planujem kupovat novu hydraulicku brzdu a az som sa zdesil ked mi v servise povedali ze naplnenie a odvzdusnenie bude stat cez 20E. je to normalna cena? preto sa pytam.. ma niekto navod pripadne vie poradit ako nacvaknut hadicku, naplnit kvapalinou a odvzdusnit? jedna sa o prasa xt, hadica je originalna a packa je stara DC. pripadne.. je v nitre niekto sikovny a ochotny ?
Jasne hadica už je objednaná, len ma prekvapilo ze povolil práve továrenský lisovaný spoj, no po nejakom googleni zisťujem ze niesom jediný 😅 možno nejaká vládna séria...
Nestretol sa niekto zo slabim efektom brzdenia, je to predna brzda a doslovne len pribrzduje, strmen Magura mt5e, odskusane aj povodne mt5e packy a momentalne packy XT, kotuc je cisty aj platnicky, este skusim pretlacit mineral.
Ahojte dnes so rozobral brzdovú packu Shimano Deore XT. Chcel som zistit či nebude poškodená páčka nakoľko brzda tuhla a zistil som že ten cierny piest sa v brzde zasekava a pruzinka ho nevie vytlačiť. Máte nejaky typ ako ten piestik rozhýbať? Neviem či ho môžem namazat alebo keď naplním packu kvapalinou tak sa to premaze a pod tlakom to bude fungovať normálne? Ďakujem
Ahojte, mám Shimano BR-MT200 na bicykli, zadná funguje dobre, ale predná brzdí veľmi slabo, dokonca sa dá s prednou aj jazdiť a najnovšie začala aj pískať. Skúšal som vycentrovať aj ovzdušniť a stále to ide slabo. Čo ešte skúsiť ?
Ahojte, mám Shimano BR-MT200 na bicykli, zadná funguje dobre, ale predná brzdí veľmi slabo, dokonca sa dá s prednou aj jazdiť a najnovšie začala aj pískať. Skúšal som vycentrovať aj ovzdušniť a stále to ide slabo. Čo ešte skúsiť ?
isť na dlhý kopec a v zjazde stale brzdiť prednou intenzivne aj slabo, bude to kviliť ale postupne sa prehreje a začne sa chytať,, pocítiš na učinku..kludne šlap proti brzdeni,u nech maš rýchlosť, urob viac x ak prvý nepomože
ma tu niekto navicenu instalaciu noveho PINu do shimano hadice BH90 bez toho natlacacieho geretu? nemam ani zverak
musim skratit hadicu na novom cestaku, natlacit PIN, oliva vraj je uz v pake ale mam aj novu keby nahodou. mam cutter na hadicu aj odvzdusnovaciu sadu ale ten natlacac nemam.
videl som to na YT ze to tam natlkol kladivom ale mal to vo zveraku v takych zltych kockach (tie mam) ale zverakom v panelaku nedisponujem.
scarinko keď som ešte nemal tie žlté prípravky, stačilo zapilníkovať do dvoch malých doštičiek okrúhlym pilníkom, spojiť ich pevne skrutkami a prípravok bol na svete. Tŕň som nikdy nenatĺkal, mne vždy stačilo zatlačiť plastovou rúčkou od skrutkovača priamo na tŕň, no však do hadice ktorá už bola pomastená.
...hadicu omotat kusom starej duse, pridrzat s citom v kombinackach a jemne naklepat trn. u mna Shimano brzdy na nejaky uplne vypiplany postup montaze neboli citlive, este aj hadicu som asi sekal kliestami na bowdeny
no jednu som zapojil len som tam mal zly pristup kedze riaditka maju vnutorne vedenie a hadica ked vyzjde z diery tak je tam asi 5cm k pake takze to nakoniec skoncilo fakt ze handra,kombinacky a rucka od srobovaku este skusim odvzdusnit ci je to dobre lebo asi vytieklo dost oleja. akurat netusim na kolko to mam zatiahnute kedze momentak nemam na vidlicovy kluc tak snad s tym malym klucikom nedam viac ako 5-6Nm
Edit: tak skratene, zapojene, odvzdusnene. Snad som nic nezasral od oleja a test bude najskor zajtra asi.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
isť na dlhý kopec a v zjazde stale brzdiť prednou intenzivne aj slabo, bude to kviliť ale postupne sa prehreje a začne sa chytať,, pocítiš na učinku..kludne šlap proti brzdeni,u nech maš rýchlosť, urob viac x ak prvý nepomože
musim skratit hadicu na novom cestaku, natlacit PIN, oliva vraj je uz v pake ale mam aj novu keby nahodou. mam cutter na hadicu aj odvzdusnovaciu sadu ale ten natlacac nemam.
videl som to na YT ze to tam natlkol kladivom ale mal to vo zveraku v takych zltych kockach (tie mam) ale zverakom v panelaku nedisponujem.
Edit: tak skratene, zapojene, odvzdusnene. Snad som nic nezasral od oleja a test bude najskor zajtra asi.