanie. Ja mažem Nanoprotechom, výdrž cez 200 až 300km. Po každej jazde reťaz vyutieram a pred mazaním bordel a prevod vystriekam Finish Line . Pri cene reťaze 20-30 € by som z toho ale maturitu nerobil. Viac dáš za cirkus okolo. Závisí od pohľadu na vec, to je ako s prevádzkou auta.