Dat 100+ (aj s nezanedbateľnými vm) a sťažovať sa )
Podobne, bez výkonnostných ambicii, trenazer som si zaobstaral pocas lockdownov, pouzival potom len obcas (ked je fakt hnusne pocasie a/alebo sa mi na hodinku nechcelo polhodinu obliekať/vyzliekat)
Slabsi výkon pocitovo moze byt kvoli comukolvek, unava, nevyspatost, nedoplnanie energie, prichadzajuca choroba, ... No takto jednorazovo a po 2 hodinach v kopcoch by som to neriesil, nechal na pohodu a dalsiejazdy. Treba aj regenerovať:)
Jediným dôvodom prečo som si zohnal trenažér, je práve nechuť obliekať sa do chladného počasia ako "cibuľa". Používam staručký Tacx s nefunkčnou brzdou. Považujem to za nepodstatný nedostatok, pretože si záťaž viem simulovať zmenou prevodov. Obrovskou výhodou je možnosť vytvoriť si vlastné cvičenia v Garmine. Dajú sa naozaj nastaviť všetky typy cvičení (od regeneračných, cez kadenčné, rýchlostné, vysoko záťažové). Cez zimu takto najazdím aj cez 1000km. Na vyskúšanie bohato stačí pár €. V bazári takých trenažérov nájdeš kopec. Ak ak by sa ti to zapáčilo môžeš zvážiť aj smart trenažér. Nemám to vyskúšané, ale je to určite iný level zábavy.
ja mám Elite Direto XR. Ale funkcia otáčok pedálovania je veľmi nepresná, kolíše hore-dole aj o 50 otáčok. Ja musím mať zapnutú funkciu otáčky pedálovania na biku a nie z trenažéra. Inak všetko ide ok Direto
Mate niekto dlhodobu skusenost s Wahoo Zwift Click + Zwift Cog ? Premyslam ze by som to skombinoval s Elite direto xr-t a vyuzival 2 bicykle v tejto kombinacii.
totti7210 Jediny problem trenazerov je ked clovek potrebuje byt vonku. Ak si typ cloveka, ktoremu nevadi ze bude vnutri, tak je tolko moznosti ze skoro urcite najdes nieco co ta bude bavit. Od 'umeleho' zwiftu po 'realisticky' rouvy, od volneho jazdenia po treningovy plan, moznosti je kopec.
Dnes som si na stranke Scott nasiel info: The use of turbo/smart indoor trainers is not permitted with Scott and Bergamont carbon frames, if you wish to use such a device, you do so at your own risk and SCOTT sports SA accepts no risk or responsibility. No warranty claim will be accepted for such a case. (zjednpdusene, nesmies pouzivat ram s trenazerom).
Co som presiel nejake vyjadrenia k tomu, tak nazory sa naozaj roznia.
Zdravím, je nejaký trenažér na použitie s horským bicyklom? Mám 27.5 s plášťom 2.35
Vie mi niekto odporučiť či je vôbec nejaký trenažér použiteľný?
Ďakujem
Mňa by zase zaujímalo ako tie trenažéry využívate? Všetci napr. so Zwift/Rouvy atď alebo je možné používať aj tréningy z Garmin Connect? Dokáže napr. Elite Tuo upravovať záťaž na základe toho tréningu z Garmin Connect?
Jazdiť v kose po tme ma nebaví, stačí mi ísť pár krát cez víkend po svetle. Zimy sú čím ďalej slabšie, za skialpom treba lyže nosiť čo sa mi po práci chce čím ďalej menej. Bežky ešte horšie. Po rokoch odmietania nad tým začínam uvažovať.
Podla tohto by to mal ten trenazer zvladat (upravovat zataz): https://www.dcrainmaker.com/2020/10/elite-smart-trainer-review.html
Snad vsetky podporuju bud nejaku apku, alebo priame pripojenie na Garmin. Vysledok bude rovnaky, ale cez apku mas aspon nejaky vizualny vnem.
Ja netrénujem ,len tak sa vozím ,aby bol v zime pohyb ,keďže už 2 roky sa nedá ani u nás nad 900 mnm bezkovat.Vacsinou zwift ,je to o čosi zábavnejšie než rouvy a asi aj lepšie,sudim podľa množstva ľudí ,čo po večeroch jazdia. Jazda v balíku je zaujímavejšia,niekde sa zabudneš a máš problém balík dobehnúť. Skúšal som to aj na horaku ,ale cesťák mi vyhovuje viac ,tento rok vylepšim trenažér o 4 tenisové loptičky ,kvôli bočným vychyleniam .Dávam tak 1000 km mesačne od decembra do februára,lepšie sa na jar naskakuje na kolo.
Ano, hluk. Posledne 3 dni som stravil studiom . Povodne som chcel jednoduchy trenazer do garaze, ale nakoniec pojdem do smart riesenia, takze bude v byte a tam by som to urcite u suseda mat nechcel.
U mňa by s tým až taký veľký problém nebol. Situácia je taká, že väčšina bytov okolo mňa je prázdnych. Ja som červený, modré sú prázdne (majitelia pracujú v zahraničí, ale byť neprenajímajú), fialové obývané raz za čas (majitelia sú väčšinou na chate alebo majú ešte druhý byt), žlté sú obývané normálne. Ale beriem ten hluk do úvahy, nemusí to takto byť stále.
Potom, že sú drahé byty a slabá ponuka, keď v našom paneláku je z 24 bytov asi 8 poloobývaných
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Podobne, bez výkonnostných ambicii, trenazer som si zaobstaral pocas lockdownov, pouzival potom len obcas (ked je fakt hnusne pocasie a/alebo sa mi na hodinku nechcelo polhodinu obliekať/vyzliekat)
Slabsi výkon pocitovo moze byt kvoli comukolvek, unava, nevyspatost, nedoplnanie energie, prichadzajuca choroba, ... No takto jednorazovo a po 2 hodinach v kopcoch by som to neriesil, nechal na pohodu a dalsiejazdy. Treba aj regenerovať:)
No neviem ci myslis ten d100 so zwift cog za 300e, ale podla parametrov je to znacny rozdiel
Co som presiel nejake vyjadrenia k tomu, tak nazory sa naozaj roznia.
Vie mi niekto odporučiť či je vôbec nejaký trenažér použiteľný?
Ďakujem
https://www.decathlon.sk/p/187195-96950-plast-na-domaci-trenazer-275.html
Jazdiť v kose po tme ma nebaví, stačí mi ísť pár krát cez víkend po svetle. Zimy sú čím ďalej slabšie, za skialpom treba lyže nosiť čo sa mi po práci chce čím ďalej menej. Bežky ešte horšie. Po rokoch odmietania nad tým začínam uvažovať.
Snad vsetky podporuju bud nejaku apku, alebo priame pripojenie na Garmin. Vysledok bude rovnaky, ale cez apku mas aspon nejaky vizualny vnem.
https://www.mtbiker.sk/shop/cyklotrenazery/trenazery/tacx-boost-trainer-odporovy-cyklotrenazer-p134661.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=2MTB0001I%7C23%7Coth%7Cflo%7Cpfx-mtbiker-sk~ads~pmax~~only-feed-index&utm_id=
To bol len nástrel, ale prečo nie v byte? Hluk alebo nejaké iné problémy?
Potom, že sú drahé byty a slabá ponuka, keď v našom paneláku je z 24 bytov asi 8 poloobývaných