Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ale ak si odvážny, máš peniaze a zručnosti, je tu možnosť. Tu chlapík prerobil CruX na vnútorne vedenie káblov. https://youtu.be/HYtn5m0V6vE?si=3nxVOWiTG2JIabSA
Zobraziť komentár 24.09.2024 - 17:19:00
00
To už nie :D Len ma to tak zaujalo... ale vidieť že Kellys bicykle nie sú "Future-proof" ako iné značky.
Zobraziť komentár 24.09.2024 - 22:34:40
00
Ahoj, pozeral som tabuľku veľkostí pre Soot, príde mi dosť zvláštne, že pri mojej veľkosti 180cm môžem mať S M aj Lko, ako to vidíte vy? Ja by som šiel asi do Mka.
Zobraziť komentár 16.10.2024 - 18:30:06
00
Podľa veľkostí S,M,L to nepozeraj. Skôr podľa dĺžke vrchnej rámovej trubky a reachu. Písomné označenie je veľmi nepresné. Ja mám 178cm a Soot 80 L mi prišiel dosť veľký aj keď mi predajca v čase nákupu tvrdil, že je to akurát. Teraz sa vyznám už troška viac do tejto problematiky (vďaka XYZ videám z YT, radám, článkom, skupinám a pod.) a poviem úprimne, veľkosti v písmenkách neurčujú tú správnu veľkosť. Ja som teraz kupoval cestný bicykel vo veľkosti S (čo je pod môj optimálny rozmer) no sadol mi ako "ric na šerbeľ" :D
Ja by som teda šiel do menšej veľkosti, vždy je jednoduchšie dať dlhší predstavec a zväčšiť bicykel, no veľký bicykel nezmenšíš (neráta sa moc krátky predstavec - negatívne ovplyvnenie jazdných vlastností bicykla).
Zobraziť komentár 16.10.2024 - 18:38:18
01
Zatiaľ pri MTB, keď beriem M, tak mi sedí vždy pekne +/- som horná hranica, pri cesťaku 56ka je mi dobrá, ale tu to tak nahodili, že má zneistili 🙂
Zobraziť komentár 16.10.2024 - 19:33:21
00
Chlapec má 175cm a kupovali sme Soot 50 "M". Skúšal som ho aj ja s mojími 182cm a bolo v pohode.
Zobraziť komentár 17.10.2024 - 12:28:06
00
Ja mam 184cm a zobral som Soot 70 Lko. Skusal som aj Mko, ale na tom som bol ako osa na bonbone.
Zobraziť komentár 17.10.2024 - 13:30:49
01
Pri 172 cm mi bol Soot S-ko malý. To bol aj dôvod na výmenu rámu za aktuálny Ronin. Reach ešte ako tak, ale nízky stack ma ničil. Na ceste celkom OK, ale v teréne ma z neho strašne bolievala krčná chrbtica.
Zobraziť komentár 17.10.2024 - 13:43:06
00
180 soot 30M (hlinik) v poho. Karbonove sooty su mensie.
Zobraziť komentár 09.11.2024 - 16:36:38
00
Caute, prave som objednal plaste thundera 44; no pozeram ze vyrobca uvadza tabulku kompatibility a na 17mm rafik vraj "nepasuju" (grind disc z vyroby - soot 50); nedari sa mi nejako dogooglit co to moze sposobit, viete mi poradit ci je to pruser a menit alebo nie? Dakujem

mozno do kontextu este mozem pridat ze som skusal nahodit plaste z vyroby (smart sam) na tubeless ale dost sfukuju, treba ich kazdy tyzden fukat aj ked bike len stoji
Zobraziť komentár 11.11.2024 - 14:29:07
00
V tomto prípade Grind kolesá s 17mm ráfikom nie sú od výroby tubeless ready, pokiaľ si spomínam správne. A čo sa týka tej šírky, no nebude to mať pekný tvar a plášť nemusí mať dostatočnú oporu od ráfiku. Nahodiť by si to mal ale či to nebude robiť šarapatu v teréne, neviem úplne povedať. Ja som jazdil 700x40c na Grind kolesách.
Zobraziť komentár 11.11.2024 - 14:46:01
00
arrow_leftpershinghar napísal:
Caute, prave som objednal plaste thundera 44; no pozeram ze vyrobca uvadza tabulku kompatibility a na 17mm rafik vraj "nepasuju" (grind disc z vyroby - soot 50); nedari sa mi nejako dogooglit co to moze sposobit, viete mi poradit ci je to pruser a menit alebo nie? Dakujem

mozno do kontextu este mozem pridat ze som skusal nahodit plaste z vyroby (smart sam) na tubeless ale dost sfukuju, treba ich kazdy tyzden fukat aj ked bike len stoji

Ten plast sa moze vyzut. Tubeless rafiky maju specialny tvar, aby drzala patka. Pokial chces silou mocou tubeless tak su sady napr. od Joe's s takymi gumami do rafika - ale aj tak musis dat tubeless pasku, inak to sfukuje. Samozrejme musis mat tubeless ready pneu, neviem ci tie od vyroby su. Ale je to strasna prplacka a take ghetto riesenie... Mal som to tak na mtb a furt s tym bol problem.
Link na sadu (Mtbiker to neponuka) : https://www.cykloshop.sk/joe-s-universal-tubeless-conversion-kit-super-sealant/

Pokial si nemal defekty, tak nevidim dovod na tubeless, teda pokial nemas v plane nahanat casy. Ten rozdiel v tlakoch nie je taky ako pri mtb. Ja som dal tubeless na gravel len kvoli defektom, lebo to bolo peklo :D
Zobraziť komentár 11.11.2024 - 20:23:36
00
ja som tie grind kolesa jazdll tubeles s tufo 40mm, ale druhy raz bych tam dal 35-36mm len tie vtedy nerobili veľmi žiarovkový profil to malo ale išlo to pekne.. cca 2,5-3,5 bar som na tom jazdil tlak pri mojich 95kg podľa terenu, v snehu a blate aj 2 bary kludne..
Zobraziť komentár 11.11.2024 - 22:20:16
00
Ja som tiež pred tým, ako som kúpil druhý set kolies jazdil tie KLS grind 17mm najprv od výroby so Schwalbe Smart Sam 40mm, potom som tam obul Panaracer Gravelking SK+ 35mm a bolo to v pohode, netvorilo to až taký hrozný žiarovkový efekt. No potom som ich úplne odstavil a predal ich aj s bicyklom :) Tie KLS Grind boli riadne ťažítka, samotné kolesá vážili cez 2kg a to som nerátal ani kazetu ešte :D
Zobraziť komentár 11.11.2024 - 23:41:55
01
Ano Grid boli ťažke pre lahšich jazdcov to muselo byť strašne ťažke, ja som na nich urobil za dva roky cca 9000 km a bez jednej osmičky alebo roztrhnuteho špica a to som na tom jazdil Tribeč, Čierny hrad aj Oponicky, Oselnu skalu Vrchoru a podobne srandy s kamenmi, Aj tie Novatec naboje boli bezudržbove. Kiež by robili take odolne aj enduro kolesa...
Zobraziť komentár 12.11.2024 - 08:35:36
00
keyboard_arrow_up