A idu hladko?Ak pocujes daky zvuk,tak treba loziska riesit.
Alebo to aj citis v ruke ked s tym tocis,ze zadrhava.
24.11.2024 - 08:22:25
00
Idú hladko, nezadrhávajú, bez zvuku, bez citeľnej vôle, skúšal som to len v rámci bežnej kontroly. A keďže v inej téme tu som čítal v jednom príspevku, že ideálny stav je, keď po roztočení sa ešte pol minúty točia. Tak neviem, či to bolo myslené žartom, alebo fakt majú ísť až tak hladko :)
24.11.2024 - 09:36:54
00
Ideálny stav je keď sa nezastavia a točia sa už navždy. V realite je imho čokoľvek nad 5s anomália.
24.11.2024 - 10:57:20
02
Jazdi dalej
24.11.2024 - 21:54:24
00
Zdravím menil som sram dub stredové zloženie.Po výmene mi puká pri zábere pravou kľukou.Skúšal som original aj alternatívne stredy. Môže to byť vazelínou?
14.12.2024 - 09:08:22
00
Keby sme viac vedeli o tvojom postupe pri montáži, čo si mazal a čo si nemazal pri montáži, stave klúk, styčnému spoju pravej kluky s osou a aj o doťahovaní tak by sme ťa skôr mohli nasmerovať kde hľadať zádrhel. Otázka či to môže byť vazelínou je tiež dosť zákerná. :) Vazelínou to môže byť ak si namazal čo si nemal mazať a naopak nemazal čo malo byť namazané. Ak si odmyslím takú banálnosť, že nedotiahnutý pedál na pravej kluke. Tak sa stáva, že domček v ráme = problém, spoj oska kluka = problém.
14.12.2024 - 09:48:08
00
Pred výmenou mi to nerobilo takže pedálom to nebude a namazal som styčné plochy na rame a stredovom zložení a celú os kľuky.
14.12.2024 - 14:49:47
00
arrow_leftstano3004 napísal:
Pred výmenou mi to nerobilo takže pedálom to nebude a namazal som styčné plochy na rame a stredovom zložení a celú os kľuky.

Ešte som rozmyšlal žeby som dal preč podložku medzi kľukou a stredovým ložiskom a použil podložku pod stredove ložisko.Dá sa kupiť takáto podložka samostatne?
26.12.2024 - 08:33:34
00
Ahojte! Mam so stredovym PF-30 trochu iny problem. Je to v karbonovom rame MTB Specialized Camber Comp standardny SRAM PF-30. Pri jednom zo servisov, koli pukaniu v stredovom zlozeni servisak pouzil na upevnenie namiesto Loctite 638, epoxidove lepidlo. Pukanie prestalo a fungovalo to tak niekolko rokov (1x tam v tom case boli aj vymenene loziska vybrate z novej originalnej sady). Chcel som taku vymenu spravit aj tento rok, ale uz to nefunguje tak, ako by to malo. Zasa je tam pukanie a naviac sa kluky pocas jazdy uvolnuju. Ak ich dotiahnem silnejsie, kladu uz citelny odpor. Pravdepodobne uz sa nieco stalo s miskami. Chcel by som to povodne, lisovane SRAM zlozenie, vymenit za zosrubovane BBB BB0-09 (https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/stredove-zlozenia/lisovacie-pressfit/bbb-bbo-09-bottomfit-pf30-stredove-zlozenie-p56009.html). Problem je, asko vybrat tie povodne misky, zalepene epoxidom tak, aby nedoslo k poskodeniu ramu. Nemam odvahu ist na to hrubou silou. Nema niekto dobru radu?
09.01.2025 - 19:32:13
00
Ahoj, ak servisak pouzil intaktnu vrstvu medzi lepidlom a stredom/ramom (napr. ParkTool AP), tak nebude problem stred vylisovat von z ramu. Ak taku vrstvu nepouzil, hrozi ze bude stred pevne prilepeny k ramu a mozes poskodit ram. Bude to problem/riziko bez poskodenia ramu.
P.S. Ak chces menit stred za nieco lepsie ako original SRAM, tak pouvazuj nad niecim kvalitnejsim, ako je BBB. Ja osobne Ti odporucam PF Enduro Bearings. Aproopo, radsej opatovne PF zalepit, ako pouzit zosrubovanu PF verziu (po osobnej skusenosti som takyto stred vymenil za Enduro Bearings).
10.01.2025 - 12:02:36
00
Hmm ... silne pochybujem, ze by tam bola pouzita intaktna vrstva. Dnes to uz neviem ani zistit, ako to bolo robene. A pokus o vylisovanie moze skoncit bud poskodenim ramu, alebo stredu alebo oboch. Modelari pisu cosi o zahrievani teplovzdusnou pistolou kym ten epoxid nedegraduje ... ale, ak sa nemylim, to by degradovalo aj pojivo pouzite v karbone, ci ...? A tie misky su z nejakej umelej hmoty ... tiez maju nejaku hranicu tepelnej odolnosti.
10.01.2025 - 13:00:59
00
Ja by som skusil opatrne vylisovat jednu stranu vhodnym lisom na stredove zlozenia. Urcite by som isiel cestou vylisovania, nie vyrazania. Postupne a pomaly tak, aby si mal pod kontrolou pripadnu deformaciu a/alebo poskodenie ramu. Samozrejme, je tu riziko pskodenia ramu, ale inac ako skusit vylisovat to nepojde. Zahrievanie teplovz. pistolou dava zmysel pri Loctite lepidle, ale pri epoxide (alebo 2-zlozkovom) lepidle? No nezostava len to skusit. Drzim palce.
10.01.2025 - 13:42:26
01
Prvý krát budem na bicykli používať cestný pressfit Sram(41x86,5) a keď som pozeral inštruktážne video na webe Sramu,prekvapilo ma,že kľuky sa zaťahujú na 55-57 Nm,veď to je brutálna sila,pri kľukách FSA SL-K som ich zaťahoval na 45Nm a mal som pocit,že to odtrhnem :D Normálne mám bobky to zaťahovať na ten moment,ak niekto montoval na pressfit cestné sram kľuky,nech mi napíše,či je to v pohode,ďakujem.
27.01.2025 - 20:22:34
00
Ano je. Ma to tak byt a nic sa nestane klukam, ani stredu.
28.01.2025 - 07:16:59
10
Môže stred vrzgat alebo je to pedál ?
31.03.2025 - 16:16:12
00
keyboard_arrow_up