Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Inak urobim to, ze sa obzriem za seba, uvidim tak ci ma obieha tesne, alebo v druhom pruhu a zaroven mu dam tym najavo, ze ho registrujem, dufajuc, ze bud spomali alebo teda aspon kusok viac stoci tym volantom dolava. A ver tomu, ze keby ze sa obzriem a vidim ze ma ide nabrat, tak ten volant stocim ja, ale doprava. Zrak na rychlost zameriam len vtedy, ked mi okraj svieti na cerveno, a ako uz bolo uvedene, cisla sa daju spravit aj vacsie a da sa pouzivat aj zvukova vystraha, netreba stale cumiet na displej (aj ked ja osobne mam pipanie vypnute a na displej cumim casto a nerobi mi to problem). A inak, samotne kruzky vidis ako bez cumenia na displej?
Zobraziť komentár 19.08.2024 - 20:58:22
00
arrow_leftmartinsulovsky napísal:
Cim vias sa tlacis na kraj tym viac si sofer povie ze sa zmesti aj ked ide oproti auto...

Už som to tu v niektorej diskusii spomínal. Vďaka radaru (prehľadu, čo sa deje za mnou) jazdievam obyčajne dosť ďaleko od krajnice a mám tak vždy dosť času opatrne ustúpiť na krajnicu alebo aj zastaviť. Krajnice bývajú často veľmi úzke, rozbité alebo dokonca aj žiadne. Takže, pokiaľ za mnou nič nejde, idem pokojne aj stredom pruhu.
Zobraziť komentár 19.08.2024 - 21:08:43
02
Ak musim stredom pruhu, znamena to ze cesta je roz*** tak, ze musim cumiet na diery v aslfalte a nie na displej pocitaca. :lol:

Radar, neradar, raz ma jeden na takej ceste cez nejake krkahaje, kde preslo 1 auto za pol hodinu prekvapil, cumel som len na tie diery a kluckoval medzi nimi, a on za mnou tak tichucko, ze ktovie, kolko som ho uz vybrzdoval, kym som ho konecne pocul.

Naposledy upravil blackpyros dňa 19.08.2024 - 21:22:52, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 19.08.2024 - 21:19:34
00
Absolútna pravda. Ale na to je tam ten zvukový signál. Ten by ale mohol byť o niečo silnejší alebo cez mono slúchadlo.
Zobraziť komentár 19.08.2024 - 21:21:00
01
Ja viem no, len ked mna to pipanie v nasej BA premavke tak otravuje, ze ho mam stale vypnute, a nejak ho nezapinam, ani ked idem niekam, kde lisky davaju dobru noc. Asi chyba, no...
Zobraziť komentár 19.08.2024 - 21:25:27
00
Už sa o tom riešení so slúchadlom písalo aj na Garmin fóre. Stačilo by aj to slúchadlo na ušnú kosť, aby bolo ucho úplne voľné. Ale Garmin na to zatiaľ očividne kašle.
Zobraziť komentár 19.08.2024 - 21:27:16
00
arrow_leftCHINAMAN napísal:
Zdravim blikači, má podľa vás význam kúpiť zadný radar, keď som "slepý" nevidím na Garmin edge údaje pretože mám silné dioptrie a okuliare nosím v puzdre pri sebe na bajku. Zadné svetlo mám dosť silné od lezyne.

a pocas bicyklovania nepotrebujes dobre vidiet? :tmi:
Zobraziť komentár 19.08.2024 - 21:40:16
00
Riešením by boli okuliare, do ktorých sa dá vložiť klip s dipotriami.
Zobraziť komentár 19.08.2024 - 21:41:56
00
Tak silne dioptrie moze mat na citanie....do dialky moze vidiet dobre.
Zobraziť komentár 19.08.2024 - 21:42:44
00
Práve som dopísal a neprešlo to sem....tak v skratke. Riešil som to viacerími spôsobmi, klip, šošovky, športové okuliare na gumičku atď. Vždy bol problém že zrak smeroval nad ram okuliarov a videl som cez dioptrie iba smerom dole, alebo sa zahmievali, boli ťažké a padali z nosa etc....teraz nosím len fotochromaticke ľahučké a som spokojný. V prípade núdze keby som chcel použiť navi zastavím a použijem dioptrické ktoré mám prí sebe.
Zobraziť komentár 19.08.2024 - 21:59:01
00
Ahojte, nosim Variu uz tri roky (a neviem si vynachvalit), ale az teraz to mam poriadne sparovane, teda zvlast radar a zvlast light network. (Pred tromi rokmi mi light network neslo ani za nic naparovat s mojou 530-kou. Radar ano, ten fungoval, spustal som ho vzdy manualne tlacidlom na zariadeni.)

Otazka je ale trochu ina: uz snad dva roky mi vyhadzuje, ze mam SW update na Variu. Skusal som a nic, ale myslel som, ze to je tym, ze nemam ten light network a teda to nemam cele poriadne popripajane. Teraz som sa konecne odhodlal sa s tym pohrat, naparovalo oba senzory (radar samotny a light network) a zase SW update a zase nic, connection failed.

Nejaka rada? (Idem aj googlit samozrejme).

Vdaka!
Zobraziť komentár 02.11.2024 - 10:42:34
00
Tak teda update cez Garmin Express napriamo pomohol 😉
Zobraziť komentár 02.11.2024 - 11:12:27
00
dnes mi aktualizovalo
Varia RTL515 Verzia 3.36 – Live

Zmeny vykonané z 3.34 na 3.36

"Pridajte podporu na deaktiváciu zmien svetla pri detekcii radarových hrozieb. Funkciu je možné aktivovať pomocou mobilnej aplikácie Varia.
Toto vydanie pridáva podporu pre deaktiváciu zmien svetla, keď sú prítomné radarové hrozby, čo je funkcia, ktorá bola potrebná na splnenie nových francúzskych predpisov, ktoré zakazujú blikanie zadných svetiel."

Reálne sa to ako prejaví ?
Zobraziť komentár 25.02.2025 - 18:41:11
00
predpokladam na uzemi fr vypne blikanie. asi aj v de je blikanie zakazane
Zobraziť komentár 25.02.2025 - 18:50:11
00
Mne z toho popisu vychadza, ze ked si danu funkciu zapnes, nebude svelo blikat(bude nadalej stabilne svietit) pri zachyteni priblizujuceho sa objektu radarom, iba ti ho ukaze na cyklo compe/hodinach. Ked si danu funkciu nezapnes, bude svetlo tak ako doteraz blikat, respektive menit intenzitu blikania, ked ta nieco bude dobiehat.
Zobraziť komentár 25.02.2025 - 18:53:28
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Cyklopočítače)
keyboard_arrow_up