Lokalizácia
Formulár sa odosiela
No, ja nie som elektrikar takze tymto detailom dost prd rozumiem. S tym MM sa tiez velmi nekamaratim. Viem si zmerat ci mam vybitu baterku v pedale alebo nejaku inu tuzkovu ale meranie vedenia mi nejak nejde.
Nieco sa mi mari ze na tom kabli bol kedysi digestor a prestal fungovat. Ked sa zistovalo preco tak ze sa stratil "nulak" niekde v stene.
Len teda nerozumiem preco to svietina uzemneni.
Zobraziť komentár 28.12.2024 - 23:16:34
00
arrow_leftscarinko napísal:
No nevyriesil. Ak je ten kable dobry potrebujem ho pouzit. Ak ma niekto problem s temou, naco do nej vobec nieco pise? Tomuto nepochopim. Ved to ani neotvaraj ked ti to vadi.
Navyse som to nezalozil na jednu vec ale vseobecne.

Problém s témou všeobecne vôbec nemám. No, založiť ju pre teba nie je problém ale rozbaľovať MM s káblami už sakra problém je - na toto narážam.
Tu vypisovať budem až keď sa fakt z tých konopí nebudem vedieť vlastnými silami vyhrabať.
Zobraziť komentár 28.12.2024 - 23:21:03
01
Ako som pisal. S MM kamos nie som, aj tak to neviem namerat. Keby som sa z toho vedel sam vyhrabat tak sem nepisem. Ale tak asi ta to obtazuje. Ja budem urcite riesit este dalsie veci. Budem montovat led svetla do kuchyne pod linku, urcite este nejake zasuvky atd.
Zobraziť komentár 28.12.2024 - 23:22:09
00
Doporučujem aspoň niečo také si kúpiť....miesto toho "šrobováka"
https://meratest.sk/s-indikaciou-led-tlejivkami/1749-sn-02-skusacka-napaetia-8586005532088.html
Zobraziť komentár 28.12.2024 - 23:31:18
00
Tiež to bude "svietiť", ale možno už budeš vedieť prečo....
Zobraziť komentár 28.12.2024 - 23:32:21
00
No len aby. Predpokladam ze tam bude na tom nieco svietit alebo blikat a aj tak nebudem vediet vysledok. Ale ano, je to lepsie.
Predpokladam ze toto je to iste
https://m.alza.sk/hobby/emos-vt-310-d5859178.htm?o=1

Naposledy upravil scarinko dňa 28.12.2024 - 23:41:02, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 28.12.2024 - 23:34:12
00
Samozrejme sa predpokladá, že sa to aj naučíš používať....
Zobraziť komentár 28.12.2024 - 23:40:37
00
ten "šroubovák" svieti tuším až od 100V, vôbec ho netreba hádzať do koša, pre základné info či sa môžem chytiť holého vodiča je to postačujúce. kúp si napríklad tú skúšačku z Alzy, po priložení hrotu na tele skúšačky na vodič ti dá signál, že je tam striedavé napätie, netreba uzatvárať obvod, aspoň podobná Fluke čo mám tak funguje. ak sa ti na žltozelený dostala fáza a budeš merať MM fázu voči fáze, neviem čo to urobí, nikdy som to neskúšal, ale môže to byť pre ten MM možno aj posledné meranie. a ak máš teda na ŽZ vodiči fázu, máš problém.

takýto nejaký prístroj ti dokáže zmerať aj hodnotu napätia vo vodiči
https://www.mountfield.sk/skusacka-napatia-12-250v-9vpr0179
Zobraziť komentár 29.12.2024 - 06:01:27
01
Rozumnejsi mm dokaze zmerat striedave, a dat ti jeho hodnotu, a pokial tam niekto nepichol trafo abo nieco podobne s kV napatim, resp mm nieje nejaky jednoduchsi/speci len na nizke napatia, tak ho to nema preco odpalit.

Doniest predlzovacku zo zasuvky kde je dobra zem (ceknut sa da tak ze medzi zemou, cize trciacim kolikom, a napr radiatorom je nula V) a zmerat medzi touto dobrou zemou a neznamou zemou. Musi byt 0. Ak nie, tak hladat vadny spotrebic co je na tom zapojeny a ze preco istic nevyhodilo, resp kde je to na ***** zapojene.

Mm nastavit na volty nech zmeria aspon stovky V. Ak nastavi na DC a je tam AC tak cisla budu lietat a treba prepnut na AC (vlnka ~ v kruzku)
Zobraziť komentár 29.12.2024 - 07:17:27
02
sorcererurcite svieti od menej. Vcera som testoval zapojenie na led pas a trafo dava len 12V a to tiez svietilo 😉
Zobraziť komentár 29.12.2024 - 09:05:53
00
možno máš nejaký špeci. keď si pozrieš parametre v eshopoch, väčšinou sa pri týchto skrutkovačoch uvádza min. 100, 110, 120V.
Zobraziť komentár 29.12.2024 - 09:34:33
00
Žlto zelený sa môže javiť ako "živý" v určitých prípadoch ale keby si mal skúšačku ktorá meria aj napätie tak by tam boli asi len mili-volty (mám Fluke 150) ..... takže asi len indukcia.

"Stratený" nulák znamená buď poškodený kábel alebo len slabo dotiahnutý v rozvodnej skrini na N lište resp. PEN lište.
Zobraziť komentár 29.12.2024 - 09:50:38
01
neodporucam sa chytat ele ked tomu nerozumies, moze to byt nebezpecne a zradne. ak chces ten kabel pouzit na tu novu klimu tak je to velmi zly napad. skusal si vypinat istice a nasiel si ten kabel na niektorom istici?
Zobraziť komentár 29.12.2024 - 09:59:23
00
Nemáš ani páru o elektrike a ideš zapájať svetlá a zásuvky?odvaha ti nechýba aj tým čo ti radia, čo tak sa obrátiť na elektrikara , želám ti veľa zdravia a šťastia
Zobraziť komentár 29.12.2024 - 10:14:48
06
Uz som si po byte zapojil zasuviek a vypinacov dost. Clovek sa dost nauci tym ze to robi. Zas uplne poleno nie som a max co sa stane ze vyhodim poistky.

mnavak nie klimu nie ale zasuvka by sa tam hodila pripadne odtial potiahnem prud pre led pas

winter78spomina sa tu stale indukcia ale mne to hovori akurat indukciu na varenie. Predpokaldam ze to je ale nieco ine.

Elektrika sa urcite bude robit ale to nie je teraz na programe rozbit cely byt a zacalovat par tisic. Riesim docasne veci na bezne pouzivanie.

Navyse mam trochu problem s tymi novymi zasuvkami ktore su robene na 3 vodice a ja mam samozrejme len 2 😄
Na starych typoch sa nulak tahal az na kolik ale nove typy maju len dierky bez moznosti tam nieco take vymyslat.
Zobraziť komentár 29.12.2024 - 10:31:00
00
keyboard_arrow_up