Po dlhej dobe som si opat zaobstaral nieco viac vhodne na asfalt. Konkretne cyklokrosku. Vozim na tom 39mm plaste fuknute na cca 2,7bar. S bezdusakmi na takomto type
kolies zatial nemam skusenosti. V minulosti som na
cestaku vozil duse. Po prvych 1200km dva defekty. Prepichnuty plast, malicke dierky max. 2mm. Ani v jednom pripade sa tmel ani len nechytil. Otocil koleso dierou smerom k zemi a cakal radovo minutach, skusal spustit na 2 bary, ale bez sance. Akonahle som sadol na bike a koleso (zadne v oboch pripadoch) zatazil tmel povolil a fucalo to dalej. Kopec bordelu, bike cely zasrany od tmelu, ale ucinok nula. To vazne vam tie tmely funguju a ja robim niekde chybu? Jednoducho od 2 BAR vyssie tmely nelepia. Prvy defekt Joes, druhy WTB tmel. Tak isto mavam pri tychto tlakoch problem aj s netesnostou okolo ventilu, co som na MTB a tlakoch 1-1,4 BAR nikdy problemy nemaval. Zacinam sa pohravat s myslienkou, ze prejdem na TPU duse, lebo cely tento tekuty bordel mi je na dve veci ak nie je schopny zacelit dieru pocas vyjazdu. Nehovoriac o tom, ze po kazdom defekte musim zhadzovat a lepit samotny plast....