Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_lefttrial napísal:

Presne tieto som včera pozerala vo video recenzii na YT.
Zobraziť komentár 13.11.2024 - 07:47:04
02
zacina to minionmi , potom pride kopanie trailov a jazdenie po skalach :lol:
Zobraziť komentár 13.11.2024 - 09:57:27
06
hej lebo s takymi kotvami sa ti proste xc-ko jazdit nechce :-)
na zimu treba hlavne novy plast aby stuple boli hranate - napr. maxxis zrezava predne hrany koli valivemu odporu a pri zabere je to citelne horsie ako ine plaste. vittorii vraj tvrdne v mraze zmes. a podobne "vychytavky". takze by som sa nedrzal za kazdu cenu oblubenej znacky. ani nesiel do sialenych plastov urecenych na DH do blata, kedze stym budes jazdis urcite vselico. ono tie vysokanske riedke stuple budu zase zle na zamrznutej tvrdej hline, pieskovej ceste, asfalte a pod. mne sa vzdy pozdaval nobby nick do snehu kym z neho nespravili kotvu. minulu zimu som jazdil tufo XC 14 a celkom sa mi to pacilo. dokonca som mal pocit ze sa chova lepsie ako v lete.
na tie ladove plochy co posledne zimy byvaju jedine hroty alebo obut nesmeky a ist peso/behat. tam netreba ocakavat priepastne rozdiely v plastoch.
Zobraziť komentár 13.11.2024 - 13:13:30
07
sucasny noby nic je oproti minionom xc plast :lol:
Zobraziť komentár 13.11.2024 - 14:36:38
00
Dezenom hej, ale hmotnostou su na tom rovnako.
Zobraziť komentár 13.11.2024 - 14:48:06
02
Vpredu mam na elektricke dhr2 2,4 Maxx Terra a vzadu dhr2 2,3 DC a paráda za mňa aj na listoch a slíze. Fakt do blata a sněhu mám na predok shorty Maxx grip ale až taký kentus ešte v NR nebol. Na biobiku idem akurát dať kombo oranžový nobby nic dopredu a modrý nobby nic dozadu. Ta zmena zmesi robí za mňa dosť veľa, na predok treba dačo mäkšie. Nobby nic sa za mna oveľa lepšie guľa ako dhr2 a lepšie sa čistí v blate. Nobby má lepší grip do kopca v blate a DHR2 zas klopi a brzdí najlepšie zo všetkých plastov aké poznám. Ten rozdiel vo valivom odpore cítiť ale najviac na asfalte v lese sa to kus stráca ale na dlhých trasách nad tri hodky je to cítít :)
Zobraziť komentár 13.11.2024 - 15:14:49
00
randal: nn je lahsi,nie moc,ale je,ale 29 nemam,tam je to mozno jnak, ale gula sa o dost lepsie,vsetky maxis vratane ikonu su pomale,teda,na tvrdom,asfalt a tak, pri presunoch
Zobraziť komentár 13.11.2024 - 15:38:14
00
arrow_leftlto napísal:
randal: nn je lahsi,nie moc,ale je,ale 29 nemam,tam je to mozno jnak, ale gula sa o dost lepsie,vsetky maxis vratane ikonu su pomale,teda,na tvrdom,asfalt a tak, pri presunoch

Ikon plášte sú pomalé?
Zobraziť komentár 13.11.2024 - 15:44:15
00
continental raceking je rychlejsi,na asfalte a betone,a nehuci :lol:,ale v terene je ikon lepsi , na to co jazdis je ikon urcite lepsi
pomalsie v svojej kat.,
Zobraziť komentár 13.11.2024 - 15:49:06
10
oproti minionom ale letia 5mm nad povrchom 😀
Zobraziť komentár 13.11.2024 - 15:52:53
01
arrow_leftGusto0 napísal:
... vittorii vraj tvrdne v mraze zmes. a podobne....
tvrdne a slušne ?
Úprimne by som rád vedel ktoré plášte v mraze netvrdnu...
Skúšal som toho už dosť, od rôznych výrobcov a pokiaľ bola teplota pod nulou tak každý jeden plast bol prakticky bez trakcie, stvrdnutý a jazda celkom o hubu...
Keď sa to tu už začalo riešiť tak sem s tipmi čo v mraze netvrdne, a bude to vhodné na agresívnejšie jazdenie hlavne s kopca, budem vďačný.
Zobraziť komentár 13.11.2024 - 15:59:46
00
A to si predstavte, že jazdím celé roky len Ikon, aj v zime a na tomto :lol: Kdo umí, ten umí, či ako sa to hovorí :D
Ale kdesi mám aj nákres z minulej zimy, ako by to vyzerať nemalo :D , len ho nemôžem nájsť.
Chvalabohu :lol:

Prílohy:

IMG_20241113_162341.jpg
IMG_20241113_162341.jpg 346.47 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up2thumb_down

Zobraziť komentár 13.11.2024 - 16:28:09
00
Tak v tých podmienkach na fotkách to asi skutočne platí :-) Na tom ľade sa to šmýka okrem hrotov na hocičom a v tom hlbokom snehu je to drina jak hovado tiež s akýmkoľvek plášťom :-)
Na udupanom / ujazdenom snehu to ale naopak ide takmer tak dobre ako v lete... A na také podmienky sa mi osvedčili len trochu agresívnejšie XC plášte, naposledy Conti MountainKing vpredu a CrossKing vzadu. Ako tu už odznelo, hlavne nech sú nové a s hranatými štuplami. Nejaké vyslovene DH plášte sú myslím si na takéto použitie zbytočné.
Zobraziť komentár 13.11.2024 - 16:40:18
01
Proti gustu, žiaden degustát. Niektorí vyznávajú adrenalin športy. :D
Zobraziť komentár 13.11.2024 - 16:58:52
00
Jazdil som jednu zimu barzo nazadu, a bolo to o hubu. Kde kamos isiel bezproblemov na maxxisoch,ked bolo zladovatelo, tam som sa viacmenej nemohol udrzat na biku... :D Cize osobna skusenost..
Potom crosking vzadu, blackchilly, uz to bolo lepsie a posledna zima wolfapck cross a ziadny problem... :)
Maxxis ma asi najlepsiu zmes.. preto sa dobre negulaju :D
Zobraziť komentár 13.11.2024 - 17:12:09
01
keyboard_arrow_up