chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Pardon pomiesal som x xkingom.sudruhovia ani nemali potrebu robit sablonu na raceking....🤭conti zaspal dobu...alebo mu kseft s plastami malo vynasa.po pruseroch v minulosti.
Caute, date nejaky tip na zadny plast 29x2,35 ktorym nahradim ikon na xc biku? nieco v rozumnej cene +-30€, mozno keby to malo o maalinko vacsiu vzorku ako ikon. Diky
Caute, date nejaky tip na zadny plast 29x2,35 ktorym nahradim ikon na xc biku? nieco v rozumnej cene +-30€, mozno keby to malo o maalinko vacsiu vzorku ako ikon. Diky
Ja som najnovsie velmi spokojny uzivatel Goodyear Peak. Na asfalte trosku hucia, ale valivy odpor OK a v lahkom terene krasne zehlia nerovnosti. Kedze je moj styl jazdy kochanie sa a nie dupanie, tak ich schopnosti v extreme zhodnotit neviem, ale zatial nepodklzli nikde a ubrzdili aj neprijemne klesania po volnych ostrych kamenoch.
Caute, mam Trek Fuel Ex 9.8. Original plaste Bontrager XR4 predok 2,6, zadok 2,4. Uz dosluhuju, Trail trate som prestal jazdit a jazdim cca 80-85% cestu a zvysok polne prasne, sem tam daky zjazd cez vinohradnicke cesty. Viete poradit daku kombinaciu co by podrzala na prasnych cestach v zjazde? Dik
Pravda. A popritom RaceKing 2,4 by sa predaval jak teple rozky
To nema vyznam , ak chces balonovejsi plast tak asi aj nejaky teren, zvolis x-king, teda uz sa vola crossking. Raceking je vysoky a velmi rychly plast na asfalt/beton/tvrdy podklad, ale proste ma obmedzenia v terene., objemny raceking by bol k nicomu, pretoze valivy odpor dezenu uz pri nizsom tlaku nebude hrat taku rolu. Len si pekne obuj Minion 2.4"
Jazdim Barzo (761g) a Mezcal (753g) XC Trail (TNT) verziu. Mam vnich inserty Vittoria Airliner XC Trail (53g)
Rychle plaste, dobre drzia aj v blate. Na ceste nehucia.
Som snimi velmi spokojny.
aktuálne jazdím na trail biku renegade vzadu a fast trak vpredu oba T5 zmes a je to zaujímavé na dlhé trasy, sú pohodlné aj slušne držia v suchu a prachu , ale kombo Tufo XC14 a 12 sa gula lepsie - pocitovo a tlmí a drží kusok horšie, hrubka je rovnaka aj napriek specifikácii 2,35 Spesl vs 2,25 Tufo. a to som čakal že ten renegade budu sánky čisté... Dnes večer som do mesta vytiahol len pre radosť endurko na schody a obrubníky s oranžovou MM a modrým NN a neviem no, ale žeby to išlo nejako hrozne zle po asfalte, bol som skôr veľmi milo prekvapený, proste pomer grip a valivý odpor za mna top a nebojím sa stým klopiť brzdiť, blbnúť hocičo v suchu prachu skoro rovnako ako na minion plus assegai, ktoré majú podla mna ultimatívny grip, ale teda tie sa negulaju v porovnaní so schwalbe MM a NN, ale že vôbec...
To nema vyznam , ak chces balonovejsi plast tak asi aj nejaky teren, zvolis x-king, teda uz sa vola crossking. Raceking je vysoky a velmi rychly plast na asfalt/beton/tvrdy podklad, ale proste ma obmedzenia v terene., objemny raceking by bol k nicomu, pretoze valivy odpor dezenu uz pri nizsom tlaku nebude hrat taku rolu. Len si pekne obuj Minion 2.4"
Praveze teraz je trend objemny plast nizky vzor - vid pirelli xc rc, aspen, novy schwalbe rick xc, prototyp spesl captain, vittoria peyotte atd.. snad vsetci okrem continental maju objemny plast a nizky vzor.
RaceKing je rychly v testoch na BRR nie kvoli vzoru ale konstrukcii. Je vela plastov s nizkym vzorom co na BRR maju raz taky odpor ako RK (napr Aspen SpeedMaxx)
Jedine s cim je problem, je aby tie plaste mali ochranu bocnice a proti defektom. Jazdci na XCO to nemaju daleko k servismanom ked prerazia plast. My smrtelnici v lese daleko od domova ocenime dodatocne ochrany.
Praveze teraz je trend objemny plast nizky vzor - vid pirelli xc rc, aspen, novy schwalbe rick xc, prototyp spesl captain, vittoria peyotte atd.. snad vsetci okrem continental maju objemny plast a nizky vzor.
RaceKing je rychly v testoch na BRR nie kvoli vzoru ale konstrukcii. Je vela plastov s nizkym vzorom co na BRR maju raz taky odpor ako RK (napr Aspen SpeedMaxx)
Nejako sa mi nedarí z toho článku z roku 2022 vyčítať, že "Vo svetaku sa uz testuje race king 2.4"
Na HT na Karpaty okolo BA, treba sa tam dostať aj po asfalte odporúčate dopredu Barzo a dozadu Mezcal? Chcel by som keď tak odolnejšiu verziu, nie som najľahší. Momentálne mám Minion DHF 2.5 vpredu a 2.3 vzadu. Dal som tomu šancu, ale príde mi to moc na to, čo reálne jazdím. Občas k tomu dám nejaký ten trail, za mokra nejazdím.
Ako to je so šírkou Mezcalu? Vzadu čo mám Minion 2.3 na 30mm ráfikoch, tak je už na šírku dosť natesno. Tak Mezcal brať 2,25 či môže byť aj 2,35?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja som najnovsie velmi spokojny uzivatel Goodyear Peak. Na asfalte trosku hucia, ale valivy odpor OK a v lahkom terene krasne zehlia nerovnosti. Kedze je moj styl jazdy kochanie sa a nie dupanie, tak ich schopnosti v extreme zhodnotit neviem, ale zatial nepodklzli nikde a ubrzdili aj neprijemne klesania po volnych ostrych kamenoch.
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/vittoria-barzo-29x235-plast-tlr-kevlar-p251849.html?itm_medium=forum#questions
Alebo vyššia verzia-cena fajn,ale poštovné to predražuje:
https://www.bike-components.de/en/Vittoria/Barzo-TNT-G2-0-29-Folding-Tyre-p71307/?o=1000253612-anthracite-black-29x2-35
Jazdim Barzo (761g) a Mezcal (753g) XC Trail (TNT) verziu. Mam vnich inserty Vittoria Airliner XC Trail (53g)
Rychle plaste, dobre drzia aj v blate. Na ceste nehucia.
Som snimi velmi spokojny.
Vittoria Barzo XC 29x2.35" plášť, TLR, kevlar
39,95 €
Vo svetaku sa uz testuje race king 2.4
https://en.brujulabike.com/jenny-rissveds-ibis-exie-in-detail/
https://www.facebook.com/reel/6130530943737327?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v
https://en.brujulabike.com/jenny-rissveds-ibis-exie-in-detail/
Nejako sa mi nedarí z toho článku z roku 2022 vyčítať, že "Vo svetaku sa uz testuje race king 2.4"
Ako to je so šírkou Mezcalu? Vzadu čo mám Minion 2.3 na 30mm ráfikoch, tak je už na šírku dosť natesno. Tak Mezcal brať 2,25 či môže byť aj 2,35?