Keď sme sa už v inej téme
post630146.html#p630146 bavili o káve napadlo mi, že by nemusel byť zlý nápad podeliť sa o zážitky a skúsenosti aj z tejto oblasti keď sa bavíme aj o iných, s cyklistikou nie veľmi súvisiacich veciach. Kávu mám rád, nepovažujem sa za odborník ani fajnšmekra ale ak si mám kávu vychutnať tak nech stojí za to. V BA poznám pár podnikov, do ktorých sa rád vraciam a káva mi tam chutí. Nepoznám pozadie odkiaľ kávu vozia, či je kvalitná, ako je pražená a pod., jednoducho mi chutí. Spomeniem pár, ktoré mi v tejto chvíli napadnú: kaviareň v "novom bratislavskom centre" na Dlhých dieloch (neviem si spomenúť na názov), ponúkajú rôzne druhy káv, aj jednodruhových; ďalej Cafe land v OC Glavica v Devínskej (
http://www.cafeland.sk/); Julius Meinl Cafe OC Eurovea. A minulý týždeň som zablúdil do Nitry kde v OC MAX som objavil toto:
http://www.eurocoffee.sk/ Ja som si dal Jamaicu, priateľka Costa Ricu a noazaj nám chutila. Okrem toho je tam aj veľmi príjemná baristka, ktorá nám porozprávala a povysvetľovala veľa vecí okolo kávy. Nakoniec som odchádzal s tromi rôznymi balíkmi kávy.
Takže kávičkári, podeľte sa so zážitkami, či dobrými alebo zlými a dajte tipy kam chodiť a kam nie.
https://www.espressogear.com/collections/not-neutral/products/nn-cup-5oz-15cl-single-cappu
A mozno aj v ciernej 😁
https://www.notneutral.com/products/lino-single-capp-matte-black
narazal som len na ten Brand, ja mam cinske salocky rad, jedna uletena ma potesila na Vianoce
Chcem to predat vsetko spolu/nedelit, je to 15ks, cenu sa dohodneme v SS ale 8-10 za kus by som videl realne, v ramci SR aj CR viem prilezitostne doviezt potom
https://www.instagram.com/reel/DDlv04foay-/?igsh=dnNyMmdxaGFxdXBj
aj som sa zamyslal ze ako dolezite je vobec WDT ak mas uplne s***** mlyn co ma take homogenne rozlozenie castic ze ci to este vobec dava zmysel
Ja som este filter roast nechutnal, mam otvoreny espresso roast, a chvilu to potrva (1 kg, plus dalsia kava s vyssou prioritou otvorenia). Btw, viem aj espresso roast spravit vyvazene bez prilisnej horkosti, 93.5°C, 10s PI, cca. 30s extrakcia, 20g kavy, 30g extraktu.
aj som sa zamyslal ze ako dolezite je vobec WDT ak mas uplne s***** mlyn co ma take homogenne rozlozenie castic ze ci to este vobec dava zmysel
Detto, fakticky vobec nepremiesavam, len pohrabem vrch kavy do roviny a sklepnem paku rukou odspodu, aby si kava "sadla", tak tampujem. Ale pouzivam RDT a rel. vodou nesetrim (kludne aj 3 šprice).
Zatiaľ som robil na 92stupnoch . Filter roast na 94 a to bol rozdiel … zajtra zvysim aj ten espresso roast na 94 a uvidím .
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Strýco Hoffmann otestoval kávovar za £60 zo supermarketu a vyšlo mu, že sa s ním dá urobiť dobrá káva, ale aj tak sa neoplatí, lebo má otáznu životnosť. Čo môžem osobne potvrdiť, mne vydržal podobný cca. 2 roky. Ale zasa keď si niekto chce len vyskúšať, či ho bude espresso baviť a nechce do toho hneď investovať majland, tak aj to je možnosť...
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Strýco Hoffmann otestoval kávovar za £60 zo supermarketu a vyšlo mu, že sa s ním dá urobiť dobrá káva, ale aj tak sa neoplatí, lebo má otáznu životnosť. Čo môžem osobne potvrdiť, mne vydržal podobný cca. 2 roky. Ale zasa keď si niekto chce len vyskúšať, či ho bude espresso baviť a nechce do toho hneď investovať majland, tak aj to je možnosť...
… espresso je životný štýl 🙋🏼♂️