Skutocnu vytrvalost
deti ziskavaju niekedy na konci zakladnej skoly, ci nie?
Takze len nech sa bicykluju a casom zistia, ze svoje caro ma aj prejst nejaku vzdialenost na odlahlejsie traily.
naucit sa nejaky pokrocilejsi technicky prvok s bikom si tiez vyzaduje nesmiernu vytrvalost. naucit telo novym pohybovym vzorcom, budovanie svalovej pamate a pod je tvrda praca. nevoriac o tom, ze je to v prvom rade skvely
trening pre mozog a jeho plasticitu. ostatne, ako kazda nova vec co sa clovek nauci. druha vec je, ze deti sa ich ucia prirodzene lahsie ako niekto napr po 40-ke. vytrvalost a huzevnatost nespociva iba v tom, ako dlho vydrzim slapat do kopca, a ako daleko a vysoko zajdem. je to aj o tom, ci vobec vydrzim naucit mozog a telo novu vec a ci to nevzdam. prekaza mi, ze sa pod lunaparkovym jazdenim zjednodusene chape iba rychla jazda so skokmi. preto sa mi paci, ze ci uz v lunaparku ale hlavne na krivych jarkoch dbaju aj na prvky v pomalej rychlosti. keby sme tu mali technickejsi teren a kde sa zdolavaju aj skaliste vyslapy pomocou technickych manevrov, mnohi by zistili ze "bezna" vytrvalost v dupani im uz nestaci. a odbocim este viac, tentokrat az pod most snp. ked som siel cez vikend popod a videl tu masu ako sa to tam melie tak si hovorim ze taky priestor ma nepochybne zmysel. bmx, skate, kolobezky, korcule, rozne rocniky chalani aj baby. bolo narvane a nepochybne aj tam dochadza koliziam. chapem ze to nie je les, a ze cyklistika je tradicnejsi sport ktory ma svoje konzervativnejsie formy. ale treba chapat ze aj ona sa niekam posuva. preto suhlasim ze takyto spot v karpatoch chyba, cim nechcem povedat ze krasnansky je na to uplne vhodny. pokusy boli na kamziku urobit separatny skillpark ale tusim to nejak zakapalo.