Lokalizácia
Formulár sa odosiela
rovnake, 55/60psi - predok/zadok
Zobraziť komentár 25.10.2024 - 11:42:53
00
Ahojte, riešim otázku nových kolies...

mám rozpočet cca 1K. Ktoré z uvedených by ste brali vy a prečo?

https://www.bike-discount.de/en/vision-sc-45-disc-tlr-carbon-wheelset

https://www.tradeinn.com/bikeinn/en/fulcrum-wind-57-db-2wf-c23-disc-tubeless-road-wheel-set/140377343/p

https://eu.huntbikewheels.com/products/hunt-54-aerodynamicist-carbon-disc-wheelset

po prípade

https://trenujeme.sk/karbonove-kolesa-tyro2-45mm-ffwd-mattblack-plast/21173?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwm5e5BhCWARIsANwm06gChLBDIHgrw8JsxyPA3AT9zCpTycZZifHw3Q51GP5X7SWLNnqoT38aAoG-EALw_wcB

Ďakujem
Zobraziť komentár 02.11.2024 - 19:08:42
00
V tejto cenovej skus www.suncycle.sk, s dobrym nabojom podla uvazenia a min 200-300g lahsie ako uvedene.
Zobraziť komentár 02.11.2024 - 22:26:07
02
Este by som zvazil 9Velo. Kupoval som LV45 2.0, vaha 1317g. Kupoval som ich lebo su hooked (Hookless nechcem) a dostanes vela muziky za rozumny peniaz.
Posta cca 14 dni z ciny.
Zobraziť komentár 02.11.2024 - 22:49:16
01
ked uz menit tak nech su vnutorne sirsie. mam 23mm nelutujem
ist zo standard 19 na 20 21 nema zmysel
Zobraziť komentár 03.11.2024 - 07:55:12
01
Daj si vyhladať na B24 Campagnolo Bora WTO, je tam viac verzií na výber s rôznou výškou v cene tisíc evr.
Zobraziť komentár 03.11.2024 - 07:55:29
00
arrow_leftpeter120 napísal:
ked uz menit tak nech su vnutorne sirsie. mam 23mm nelutujem
ist zo standard 19 na 20 21 nema zmysel

no aktuálne mám ráfik s vnútornou šírkou 17mm, tiež si hovorím že tých 23 by bol ideál
Zobraziť komentár 03.11.2024 - 08:49:10
00
Pockaj este chvilu, idu vianoce atd. budu akcie/vypredaje. Tito cinania su tiez fajn https://www.lightbicycle.com/.
Zobraziť komentár 03.11.2024 - 10:34:06
01
arrow_leftKristina napísala:
Full keramiku nerobí do cyklo nábojov asi nikto. Boli by príliš krehké.

Presne z tohoto dovodu som si dal na 29" terenne koleso lacne full keramiky loziska z Ciny - ze otestujem. Stroj presiel za cca styri roky od WCC (West Carpatian Chalenge), pol maraton Beregy Borody a tento rok Baynach ...Okrem toho kopec vyjazdov po Karpatoch, kde sa v zjazdoch rozhodne nic nesetrilo a loziska drzia prefektne. Mazem raz za rok dva kvapkou nizkoviskozneho oleja. Sice viac hucia, ale stale drzia.
Na cestu som "vyrobil" vlasne hybridy, ked som do starych Dura Ace cup cone dal keramicke gulicky (zase lacaky Cina). Pri doslednom nastaveni sa kolesa odvaluju nenormalne lahko. Ziadna vola ani po dvoch rokoch pouzivania.
Keramika teda nemusi byt len high-tech od Ceramiscspeed
Zobraziť komentár 03.11.2024 - 14:02:24
01
Nemusí. To však nemení nič na fakte, že sa full keramika nehodí do nábojov kolies a zvyčajne nemá vysokú životnosť. Hlavne keď by sa vyrábali sériovo. Aj tak pokiaľ sa náby točia ľahko pri točení prstami tak to znamená, že tesnenie moc netesní. Na výstavy a prezentáciu donekonečna sa točiacich kľúk a kolies na výstavách sa tesnenie vyberá alebo upravuje.
Zobraziť komentár 03.11.2024 - 14:09:42
10
Tesnenim branis vlhkosti preniknut dnu a mazivu dostat sa von. Prave na tych full keramickych nevadi vlhkost. Osobne sa domnievam ze sa full keramiky nepouzivaju z dovodu zbytocnych obav vyrobcov z problematickej montaze (kvoli tej uvedenej krehkosti).
A z akeho dovodu by mali mat taketo loziska nizku zivotnost?
Zobraziť komentár 03.11.2024 - 14:20:04
00
Sú krehké. Málo odolné voči vibráciám a nárazom. Pri nárazoch alebo prudkých zaťaženiach, ktoré sú bežné pri bicyklovaní, najmä na nerovnom povrchu alebo pri náročných manévroch, sa môžu keramické ložiská zlomiť alebo prasknúť. Súhlas, že keramické ložiská môžu fungovať s minimálnym množstvom maziva, ale v reálnych podmienkach je stále potrebné určité mazanie na prevenciu kontaminácie.
A na záver, keramika a kovy sa pri teplotných zmenách rozťahujú odlišne. V nábojoch bicyklov môže vzniknúť teplo v dôsledku trenia alebo vplyvom vonkajších podmienok. Rozdiely v tepelnej rozťažnosti môžu spôsobiť posuny alebo uvoľnenie usadenia keramických ložísk v nábojoch.
Perlička na záver. Hovoril mi jeden známy gramár, že vyplietal kolesá s full keramikou. Keď docentroval a dotiahol výplet vypadli mu ložiská z nábojov. :lol:
Zobraziť komentár 03.11.2024 - 14:36:11
01
Vsak ak by keramika bola krehka a malo odolna voci vibraciam, nemohli by sa pouzivat ani hybridne s keramickymi gulickami, pretoze tieto by sa rozpadli. Tak gulicky mozeme, ale vnutorny a vonkajsi kruzok z keramiky je uz krehky ? Ja ako neoponujem za kazdu cenu, len hladam dovody preco nie. Skusal som hladat videa kde sa vysypali full keramiky, ale asi som hladal zle. Preto bol osobny dovod to skusit na terennej masine (kolobezka), a pravdu povediac cakal som ze klaknu/vysypu sa po mesiaci. Na moje prekvapenie idu uz stvrty - piaty rok... Ak niekto ma odkazy ci informacie (len nie prosim uvrieskaneho a tendencneho Hambiniho... vdaka) tak sem s nimi.
K tej perlicke na zaver... preto napriklad naboj Dura Ace s cup cone loziskami chodi v fabriky pomerne natesno dotiahnuty (u spominaneho Hambiniho prehral na celej ciare - mal najhorsie vysledky) lebo sa rata s tym ze vyplet roztiahne duralove teleso naboja a miska "sadne hlbsie". Samozrejme ze su to stotiny milimetra, ale pri loziskach dolezite.
Zobraziť komentár 03.11.2024 - 17:29:37
00
Sme už dosť off-topic. ale napíšem ešte, že keramické ložiská, hybrid alebo celokeramické sú pre cyklistické použitie zbytočný "overkill". Píšem to aj napriek tomu, že som som v minulosti verila v keramické ložiská v nábach, stredovom zložení, alebo kladkách prehadzovačky. Dnes si myslím, že pre nás obyčajných amatérskych bajkerov tie peniaze za ušetrené jednotky wattov nestoja. Keramické ložiská boli vyvinuté a sú najvhodnejšie pre vysoko otáčkové stroje a zariadenia kde sa otáčky počítajú v tisíckach, alebo pri vysokých teplotách. Tam majú zmysel. V cyklistike majú zmysel IMHO iba pre svoju odolnosť voči korózii, alebo ešte možno na dráhe v bezprašnom prostredí, kde sa dajú jazdiť bez dokonalého utesnenia a jazdí sa po úplne hladkom povrchu.
Zobraziť komentár 03.11.2024 - 21:30:38
00
A usetrit 100g na darimo a inych superlight komponentoch ma pre "nas" hobikov zmysel? 😁
Zobraziť komentár 03.11.2024 - 21:35:40
00
keyboard_arrow_up