niekto niečo nedomyslel ....
uvidime
https://www.tydenikhrot.cz/clanek/rozvodna-sit-je-pripravena-ani-milion-elektroaut-ji-nestrhne
posledný komentár: 20. 10. 2025 o 16:43
posledný komentár: 11. 2. 2020 o 7:23
posledný komentár: 20. 10. 2025 o 16:43
posledný komentár: 11. 2. 2020 o 7:23
Účinnosť elektromotora áno, ale nie celého auta. Spočítaj si koľko energie využije spaľovacie auto ak by malo rovnakú nádrž ako je objem batérií v elektromobile. Dnes sa najviac používajú batérie s hustotou 270 Wh/l. Ale kľudne si tam dosaď aj najnovšie batérie, ktoré majú okolo 700 Wh/l.
Tesla prejde na plne nabitú batériu, ktorá má 320 l 20 000 km? To kedy tak vylepšili ich batériu?
Veď mi to vysvetli ak má batéria Tesly 320 l, tak koľko prejde km? Batéria Tesly 3 má rozmer 217 x 147 x 10 cm, to je asi 320 l.
320 l stačí spaľovaciemu autu na koľko km pri spotrebe 7 l?
Veď mi to vysvetli ak má batéria Tesly 320 l, tak koľko prejde km? 20 000 km? Pritom Tesla udáva dojazd u Tesla 3 niečo cez 500 km. Tak?
Mentalne si inak v poriadku? 2 strany sa ti tu ludia snazia vysvetlit, ze pleties piate cez deviate a ze ucinnost pohonnej jednotky nema nic spolocne s hustotou paliva. Ak sa snazis povedat, ze priemerny turbo-diesel ma dlhsi dojazd na jednu nadrz ako elektromobil na jedno nabitie....tak ma...hura.....a co?
Koľko km prejde s rovnakým ekvivalentom paliva aký má elektromobil batériu spaľovacie auto. Nie koľko prejde na jednu nádrž spaľovacie auto a elektromobil. Na to sa nepýtam.
Uz ho nekrmte, zhovadil sa dost
Som sa nedozvedel koľko prejde spaľovacie auto s objemom paliva aký je objem batérie u Tesly 3.
Pretože u spaľovacieho auta s 20 % účinnosťou je to teda viac než u elektromobilu. Aj pri spotrebe 7 l/100 km vychádza spaľovacie auto ako výhodnejšie.
Spaľovacie auto využije pri 20 % účinnosti 64 l benzínu, čo pri spotrebe 7 l/100 km je 914 km.