planujem kupovat novu hydraulicku brzdu a az som sa zdesil ked mi v servise povedali ze naplnenie a odvzdusnenie bude stat cez 20E. je to normalna cena? preto sa pytam.. ma niekto navod pripadne vie poradit ako nacvaknut hadicku, naplnit kvapalinou a odvzdusnit? jedna sa o prasa xt, hadica je originalna a packa je stara DC. pripadne.. je v nitre niekto sikovny a ochotny ?
dnes som preventivne po 16 mesiacoch vymenil v prednej hope E4 original metalicke platne. este by co to zvladli ale uz si zacali piestiky zit svojim zivotom. pre mna asi overkill ta tvrdost ale kotuc ma po 2 platniach 1.7mm - este dvoje s prehladom zvladne. na prejav brzdy som si zvykol, tak preco si neusetrit robotu aj peniaze.
v zadnej som musel menit platne po 12 mesiacoch - dan za mizerne umiestneny strmen (vo vnutri zadnej stavby tak ako drviva vacsina xc-bikov) do ktoreho ide vsetok bordel.
tie HOPE metalicke platne su nic moc, tie ich organicke zas nič nevydržia a brzdia mizerne, skušal som aj ECB ale tie ma nepresvedčili tak som sa vratil k BBB modre a tie su ako tak fajn, životnosť ale metalických nedosahuju ani nahodou ...
ine som zatial na hope nenašiel..
Pred tym, nez zacnem skusat pokus omyl, tak si idem po radu.
Brzdy su Deore m6000. Minuly rok som ich mal na Hornetovi, resin platnicky a kotuce Sm-rt 64 180mm. Ziaden problem.
Tento rok ich mam na Primalovi s tymi istymi platnickami, kotuce Centerline 180mm. Problem je v tom, ze teraz zadna brzda vydava zvuk ako na videu (link dole). Vymenil som platnicky za nove, nepomohlo. Vymenil som zadny kotuc za predny, stale to huci, takze kotuce som ako problem tiez vylucil. Strmen je rovno, nic nesucha. Co mam este skusit? Dost mi ten zvuk lezie na nervy. Keby je to na sekundu a prestane, tak neriesim, ale huci to vkuse ked brzdim, alebo len pribrzdujem trebars na krizovatke. https://youtube.com/shorts/63vUBtYUmCE?si=vibqzA-LwoVDuofX
matuspolak706, Takže platničky sú tak blízko že šúchajú? zatláčal si ich späť? Môže to byť spôsobené nečistotami na piestikoch, prestarnutým olejom, zavzdušnením, poškodenou pákou, alebo čokoľvek iné. Pridaj viac informácií.
matuspolak706 Daj dole koleso, vonku platničky, skontroluj vizuálne stav piestikov aj ich súmernosť vysunutia. Opatrne na ich stred zatlač plastovou montpákou na zhadzovanie plaštov. Ak sú platničky zodraté rovno daj nové. Ale pravdepodobne bude treba aj odvzdušniť, ak nenájdeš inú príčinu v strmeni.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
v zadnej som musel menit platne po 12 mesiacoch - dan za mizerne umiestneny strmen (vo vnutri zadnej stavby tak ako drviva vacsina xc-bikov) do ktoreho ide vsetok bordel.
ine som zatial na hope nenašiel..
Brzdy su Deore m6000. Minuly rok som ich mal na Hornetovi, resin platnicky a kotuce Sm-rt 64 180mm. Ziaden problem.
Tento rok ich mam na Primalovi s tymi istymi platnickami, kotuce Centerline 180mm. Problem je v tom, ze teraz zadna brzda vydava zvuk ako na videu (link dole). Vymenil som platnicky za nove, nepomohlo. Vymenil som zadny kotuc za predny, stale to huci, takze kotuce som ako problem tiez vylucil. Strmen je rovno, nic nesucha. Co mam este skusit? Dost mi ten zvuk lezie na nervy. Keby je to na sekundu a prestane, tak neriesim, ale huci to vkuse ked brzdim, alebo len pribrzdujem trebars na krizovatke.
https://youtube.com/shorts/63vUBtYUmCE?si=vibqzA-LwoVDuofX
Skus tam dat daky shimanacky na skusku
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Edit 18.7. 16:52.
V mene lesnej zveri dakujem
Zvneny,krivý kotuc
https://www.aliexpress.com/item/1005005036682485.html?spm=a2g0n.order_detail.order_detail_item.3.506ef19cCJ0IJl
FORCE plniaca sada pre hydraulické brzdy, Shimano/Magura
21,99 €
MOC 25,99 €