Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Asi dostanem dislike. Ale fakt neviem co je zabavne jazdit po hradzi.. nedajboze v cestnej premavke a dychat exhalaty z premavky...na tej hradzi aspon su tie cyklistky alebo korculiarky. Ale clovek len slape a slape do blba... ako berem ze na kondicku fajn ale keby nemali stravu a nemohli si porovnavat pindury ehm cas tak asi zomru nudou. Na ten zjazd ci hopkanie potrebujes mat kondicku celeho tela a hoc kedy pri jazde dole mam vyssi tep ako cestou hore kedze zapajas cele telo.
Zobraziť komentár 23.09.2024 - 21:11:41
017
XCckari sa tu stazuju ze fanusikovia "lunaparkov" pokracuju vo vystavbe "lunaparku" nad horarnou takym stylom, ako pred 10timi rokmi zacali. Je to zle, je to nelegalne.

Ale ze si pritom oni spokojne jazdia rovnako nelegalny Svaty Vrch, rovnako nelegalny "cyclop" trail, rovnako nelegalny "rigel" trail... to vobec nie je pokrytectvo
Zobraziť komentár 23.09.2024 - 21:31:45
05
Zle si to pochopil, fanusikovia xc sa nestazuju na hustiny co je ilegalny "lunapark" ale na pedal1 ktory ma povolenie na xc ale je z neho ilegalny "lunapark". A ked budes hladat tak zistis ze sa nan stazuju dlhodobo.
Zobraziť komentár 24.09.2024 - 06:40:55
03
large perspektiva toho ze mozes potom jazdit napriklad toto :)

Prílohy:

Stupanie03.JPG
Stupanie03.JPG 314.53 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Stupanie08.JPG
Stupanie08.JPG 145.54 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down

stupanie10.JPG
stupanie10.JPG 325.86 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up3thumb_down

Zobraziť komentár 24.09.2024 - 08:59:06
03
arrow_leftscarinko napísal:
Hmm to je smutne ze decka bavi jazdit len dolekopcom lebo slapat sa nikomu nechce. A potom sa cudujeme ze uz decka maju ebiky. ?

Skutocnu vytrvalost deti ziskavaju niekedy na konci zakladnej skoly, ci nie?

Takze len nech sa bicykluju a casom zistia, ze svoje caro ma aj prejst nejaku vzdialenost na odlahlejsie traily.
Zobraziť komentár 24.09.2024 - 09:00:38
02
Amen
Chcieť od deciek zápal pre vytrvalostné športy...(Nevravím že nie sú výnimky).

Viem si presne tipnúť koľko má scarinko deti
Zobraziť komentár 24.09.2024 - 09:34:09
013
@large a co clovek vidí natom íst do lesa a tam sa zjazvit na kamenoch:)
Zobraziť komentár 24.09.2024 - 10:05:50
03
arrow_leftmartinlm napísal:
Skutocnu vytrvalost deti ziskavaju niekedy na konci zakladnej skoly, ci nie?

Takze len nech sa bicykluju a casom zistia, ze svoje caro ma aj prejst nejaku vzdialenost na odlahlejsie traily.

naucit sa nejaky pokrocilejsi technicky prvok s bikom si tiez vyzaduje nesmiernu vytrvalost. naucit telo novym pohybovym vzorcom, budovanie svalovej pamate a pod je tvrda praca. nevoriac o tom, ze je to v prvom rade skvely trening pre mozog a jeho plasticitu. ostatne, ako kazda nova vec co sa clovek nauci. druha vec je, ze deti sa ich ucia prirodzene lahsie ako niekto napr po 40-ke. vytrvalost a huzevnatost nespociva iba v tom, ako dlho vydrzim slapat do kopca, a ako daleko a vysoko zajdem. je to aj o tom, ci vobec vydrzim naucit mozog a telo novu vec a ci to nevzdam. prekaza mi, ze sa pod lunaparkovym jazdenim zjednodusene chape iba rychla jazda so skokmi. preto sa mi paci, ze ci uz v lunaparku ale hlavne na krivych jarkoch dbaju aj na prvky v pomalej rychlosti. keby sme tu mali technickejsi teren a kde sa zdolavaju aj skaliste vyslapy pomocou technickych manevrov, mnohi by zistili ze "bezna" vytrvalost v dupani im uz nestaci. a odbocim este viac, tentokrat az pod most snp. ked som siel cez vikend popod a videl tu masu ako sa to tam melie tak si hovorim ze taky priestor ma nepochybne zmysel. bmx, skate, kolobezky, korcule, rozne rocniky chalani aj baby. bolo narvane a nepochybne aj tam dochadza koliziam. chapem ze to nie je les, a ze cyklistika je tradicnejsi sport ktory ma svoje konzervativnejsie formy. ale treba chapat ze aj ona sa niekam posuva. preto suhlasim ze takyto spot v karpatoch chyba, cim nechcem povedat ze krasnansky je na to uplne vhodny. pokusy boli na kamziku urobit separatny skillpark ale tusim to nejak zakapalo.
Zobraziť komentár 24.09.2024 - 10:42:45
05
Však keď to tak silno cítite, oslovte mestské lesy, že vás mrzí, že to tak dlho bola černota, chcete napraviť a zlegalizovať a pripravíte náhradnú XC trasu podľa ich pokynov.
Riaditeľ je dlhoročný bajker, tak máte slušnú šancu uspieť. Problem solved.
Zobraziť komentár 24.09.2024 - 10:55:18
02
arrow_leftdouble napísal:
@large a co clovek vidí natom íst do lesa a tam sa zjazvit na kamenoch:)

Radsej sa zjazvit na kamenoch ako sa nechat rozpucit autom ci nakladakom :)
Zobraziť komentár 24.09.2024 - 11:25:37
08
vcera som takto cakal na chodniku na zelenu na prechode a taky mensi kamionik zatacal tak, ze kebyze rychlo neuhnem prec, tak ma zplackovatie presne ako videa na fb.
Zobraziť komentár 24.09.2024 - 11:53:26
00
A co je na tom pedal lunaparku ne-XC? Na kazdom XC preteku v telke su na trati velmi podobne pasaze so skokmi a klopenkami. A ta umela cast je v podstate len minutovy segment 10minutoveho singlacu. Skoky sa daju obist alebo prepumpovat a tych 5 a pol klopenej zakruty az tak velmi niekomu vadi? Da sa to v pohode jazdit na XC HTcku tak nechapem co je presne na tom neXCkove. Bezne tam vidim jazdit sviatocnych cyklistov co tade idu na starom hlinikovom bicykli bez prilby.
A smerom hore ide aj trat Kaktus Bike maratonu, co je tiez XCM. To ze vystupova stopa krizuje trail nie je o nic horsie ako ist obojsmernym trailom. V oboch pripadoch musim davat pozor na ludi iducich oproti.
Ja mam radsej "endurovejsie" XC traily, akych v karpatoch vela nie je ale ten pedal vnimam ako kratke spestrenie. A inak mam pocit ze na ten pedal casto pindaju ti isti ludia co pindaju na to, ze Cerova draha je uz prilis zjazdena, ze je tam vela korenov a strhnutych zakrut a ze by sa to malo upravit do povodneho menej narocneho stavu.
Tak teda nerozumiem ze ci chcu umele alebo prirodne traily, alebo ako im vyhovuje?
Zobraziť komentár 24.09.2024 - 13:01:21
02
Vadi to, ze povodna idea bola pokracovanie krasnanskeho ku slivovi tak aby si udrzala rovnaky styl, flow a obojsmernost. Na to bolo povolenie. Toto dodrzane nebolo.
Ako som pisal skor, som zastanca oboch stylov, na trailoch v BA som na Strave vysoko, niekde mozno stale top 10, niekde mozno stale KOM, obcasne preteky viem zajazdit ako hobik celkom dobre, na skokoch som zacal skusat i nejake lahsie triky (ziadne becka ale nohand som pomaly zvladal i na pohodu). Takze nemam problem tu cast jazdit ale vadi mi ze tam nie je to, co tam malo byt, ze krasnansky nie je plynulo napojeny k Slivovi. Myslim si ze xc lahsie singlace sa moc legalne neriesia a ked je moznost tak sa domrvia a i tak nakoniec skoncia ako skakacie veci a to nelegalne. Vadi mi ze sa takto stale skusa dovera MLBA voci cyklistom.

Pritom legalne moznosti su. Su povolenia na skillzonu na Kamziku. TBK1 sa tiez zacala riesit aby to bolo zabavnejsie ale tiez to tam zakapalo - myslim ze by nebol problem dohodnut sa a riesit taketo lahsie veci tam a spravit ten trail zabavny. Riesilo sa nieco i na juvente, tam sa asi tiez dalo dohodnut. Ak je blue rozbity tak sa da chodit na brigady a dat ho dokopy.
Zobraziť komentár 24.09.2024 - 13:57:09
05
ja na tu skillzonu na kamziku (je to to pod hotelom west?) vzdy zajdem ked idem okolo. vie niekto co sa stalo ze sa to nehybe?
Zobraziť komentár 24.09.2024 - 14:42:45
00
arrow_leftlarge napísal:
Radsej sa zjazvit na kamenoch ako sa nechat rozpucit autom ci nakladakom :)

Presne tak. Nechcem dopadnúť ako tento smoliar:
https://dennikn.sk/minuta/4212824/
Zobraziť komentár 24.09.2024 - 15:52:07
01
keyboard_arrow_up