Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Tym ali mlyncekom myslite Xeoleo (cca 40e)? Z neho som presiel na Kingrinder K6, tiez z ali, stal tesne pod stovku (teraz je za ~120), a je to ina kava (pun intended). Nemam mu co vytknut. Ale k Outin neviem ci by som ho chcel, je robustny a dost tazky.
Zobraziť komentár 10.10.2024 - 12:23:49
01
Ano, ja mam Xeoleo.
Zobraziť komentár 10.10.2024 - 13:20:08
00
arrow_leftscarinko napísal:
Tiez by som potreboval mlyncek poradit. Ten z ali je fajn ale povoluje sa mi stale ta matica na oske a tym padom sa meni hrubka mletia. Je nieco lepsie do takych 80-100€? Vsetci propaguju commandante a vsetky recepty riesia kolko klikov prave na commandante ale ako to previest na iny mlyncek neviem. Hlavne stoja tak 200 eur a to zas na to moje pouzivanie s Outin nie je rentabilne.


Nedavno robil Lance rozdelenie rucnych mlyncekov do jednotlivych "tierov", mozno ti to pomoze pri rozhodovani.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Zobraziť komentár 10.10.2024 - 13:22:21
00
ano ja mam tiez xeoleo, stal nieco medzi 50 a 60, uz nepamatam
Zobraziť komentár 10.10.2024 - 14:01:32
00
arrow_leftBigGuy napísal:
Čaute. Idem po radu ohľadom V60. Čím to môže byť, ze mi dlho prekvapkava voda cez filter V60? Podľa návodu, receptov pri 15g (250ml) to ma byt cca 3 minúty. U mňa je to aj 4-4:30min. Používam ručný mlynček z Aliexpresu a myslím si, ze je to už dosť hrubé mletie. Keď to dám na hrubšie, tak sa potom zasa stráca chuť kávy a je taka o ničom. Používam teplotu 95-100 stupnov.
Je možné, ze ten mlynček nemelie konzistentne a dostanú sa tam aj malé čiastočky a ucpu ten filter? Alebo technika?

pošli fotku ako to máš namlete

inak ja som kúpil timemore C3 za 47 a som mega spokojný
Zobraziť komentár 10.10.2024 - 14:13:14
00
Asi takto.

Prílohy:

20241010_141630.jpg
20241010_141630.jpg 116.19 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

20241010_141609.jpg
20241010_141609.jpg 159.79 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 10.10.2024 - 14:17:47
00
Kingrinder K4 v pohode na espresso . Kinu 47 je však ina “ kava “ . K6 na svetlejší roast by mal byt v pohode .
Zobraziť komentár 10.10.2024 - 17:04:42
02
Caffè corretto pred mesiacom v Benátkach. Talianske espresso nebolo zlé, ale opravené (corretto) bolo ešte lepšie! :P

Prílohy:

Komentár súboru: Caffè corretto (s Tiramisu v pozadí)
cafe corretto.jpg
cafe corretto.jpg 237.68 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 10.10.2024 - 17:23:46
01
arrow_leftBigGuy napísal:
Je možné, ze ten mlynček nemelie konzistentne a dostanú sa tam aj malé čiastočky a ucpu ten filter? Alebo technika?

Technika zalievania to určite tiež ovplyvňuje. Pred časom som písal o https://www.kofio.cz/prislusenstvi/hario-v60-drip-assist/6959. Eliminuje to chyby pri zalievaní ( minimálna agitácia ), môže sa mlieť jemnejšie a stačí obyčajná rychlovarná konvica. Inak 3 min nie je zákon, rozhoduje chuť:)
Zobraziť komentár 19.10.2024 - 10:18:10
10
Vie niekto kde by som nasiel sitko do páky 58mm na max 10g kávy?Ale nech má dno pekne rovné. Niečo také

Prílohy:

IMG_3626.jpeg
IMG_3626.jpeg 186.52 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

IMG_3625.jpeg
IMG_3625.jpeg 188.05 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 22.10.2024 - 10:39:56
00
nie som profik, ale hadam, ze tak jemne namlety tenky puk by bol nachylny na channeling
Zobraziť komentár 22.10.2024 - 10:51:08
00
toto som uz zhanal, nejde to, vzdal som to a robim 15-16g
Zobraziť komentár 22.10.2024 - 11:02:44
02
s gramazou do 10g bez sance 58 sirka bude to absolutne hnusne, jedine toto zuzene, len potrebujes na to aj tamper. https://www.brewbar.sk/doplnky/precizne-sitko-7g/
Zobraziť komentár 22.10.2024 - 14:22:03
00
cim je specialny tamper na tie zuzene sitka?
Zobraziť komentár 22.10.2024 - 15:24:28
00
Kava sa musi natlacit do toho zuzeneho takze 58 mm tamper nefunguje, musi mat priemer toho zuzeneho takze v tomto pripade 41 mm. Ale potom ma puk rozumnu hrubku, nekanalkuje to a dobre to chuti.
Zobraziť komentár 22.10.2024 - 15:28:00
10

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a regenerácia / Energia)
keyboard_arrow_up