Informujem sa ci by sa nasiel nejaky clovek ktory by sa nechal nahovorit na neoficialny xc maratonik po zoborskych cestach, trasa a ostatne by sme dohodli, navrhi, piste som zvedavy....
Za tým potokom by mala byť cesta ďalej asi je to cele zarastené. Tento rok som tade nešiel ale chalani spomínali ze tam bola aj ťažba takže asi to zohralo rolu ze to je nevyjazdene/neprejazdne.
Huntak je zial na tom momentalne uplne zle....smerom od Zirian tam tahaju nejaku elektrinu, cize rozjazdene, rozkopane...asi pred mesiacom sa to ani nedalo prejst na bajku. smerom od Podhorian zase tazba, resp.popadane stromy...tam sa teraz vobec neoplati ist
neviem či myslíš zobor ako vrch alebo pyramidu. nie celá hrebenovka teda červená trasa je vhodna na bike, resp na vrch zobor je to tlačenie z každej strany. zo smeru od Štitár odporučam odbociť do prava na klondike singel (je aj tak značený na mapy.cz). na jeho konci buď odbočiť dolava na zelenú cyklotrasu alebo doprava a obisť si to po červenej cyklotrase (chvilu dolekopcom) a zelenej turistickej.
tak po vcerajsom dazdi si nejaku chvilu moc nezajazdime...teda nebol som vsade, ale vojenska na Pyramidu je len sutovisko s potokom uprostred, trasa z Pyramidy dole do Hrnciaroviec nezjazdna detto...chodnik na najstrmsich miestach vymlety az na skalu, niekde aj pol metra hlboky, popadane stromy asi na piatich miestach...rigol je samozrejmost, vsade konare, naplaveniny....paradoxne ten najhorsi usek od tazby dole je teraz najlepsi ach jo
podhoranská je už prepílená, okolo vretena neviem isto ale malo by byť tiež a poza hrebeň zobora a okolo vyhliadky sme prepilili a odhádzali čo išlo malou pílkou ešte v utorok, takže už to nie je také zle ako pred týždňom už sa dá aj jazdiť...
Hrnčiarovská strana po sobote zase pod stromami, pekne sa tlačilo kolmo hore, ak by sa tam niekto pohyboval po tých zvážniciach dajte vedieť aký je stav .. neviem či dávajú niekde aj oznamy o ťažbe, taký som zatiaľ videl iba pred klondike singlom
Vcera, vyznacene na mape bol problem aj obchadzat, celkovo Hrnciarovska strana je na tom dost biedne a mraky komarov.
Attachment:
Screenshot_20240719-150245~2.png
Da sa jazdit od Liecebaku po Drazovsky, modra cyklo sa minuly tyzden dala ale je to dost vymyte, po cervenej cyklo na Meskov cez Lyziarsku luku na Pyramidu, z Meskovho po zltej turistickej dole bol 1 strom, od Stonehange po luke dole sa da ale uz to je dost zarastene a po vojenskej no povedzme ze sa da, stromy su tam neni.
ano, dnes som bol druhy pokus a to co je vyznacene na mape je stale pod stromami, da sa to obist a dalej na zelenej znacke sa daju skoro vsetky stromy podliezt ale je to o na nic... na komarov ostava asi jedine vcelarsky klobuk, zaujimave ze po cervenej cez Meskov a dalej takmer ziadne komare a nad Hrnciarovcami jak pri Dunaji
ano, dnes som bol druhy pokus a to co je vyznacene na mape je stale pod stromami, da sa to obist a dalej na zelenej znacke sa daju skoro vsetky stromy podliezt ale je to o na nic... na komarov ostava asi jedine vcelarsky klobuk, zaujimave ze po cervenej cez Meskov a dalej takmer ziadne komare a nad Hrnciarovcami jak pri Dunaji
Ta prva velka burka isla od juhu , lizla vychod Nitry a o.i. zasiahla naplno uzemie medzi Pyramidou, Zibricou a Gymesom. Skoda, tereny na jazdenie sa kazdym rokom zhorsuju.
ale da sa pekne pojazdit ako pisu aj vyssie, aktualizacia ak by nahodou niekto potreboval, odhadom polovica stromov na hrnciarovskej strane je z chodnika uz spratana ale vyznacene na fotke je stale bez zmeny, tam sa este zrejme nedopracovali, viacero stromov vyzera ze prerezali bikeri alebo pesi za co im samozrejme dakujeme
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ťažba tam nebola, ale mám pocit, akoby tam kopali kvôli elektrike
neviem či myslíš zobor ako vrch alebo pyramidu. nie celá hrebenovka teda červená trasa je vhodna na bike, resp na vrch zobor je to tlačenie z každej strany. zo smeru od Štitár odporučam odbociť do prava na klondike singel (je aj tak značený na mapy.cz). na jeho konci buď odbočiť dolava na zelenú cyklotrasu alebo doprava a obisť si to po červenej cyklotrase (chvilu dolekopcom) a zelenej turistickej.
Da sa jazdit od Liecebaku po Drazovsky, modra cyklo sa minuly tyzden dala ale je to dost vymyte, po cervenej cyklo na Meskov cez Lyziarsku luku na Pyramidu, z Meskovho po zltej turistickej dole bol 1 strom, od Stonehange po luke dole sa da ale uz to je dost zarastene a po vojenskej no povedzme ze sa da, stromy su tam neni.
Ta prva velka burka isla od juhu , lizla vychod Nitry a o.i. zasiahla naplno uzemie medzi Pyramidou, Zibricou a Gymesom. Skoda, tereny na jazdenie sa kazdym rokom zhorsuju.