za mna je OK, ze si za to vypytali peniaze (vysku sumy neviem posudit). Keby im tam kazdy priniesol "crep", ktory sa neda opravit a skusali by to zadarmo, tak by nic nezarobili (viem, ze toto bol novy bike, ide o pointu). Aj diagnostika je informacia, ktora je pre zakaznika prospesna. Aspon vie, co s tym ma robit dalej.
Ja som si na starom aute tiez niekedy dal len vyhladat/urcit zavadu. Ked to bola otazka par minut, vacsinou som neplatil. Ale ak sa v tom vrtali dlhsie, tak si to uctovali.
Robil som chvilu v autoservise a pri takychto situaciach sme vacsinou neuctovali plnu sumu. Ked na tom servisak napriklad stravil 2h, ale nepodarilo sa mu to opravit, uctovali sme 1h, a pod. Proste aby zakaznik nieco zaplatil, kedze sme na tom jeho aute stravili nejaky cas, ale zasa aby nebol nasrany, ze platil vela a nic sme mu neopravili.
tak ono, kupovať bicykel niekde kde ti ho následne nevedia zoservisovať, ak ty niesi schopný ani takej jednoduchej veci ako naladiť prehadzovačku.. je samé o sebe dosť nešťastné rozhodnutie...
Diagnostika je zistovanie, kde je problem. Tuna nezistili kde je problem a ani to neopravili. Cize ani jeden ukon nebol dokonceny, z pohladu zakaznika 0e (ak sa nedohodol na zaciatku , ze ide o pokus iba). Za 25e by som cakal vysledok, je zly prehadzovac, kriva patka, bowden,lanko. Ak do toho nechceli sahat, mali odmietnu pracu. U klasickeho bowdenu/lanka nema co zaruka byt problem. Skontrolovat rovnost patky mohli. Podla popisu, ak je jedna cast ok, druha nie, to skor vyzera na zle nastavenu b-skrutku. Ale teda neviem, ci to povodne fungovalo ok. Moze byt aj kriva patka.
Ja by som povedal, že bežný bikemechanik musí už odoka vedieť, či niečo opraviť ide a či sa do toho pustí. A to, či sú komponenty nahadzane na ráme z admiralu alebo na najnovšom titanovom ráme predsa nehrá rolu.
Akože , ani Turbi ani ini bicyklovi mechanici , nehnevajte sa na mna , no zobrať 25€ za akože 2 hodiny prace / kto to vie odkontrolovať ? Mali kamerový záznam ?/ a hovno zistiť , tak nech si naseru do rúk a idu predávať zeleninu na Miletičku . Viac ako 5-10 možnosti / chýb / tam asi nebude … Skúsený mechanik zistí za pár minút kde je problem , kde by asi mohol byť problem a ma navrhnúť po telefonickom kontakte riešenie alebo ukončenie prace … a to odomna chcú aby som postavil diagnózu , započal liečbu a očakávali aj jej terapeuticky efekt do pár minút … tak ako už nezjbjte , boli to amatéri a nasrst im . Sám Turbi vieš , hoc sa ich nepriamo zastávaš . Ja dám každému zarobiť , bike po neblahých skúsenostiach mi tuninguje iba Tomi Hauser v KE . Ostatnym u ktorých som aj s takou kktinou bol ako je nastavenie MTB HT na trenažér / identická kazeta / nová reťaz , sa s tým srali desiatky minút . A pretekár mi to vyšteloval aj výmenou lanka na radení za 10 minút …
sam som takto nastavoval kamaratovi prehadzovacku. Kupil si bike za nalepky za tankovanie+cash na nejakej cerpacej stanici. Poziadal ma, ci by som mu to nenastavil, lebo mu to zle prehadzovalo. Sral som sa s tym vyse hodiny a bud to slo dobre hore a nie dole, alebo naopak. Co na svojom biku nastavim za 5 minut, tu mi z toho tiekli nervy. Nakoniec som mu to nastavil nejak kompromisne, ze to slo, len musel packy pretlacat o chlp viac, ako by bolo normalne. Takze verim, ze sa da stravit dost casu nad jednou prehadzovackou
Kto chce pochopil … boli to imho slabčáci . Ako keď ťa v prednemocničnej starostlivosti manažuje lekar aktívny anesteziolog s 20+ ročnou je trosku iné ako keď príde na “ výpomoc “ obvoďák , kožiar alebo urológ , čo si len chce zarobiť na kávičku a k*rvičku. Zvlášť ak ti ide o život … a apropo ja mám jednotnú cenu za komplet anesteziologicky manažment pacienta , a či sa niečo “ pokazí “ a stupne mi spotreba zdravotníckeho materiálu , liekov a medicinálnych plynov o 100%, mám rovnaku cenu . Je to o charaktere , profesionálnej cti a renomé .
sa opýtaj nepažravých, tých čo majú takmer polovicu z toho mála 2 000 - učiteľov, ..., co sú po 40 rokoch v školstve vyžmýkaní jak citróny co dávali rozum lekárom - živnostníkom, ...
taký smetiari nezarobia nič, iba takí možno preto zarobia veľmi málo lebo nevedia ani akí sú - či aký alebo akí, ale sú aj lekári - podnikatelia co nevedia či akí alebo akí a aj tak vedia zarobit viac lóve takže to od toho nezáleží
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja som si na starom aute tiez niekedy dal len vyhladat/urcit zavadu. Ked to bola otazka par minut, vacsinou som neplatil. Ale ak sa v tom vrtali dlhsie, tak si to uctovali.
Robil som chvilu v autoservise a pri takychto situaciach sme vacsinou neuctovali plnu sumu. Ked na tom servisak napriklad stravil 2h, ale nepodarilo sa mu to opravit, uctovali sme 1h, a pod. Proste aby zakaznik nieco zaplatil, kedze sme na tom jeho aute stravili nejaky cas, ale zasa aby nebol nasrany, ze platil vela a nic sme mu neopravili.
Podaktori lekari tolko kasiruju za par minut alebo par sekund ked maju dat nejake potvrdenie.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
sa opýtaj nepažravých, tých čo majú takmer polovicu z toho mála 2 000 - učiteľov, ..., co sú po 40 rokoch v školstve vyžmýkaní jak citróny co dávali rozum lekárom - živnostníkom, ...
(nie som žiaden odborník mechanik, donedávna moje bežné boli 5-6-7 rýchlostné, až prechodom na 105 mám niečo 'moderne')
Zazil som to pri pandemickych bicykloch s noname kazetami alebo prehadzovackami.