alebo iny priklad, canyon cf/cfr - orbea omr/omx ram rozdiel par deka, vyzera rovnako.. ale jazdne vlastnosti uplne ine.
finta je "iba" v type pouzitej tkanine a kladeniu vrstiev.
co potom cinan co tam halabala lepi "nejaky" material dokopy a nakoniec to strekne peknou farbou..
ake to bude mat vlastnosti a pevnost ? ale hlavne ze sme usetrili.
co by som urcite nechcel zazit-pri velkej rychlosti brzdit nosom a kolenami, lebo material "povolil"..
aJoNZnama znacka vyrobi lacno v Cine, zaobali produkt do marketingovych zvastov a predava draho. Clovek uveri marketingovym zvastom, k tomu pridaj osobne ego a tuzba po prestizi, ze si moze dovolit drahu vec, ale kedze si ju nemoze dovolit, siaha po fejku, namiesto toho, aby kupil od Cinana, co to predava pod vlastnym nazvom.
Krajsiu blbost som dlho nepocul
-Takze ked napr. Canyon (a samozrejme aj dalsi...) maju vlastne vyvojove a testovacie centra, ktore ti garantuju pevnost a i. vlastnosti a bezpecnost ramu,
-Ked napr. Spesl ma vlastny veterny tunel na testovanie a optimalizaciu bikov...
-DT Swiss a mnoho dalsich ma opat svoje "laboratoria" kde nepustia do obehu neotestovany produkt, musia splnat rozne standarty, ISO,...
a samozrejme mas istotu zaruky, servisu, nahradnych dielov,... Nehovoriac o odvadzani DPH, splnani emisnych noriem, nakladani s odpadom a neviem co vsetko suvisiace...
Voci tomu nejaky noname cinan, ktory to opajcne a upecie niekde doma v rure, z bohvie akeho materialu, co vsetko pritom zasere a dosere, atd atd... A je jedno ze mozno je to vedlajsia tovaren vedla tej v ktorej sa vyrabaju tie "znackove" produkty, ale mas garantovane vsetko co mas mat a vyssie spomenute, tak rozhodne nebudem ani omylom uprednostnovat fake, akoze "repliku" a podobne...
Vazne chce niekto porovnavat naklady vyssie spominanych, resp. celkovo "znaciek", ich know-how, naklady ktore museli investovat a s kazdym dalsim produktom vynakladaju, voci nejakemu cinanovy??
To co ty spominas mozno robi par cz/sk mensich "znaciek", ktore maju snad cely sortiment, minimalne ten doplnkovy komplet z ciny, akurat so svojim nazvom... Ale tu sa nebavime o bikoch tych velkych znaciek...
Pred cca 20 rokmi mal Wilier v ázijskej fabrike, v ktorej mu vyrábali rámy, svojho človeka. Ten kontroloval, či sú použité predpísané materiály, technologický postup, premeriaval výsledné rámy. Výsledkom bolo, že cca štvrtinu rozrobených a vyrobených rámov neprevzal.
A vtedy, keď Wilier označil bicykel, že je to replika tímového, tak to znamenalo, že rám je z nižšej rady a rovnako sada je z nižšej sady. Podobne kolesá. Ale farbenie rámu bolo rovnaké. Takže človek si mohol kúpiť tímový bicykel za x peňazí alebo repliku tímového bicykla za štvrtinu až polovicu, ale vždy to bol Wilier.
aJoN Znama znacka vyrobi lacno v Cine, zaobali produkt do marketingovych zvastov a predava draho. Clovek uveri marketingovym zvastom, k tomu pridaj osobne ego a tuzba po prestizi, ze si moze dovolit drahu vec, ale kedze si ju nemoze dovolit, siaha po fejku, namiesto toho, aby kupil od Cinana, co to predava pod vlastnym nazvom.
Tazko povedat, ci by mali vyrobcovia vyssie trzby, keby mali nizsie ceny. Na jednej strane, odhodlat ku kupe by sa mohli ti, co nesiahaju po fejkoch, na druhu stranu, ti ktori kupuju fejky lebo povodny produkt je drahy a z drzania drahej veci prameniacej prestize, by do lacnejsieho origo produktu by mozno nesli.
Keby boli bicykle lacné, bola by to ešte prestíž ?
Asi by sme ostali bicyklovať len športovci.
A čo vlastne si mám predstaviť pod pojmom Marketingový žvást? Ja čo sledujem nové bicykle, tak väčšina noviniek sú veci čo majú nejaký zmysel zvyčajne. Síce minimálny ale naozaj mám čoraz menšiu chuť sadať na svoje staršie bicykle a jazdím radšej na novších. Oni reálne jazdia lepšie. Potom mám jedno staré HTčko a na tom by som si tiež rád pojazdil, ale to len preto, lebo nové HTčko sa mi fakt nechce kupovať a ťahať do domu piaty bicykel.
Voci tomu nejaky noname cinan, ktory to opajcne a upecie niekde doma v rure, z bohvie akeho materialu, co vsetko pritom zasere a dosere, atd atd...
No len oni ti cinania uz davno nepecu doma v rure...
Sam mam cinsky ram Lightcarbon na cinskych kolesach Nextie... a co tie uz zazili kilometrov, sutrov, padov.... sa mnohym ani nesnivalo.
Sam mam cinsky ram Lightcarbon na cinskych kolesach Nextie... a co tie uz zazili kilometrov, sutrov, padov.... sa mnohym ani nesnivalo.
ale fake-ových vecí by som sa bál. je podľa mňa rozdiel predávať niečo pod svojim menom, aj keď čínskym a byť tak viac alebo menej odkázaný na zachovanie dobrej povesti alebo vyslovene odrbávať. Ja som nakúpil na ali dosť v poslednom roku a tiež s dobrou až dokonca výbornou skúsenosťou, ale nie fake prémiových značiek, ak si aj odmyslím morálnu stránku, tak mi to príde ako zbytočné zvyšovanie rizika...
slovo Replica pouzivaju na rozne vyrobky, biky, oblecenie a pod vela svetovych znaciek. A ako sa pisalo neznamena ze je to shit ci fake, len to nie je vyrobene z profi top materialov, ale mozu byt, no za kvalitu stale rucia. Ak si niekto mysli ze replika z ciny je to iste ako replica ktoru vyrobi sam vyrobca tak sa velmi myli
Napriklad Red Bull ma kopec veci repliky: https://www.redbullshop.com/en-int/search/?q=replica
Cena original 12 500 ale za full a on predava za tretinu taky isty,ale HT.Tak to uz mi ozaj nevychadza
Vlastne naco si ktosi kupuje fulla,ked si moze kupit take iste HTcko?
Sam vies ze Nextie mam aj ja, a to je prave ten rozdiel. Prave uz za seba rucia znackou, menom, povestou, testovanim, skusenostami, webom, supportom.... Tiez uz aj slusne zdrazeli. A nic natom nemeni ani fakt, ze sa sepka ze pecu napr. prave aj pre spesl... Podobne Lightcarbon a mnoho dalsich. Proti takymto to nebolo myslene. Ale tamto nemas absolutne nic a to je ten rozdiel. Zivit seba, svoju sikovnost bez zaruky, alebo stovky-tisice ludi, vyvoj, priestory, vyrobu...
Tiez by si ako mechanik spravil kamosovi auto/bike... doma v garazi za dvacku, ale ked rozbehnes biznis, faktury, zariadis servis, odvody,.. uz to tu dvacku stat nebude a razom budes drahy... Patricne by si mal odviest aj lepsiu robotu, sluzby, a to ocakavam od "znackovych znaciek". Od noname je to vzdy len risk, bez zaruky.
Cena original 12 500 ale za full a on predava za tretinu taky isty,ale HT.Tak to uz mi ozaj nevychadza
To už ani nekomentujem, jedna perla za druhou, ten pletie fejk s replikou, HT s fullom, decathlon s s-worksom, dokonca obnovil Československo
Nie len odrbávač ale ani najostrejšia ceruzka v peračníku ?
Tie náboje na mtb tiež neviem ako mám chápať to akože pri kúpe prepletie kolesá?
Výroba pár sto dolárového rámu 45 dní...to asi číňana jeho šéf nepochváli, keď sa dozvie že vyrobí 8 týchto skvostov za rok
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
finta je "iba" v type pouzitej tkanine a kladeniu vrstiev.
co potom cinan co tam halabala lepi "nejaky" material dokopy a nakoniec to strekne peknou farbou..
ake to bude mat vlastnosti a pevnost ? ale hlavne ze sme usetrili.
co by som urcite nechcel zazit-pri velkej rychlosti brzdit nosom a kolenami, lebo material "povolil"..
Krajsiu blbost som dlho nepocul
-Takze ked napr. Canyon (a samozrejme aj dalsi...) maju vlastne vyvojove a testovacie centra, ktore ti garantuju pevnost a i. vlastnosti a bezpecnost ramu,
-Ked napr. Spesl ma vlastny veterny tunel na testovanie a optimalizaciu bikov...
-DT Swiss a mnoho dalsich ma opat svoje "laboratoria" kde nepustia do obehu neotestovany produkt, musia splnat rozne standarty, ISO,...
a samozrejme mas istotu zaruky, servisu, nahradnych dielov,... Nehovoriac o odvadzani DPH, splnani emisnych noriem, nakladani s odpadom a neviem co vsetko suvisiace...
Voci tomu nejaky noname cinan, ktory to opajcne a upecie niekde doma v rure, z bohvie akeho materialu, co vsetko pritom zasere a dosere, atd atd... A je jedno ze mozno je to vedlajsia tovaren vedla tej v ktorej sa vyrabaju tie "znackove" produkty, ale mas garantovane vsetko co mas mat a vyssie spomenute, tak rozhodne nebudem ani omylom uprednostnovat fake, akoze "repliku" a podobne...
Vazne chce niekto porovnavat naklady vyssie spominanych, resp. celkovo "znaciek", ich know-how, naklady ktore museli investovat a s kazdym dalsim produktom vynakladaju, voci nejakemu cinanovy??
To co ty spominas mozno robi par cz/sk mensich "znaciek", ktore maju snad cely sortiment, minimalne ten doplnkovy komplet z ciny, akurat so svojim nazvom... Ale tu sa nebavime o bikoch tych velkych znaciek...
A vtedy, keď Wilier označil bicykel, že je to replika tímového, tak to znamenalo, že rám je z nižšej rady a rovnako sada je z nižšej sady. Podobne kolesá. Ale farbenie rámu bolo rovnaké. Takže človek si mohol kúpiť tímový bicykel za x peňazí alebo repliku tímového bicykla za štvrtinu až polovicu, ale vždy to bol Wilier.
-...
. a hlavne masivny marketing
Tazko povedat, ci by mali vyrobcovia vyssie trzby, keby mali nizsie ceny. Na jednej strane, odhodlat ku kupe by sa mohli ti, co nesiahaju po fejkoch, na druhu stranu, ti ktori kupuju fejky lebo povodny produkt je drahy a z drzania drahej veci prameniacej prestize, by do lacnejsieho origo produktu by mozno nesli.
Keby boli bicykle lacné, bola by to ešte prestíž ?
Asi by sme ostali bicyklovať len športovci.
Tuším je to ten istý mitsubishi díler čo tuna v bazári
ale fake-ových vecí by som sa bál. je podľa mňa rozdiel predávať niečo pod svojim menom, aj keď čínskym a byť tak viac alebo menej odkázaný na zachovanie dobrej povesti alebo vyslovene odrbávať. Ja som nakúpil na ali dosť v poslednom roku a tiež s dobrou až dokonca výbornou skúsenosťou, ale nie fake prémiových značiek, ak si aj odmyslím morálnu stránku, tak mi to príde ako zbytočné zvyšovanie rizika...
Napriklad Red Bull ma kopec veci repliky: https://www.redbullshop.com/en-int/search/?q=replica
Sam vies ze Nextie mam aj ja, a to je prave ten rozdiel. Prave uz za seba rucia znackou, menom, povestou, testovanim, skusenostami, webom, supportom.... Tiez uz aj slusne zdrazeli. A nic natom nemeni ani fakt, ze sa sepka ze pecu napr. prave aj pre spesl... Podobne Lightcarbon a mnoho dalsich. Proti takymto to nebolo myslene. Ale tamto nemas absolutne nic a to je ten rozdiel. Zivit seba, svoju sikovnost bez zaruky, alebo stovky-tisice ludi, vyvoj, priestory, vyrobu...
Tiez by si ako mechanik spravil kamosovi auto/bike... doma v garazi za dvacku, ale ked rozbehnes biznis, faktury, zariadis servis, odvody,.. uz to tu dvacku stat nebude a razom budes drahy... Patricne by si mal odviest aj lepsiu robotu, sluzby, a to ocakavam od "znackovych znaciek". Od noname je to vzdy len risk, bez zaruky.
No čo, Decathloňácke bicykle či ako to mám pochopiť ?
To už ani nekomentujem, jedna perla za druhou, ten pletie fejk s replikou, HT s fullom, decathlon s s-worksom, dokonca obnovil Československo
Nie len odrbávač ale ani najostrejšia ceruzka v peračníku ?
Tie náboje na mtb tiež neviem ako mám chápať to akože pri kúpe prepletie kolesá?
Výroba pár sto dolárového rámu 45 dní...to asi číňana jeho šéf nepochváli, keď sa dozvie že vyrobí 8 týchto skvostov za rok