Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Otázky: Je možné, že pri opotrebovaní brzdovej platničky je chod páčky brzdy väčší, t.j. je bližšie ku gripom? Nie sú brzdy konštruované tak, že toto by mal rezervoár eliminovať? Keď sme boli v rámci záruky reklamovať tento jav, tak predavač nám tvrdil, že sú opotrebované platničky a preto je páčka brzdy mäkká. Ďakujem za vaše názory a rady.
Zobraziť komentár 23.09.2024 - 11:23:48
00
Je to tak ako tvrdil predavač...okrem toho, keby si s tým riadne brzdil ako treba, tak by si zistil, že keď je platnička, alebo kotúč nadmerne opotrebovaný, tak tie brzdy sa navyše extrémne prehrievajú a nebrzdia.
Zobraziť komentár 23.09.2024 - 11:48:10
02
Nájdi si na Trubke animáciu ako tesniace gumicky vracajú piestiky aby si pochopil princíp
Zobraziť komentár 23.09.2024 - 11:50:03
00
To je jedná vec ako píše branomelis a nedajbože sa k tomu pridá nevysuvanie jedného piestika a potom paka ide ešte viac ku gripu :) neviem ako iný ale ja ako klesa kvapalina pri zjazdení brzdových dosiek dajme tomu mám polovicu doplňam počas celej životnosti brzdových dosiek . Nieje to žiadný zázrak ale pomáha to no viac pomáha prečistit piestiky aby sa vždy vysuvali rovnomerne.
Zobraziť komentár 23.09.2024 - 11:55:45
02
To potrebujes doplnat brzdovu kvapalinu pocas zivotnosti dosticiek? Doteraz som zil v presvedceni, ze kazda brzdova paka ma rezervoar dostatocne velky, aby pri spravnom naplneni zabezpecil bezproblemovy chod brzdy az do zjazdenia platniciek.
kfero si sa za 20 stran dostal od tvrdej brzdy k makkej pake?
Zobraziť komentár 23.09.2024 - 12:58:51
01
arrow_leftBruco napísal:
To potrebujes doplnat brzdovu kvapalinu pocas zivotnosti dosticiek? Doteraz som zil v presvedceni, ze kazda brzdova paka ma rezervoar dostatocne velky, aby pri spravnom naplneni zabezpecil bezproblemovy chod brzdy az do zjazdenia platniciek.

Nie nemusiš ale ako klesajú dosky doplňam 1x a osvedcilo sa mi to :)
Ale samozrejme nieje to potrebné.
Zobraziť komentár 23.09.2024 - 13:02:42
01
Je tam presne ten rezervoár na to a brzda čo netečie a je konštrukčne dobre urobená, tak má na ten rovnomerný chod v závislosti na opotrebovaní platničiek nastavovacie koliečko na chod páky. Ja som lenivý aj odvzdušňovať brzdy aj po skrátení hadice a ešte aby som čosi dopĺňal..fuu.....iný problém mám - kupovať a doplňovať stav nových platničiek v skladovacej skrinke.. Nedávno som kupoval 6 párov a je tam jeden. ?‍♂️?‍♂️
Zobraziť komentár 23.09.2024 - 13:05:53
02
Moc brzdis 😄
Zobraziť komentár 23.09.2024 - 13:07:11
01
Bruco Záleží aj od toho v akej polohe máš páku na riadítkach, či je sací otvor zaplavený.
Ak máš sací otvor na opačnej strane ako je zvyšok kvapaliny v páke, asi ostáva len doplniť nádržku......
Zobraziť komentár 23.09.2024 - 13:07:12
03
To je pravda, ale potom to asi nie su idealne skonstruovane brzdove paky.
Zobraziť komentár 23.09.2024 - 13:09:46
01
arrow_leftkfero napísal:
Otázky: ...i opotrebovaní brzdovej platničky je chod páčky brzdy väčší, t.j. je bližšie ku gripom... opotrebované platničky a preto je páčka brzdy mäkká ...

- opotrebenie dosticiek ma eliminovat natlacenie novej kvapaliny s rezervoara...
- ak ti namiesto kvapaliny nasalo bublinku,chod je dlhsi a paka makka lebo stláčas vzduch v systeme
- platnicky nevracia spat tesnenie okolo piestikov, ale pruzina v pake pod piestikom az do okamihu kedy sa tesnenie piestiku nepresunie nad/za otvor do expanzky..ak piestik este pokracuje vo vratnom pohybe, tak po odkryti tohoto otvoru si pricucne kvapaliny...
thats all
Zobraziť komentár 23.09.2024 - 18:45:50
04
arrow_leftBruco napísal:
.....kfero si sa za 20 stran dostal od tvrdej brzdy k makkej pake?

Nie, nie. Jedná sa o iný bicykel, iné brzdy, iná ťažkosť.
Za rok ten istý problém s mäkkou páčkou. Už raz v rámci záruky menené (kúpene) platničky na zadnej brzde, no mne sa to nepozdáva. Ja som na inom bicykli mal menej kvapaliny a brzdy boli mäkké, pri opotrebovaných platničkách, páčka mala stále rovnaký chod. Preto som sa obratil na fórum, a či uvažujem správne, že rezervoár slúži na elimináciu opotrebovania platničiek. Nechce sa mi to "študovať". :)
Zobraziť komentár 24.09.2024 - 07:27:41
00
Základnú myšlienku chápeš správne, rezervoár kompenzuje zmeny v systéme spôsobené opotrebením komponentov.
Zobraziť komentár 24.09.2024 - 07:51:32
00
...A aj spôsobené prehrievaním komponentov.
Zobraziť komentár 24.09.2024 - 08:56:12
00
Výsledok: brzdy v predajni vymenené za nové. Predavač priznal, že brzdy (bez mena) montované sériovo boli chybné. Mali na nich viacej sťažnosti.

Skúsenosť: Keď sme kupovali bicykel, pýtal som sa na brzdy. Brzdy vyzerali ako Shimano, no nemali žiadne logo. Predavač tvrdil, že sú Shimano, ale že tam nie je logo. Bolo to v čase nedostupnosti komponentov.

Otázka: Prečo takto zavádzajú zákazníkov? Odpoveď nech si každý dá sám.

P.S. Reklamovali sme aj stredové zloženie. Pukanie. Zaujímavé je to, že toto neuznali ako reklamáciu, ale zvalili to na spotrebný materiál (opotrebovanie), a že to nepodlieha záruke. Môj názor je, že aj to mali riešiť v rámci záruky, resp. reklamácie. Stredové zloženie priradiť k napr. plášťom, brz. platničkám, na zamyslenie. Vymenené za poplatok za kvalitnejšie Shimano. Takéto nepodarky ba som čakal u bicykla kúpeného v hypermarkete pred 20 rokmi, nie v špecializovanej predajni.
Zobraziť komentár 02.10.2024 - 11:12:30
01
keyboard_arrow_up