trionq Uz v 2021 mali viac nez 1.25 miliona predobjednavok a este v 2022 Musk tvrdil, ze pojde o lacne auto. Doslova citujem -> "Our primary challenge is affordability. Creating an expensive truck is relatively easy."
To, ze Cybertruck bude stat zo zaciatku predaja az 2x tolko a aj najlacnejsi model bude 1.5x drahsi, nez povodne slubil, bolo jasne sa mi zda az niekedy v 2023. Takze to moje "cucanie z prsta" podla mna dost sedi.
určite velké % tie objednavky zrušilo ale na druhej strane prišli nové
- toto je vycucane z prsta. Mimochodom, musim sa opravit, ta vratna zaloha nebola 250$ ale len 100$, az v 2023 to zvysili, prave ked oznamili ze ta lacna verzia tak skoro nebude.
ak zarátaš kumulatívnu inflaciu spred 4rokov tak dnešných 58k je v podstate zlacnenie
Ja predsa hovorim o tej cene hlavne kvoli porovnaniu so sucastnymi cenami F-150. Tj inflaciu tam nehra ziadnu ulohu. Cybertruck je proste podstatne drahsi nez momentalne najpredavanejsie modely F150, ktore robia z F150 najpredavanejsie pickup. Mimochodom ta povodne slubenu cenu nezvolil nahodne, presne tu cenu potrebuje, aby sa presadil prave v tom segmente.
Rovnako ten argument s modelom Y.
Model Y je po odratani dotacii len par tisic drahsi od RAV4 (napr v USA so statnymi dotaciami je to v postate narovnako). Tj prave ten dovod, ktory ja uvadzam ako zasadny tam nikdy nebol.
V postate uz 3x opakujem to iste. Takze uz to nebudem 4x opakovat. Ako som povedal, treba pockat 2-3 roky, co z tych objednavok bude realne. A to este uvidime, co bude s dotaciami. Patri sa pripomenut, ze bez nich by aj ten model Y bol len velmi tazko taky uspesny.
model Y bol aj s dotaciami drahší ako rav4 a nie o malo + neboli všade najvačšie predaje boli v Číne kde maju obrovskú konkurenciu
ja som aspoň konzistentný posledné 4r v tomto vlákne ak sa nemaš čím oháňať stale počuvam iba počkajte tolko a tolko. skus si prejst toto vlákno 4r dozadu o čom tu hádate a kto mal pravdu
ja som aspoň konzistentný posledné 4r v tomto vlákne ak sa nemaš čím oháňať stale počuvam iba počkajte tolko a tolko. skus si prejst toto vlákno 4r dozadu o čom tu hádate a kto mal pravdu
Tymto si mohol zacat, by sme si vela casu usetrili. Pls, este mi daj zoznam zvysnych vlakien, kde mas pravdu posledne roky, aby som si mohol dat pozor. Dakujem
Uz v tej vete o konzistentnosti za posledné 4 roky nemá trinoq pravdu. Jeho prvý príspevok v tejto téme je jen o niečo starší ako 2 roky. Neviem kde nabral 4 ročnú "konzistentnosť"
niektorym by sa tiez mohli otvorit oci, elon sa stal hlasnou trubou rusakov a obrovskymi ciastkami podporuje trumpa.
asi ma silny zaujem aby sa nieco ututlalo, ked by trump zvitazil.
vraj len nejake pedofilne zalezitosti o ktorych aj epstein vedel.. ktory vraj spachal samovrazdu, lebo asi mal vela materialu na kazdeho.
po elonovom vstupe na twitter a nastoleni "slobody slova" stalo sa akurat to, ze ruske trollie farmy a boti maju hody. https://x.com/KamilKrilov/status/1816086418210558044
Preco mas vlastne snahu niekomu "otvarat oci"? Kvality Tesly su snad jasne cez cisla (zrychlenie, dojazd, kapacita, rychlost nabijania, SW,...), rovnako ako jej minusy (spracovanie napriklad). Ja E.M. primarne neriesim, ak je sef ujety, este to nemusi znamenat ze produkt jeho firmy je zly.
Ale aj napriek istote, ze EV je buducnost, keby mi niekto teraz ponukol 12-valec a Teslu, tak beriem ten 12-valec: nie kvoli tomu, ze by bol vo vsetkom lepsi ako Tesla, to urcite nie, ale napriklad kvoli tomu, ze je to asi posledna moznost mat nieco, co tu uz dlho nebude a je to na vrchole co sa tyka vyvoja. Dalsi uz zrejme nebude.
Ja len dufam, ze ti tuto "evanjelizaciu" Tesla nejak kompenzuje, byt nou, seriozne ti uz jednu dam do uzivania. A uplne najlepsie a najvierohodnejsie by bolo, keby si sem konecne postol foto a skusenosti s tvojou Teslou, kedze je podla teba najlepsia, najlacnejsia a neviem este aka naj.
ze je to asi posledna moznost mat nieco, co tu uz dlho nebude a je to na vrchole co sa tyka vyvoja. Dalsi uz zrejme nebude.
Tiež by som chcel ešte v mojom živote kúpiť Land Cruiser 😊
Ale ako druhé auto napr. pre ženu do práce 40+40km by tiež nebolo zle nejaké od ruky EQC 400 4 matice , Tesla Y aj keď interiérovo sa mi viacej paci Tesla...
fakt je vtipné ako s tym majitelia ktorý vystriedali 10tky luxusnych aút nemaju žiadny problem zo spracovaním ale plebs s oktávkami sa bude stale na niečo stažovat
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
To, ze Cybertruck bude stat zo zaciatku predaja az 2x tolko a aj najlacnejsi model bude 1.5x drahsi, nez povodne slubil, bolo jasne sa mi zda az niekedy v 2023. Takze to moje "cucanie z prsta" podla mna dost sedi.
Ja predsa hovorim o tej cene hlavne kvoli porovnaniu so sucastnymi cenami F-150. Tj inflaciu tam nehra ziadnu ulohu. Cybertruck je proste podstatne drahsi nez momentalne najpredavanejsie modely F150, ktore robia z F150 najpredavanejsie pickup. Mimochodom ta povodne slubenu cenu nezvolil nahodne, presne tu cenu potrebuje, aby sa presadil prave v tom segmente.
Rovnako ten argument s modelom Y.
Model Y je po odratani dotacii len par tisic drahsi od RAV4 (napr v USA so statnymi dotaciami je to v postate narovnako). Tj prave ten dovod, ktory ja uvadzam ako zasadny tam nikdy nebol.
V postate uz 3x opakujem to iste. Takze uz to nebudem 4x opakovat. Ako som povedal, treba pockat 2-3 roky, co z tych objednavok bude realne. A to este uvidime, co bude s dotaciami. Patri sa pripomenut, ze bez nich by aj ten model Y bol len velmi tazko taky uspesny.
ja som aspoň konzistentný posledné 4r v tomto vlákne
https://www.instagram.com/p/C9gnOn0oHOY/
toho by som sa nebál, najvačšia fabrika v Shanghai mala zníženú výrobu o 20% posledne mesiace, už nabieha na plno. Robí to nejakých +25tisíc aut mesačne (skor viac) ktoré sa rozlejú aj po Európe
https://www.teslarati.com/tesla-giga-shanghai-back-operating-full-capacity/
Tymto si mohol zacat, by sme si vela casu usetrili. Pls, este mi daj zoznam zvysnych vlakien, kde mas pravdu posledne roky, aby som si mohol dat pozor. Dakujem
https://e.dennikn.sk/4092780/22-otazok-ktore-ste-mi-chceli-polozit-ked-ste-ma-videli-zaparkovat-pred-supermarketom-s-teslou/?cst=13706f6e5bb70d818dfd8085059629dc880ced4cfa5515ea1ec845491b72c647
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
asi ma silny zaujem aby sa nieco ututlalo, ked by trump zvitazil.
vraj len nejake pedofilne zalezitosti o ktorych aj epstein vedel.. ktory vraj spachal samovrazdu, lebo asi mal vela materialu na kazdeho.
po elonovom vstupe na twitter a nastoleni "slobody slova" stalo sa akurat to, ze ruske trollie farmy a boti maju hody.
https://x.com/KamilKrilov/status/1816086418210558044
Ale aj napriek istote, ze EV je buducnost, keby mi niekto teraz ponukol 12-valec a Teslu, tak beriem ten 12-valec: nie kvoli tomu, ze by bol vo vsetkom lepsi ako Tesla, to urcite nie, ale napriklad kvoli tomu, ze je to asi posledna moznost mat nieco, co tu uz dlho nebude a je to na vrchole co sa tyka vyvoja. Dalsi uz zrejme nebude.
Ja len dufam, ze ti tuto "evanjelizaciu" Tesla nejak kompenzuje, byt nou, seriozne ti uz jednu dam do uzivania. A uplne najlepsie a najvierohodnejsie by bolo, keby si sem konecne postol foto a skusenosti s tvojou Teslou, kedze je podla teba najlepsia, najlacnejsia a neviem este aka naj.
Tiež by som chcel ešte v mojom živote kúpiť Land Cruiser 😊
Ale ako druhé auto napr. pre ženu do práce 40+40km by tiež nebolo zle nejaké od ruky EQC 400 4 matice
ty si to video nevidel že
https://youtu.be/asc8Zidlw8M?si=1eeeYS5sh9_e3A8C&t=1535
alebo dalsí majitel bmw m5 a porsche 911
https://youtu.be/2hDs01hS5iQ?si=lIT9ixEZhpJnnCKW
fakt je vtipné ako s tym majitelia ktorý vystriedali 10tky luxusnych aút nemaju žiadny problem zo spracovaním ale plebs s oktávkami sa bude stale na niečo stažovat
mozno bude mat raz aj 3310, 2k amoled displej, prajem ničím nerušené čakanie