Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftxyz napísal:
nooo...kamoš nedávno kúpil cesťák na Tiagre a je šťastný ako blcha... toto je len príklad : https://www.cyklocentrum.eu/sk/domov/84303027-superior-x-road-comp-2023-vypredaj.html

:y: S tymto by som nevahal ani sekundu za tu cenu, univerzal skoro na vsetko. Tiez som ho chcel, ked som kupoval prvy cestak minuly rok, ale ulakomil som sa na za polovicnu cenu bazarovy Scott Speedster s raf. brzdami (s ktorym som btw. akoze velmi spokojny a vobec nelutujem, ze som sa tak rozhodol.)

Inak, asi ma tu zhejtujete vsetci, ale rafikove brzdy na cestaku su v istom ohlade lepsie podla mna, obzvlast ak si niekto kupi bicykel na velmi dlhu dobu a bude ho jazdit az do konca zivotnosti. Jazdim aj kvazi gravel na hydraulikach, chodim s kamosom, ktory ma cestak na hydraulikach - a v oboch pripadoch ma stale irituje obcasne suchanie kotuca o platnicku. Ja viem, viem, nastavenie, ale mozete robit, co chcete, vzdy sa ten kotuc nejak rozhasi a po case to viac ci menej sucha zase... Rafikove brzdy na mojom cestaku?: Nicim nerusena jazda, brzdy si nastavi a zoservisuje aj uplny analfabet. Priznavam, ze do kopcoviteho terenu uz asi kotucove, ale do rovin a miernych pahorkatin, kde jazdim ja, by som za kotuce nateraz nemenil.
10.03.2025 - 09:27:57
06
"Priznavam, ze do kopcoviteho terenu uz asi kotucove, ale do rovin a miernych pahorkatin, kde jazdim ja, by som za kotuce nateraz nemenil."

No prave, kazdy jazdi inde, a ked jazdis kusok kopce, pripadne hrozi ze aj v dazdi alebo chces karbon kolesa, kotuce su volba. A teda, aj ked mas v mnohom pravdu, ak chces neskor bajk predat, neni sanca. Ja som predaval cestak na jar, teraz ho mam na trenazeri, a hlboko pod pomyselnu cenu som siel, a nic. Skusim opat ale nielenze ho predam asi lacnejsie ako som kupil (co je v poriadku), ale este som ho upgradeol o karbon kolesa, ktore stali takmer tolko co bajk...
10.03.2025 - 10:05:10
00
A čo Van Rysel NCR AF? Taktiež Tiagra, ale aj kľuky zo sady, nie ako tie škaredé na SUPe a priechodnosť až po 38mm plášte, v prípade potreby
https://www.decathlon.sk/p/336600-374865-cestny-bicykel-endurance-ncr-af-shimano-tiagra-2x10-r-sivy.html
Veľkosti sa doskladňujú priebežne
10.03.2025 - 10:24:01
00
Jackob47 ten Van Rysel NCR AF ma zlý popis:
NÍZKA HMOTNOSŤ
Karbónový rám a vidlica. Celková hmotnosť bicykla vo veľkosti M je 9,5 kg.

Ma napisane v tej prvej kolonke výhody, pri technickom opise je už správne hlinikový rám
10.03.2025 - 10:40:39
00
áno, je to v štádiu riešenia, je tam hliníkový rám, len aby sme predišli nedorozumeniam
10.03.2025 - 10:58:00
00
Jackob47 musím ti oponovať ,hej tie kľuky som aj chcel spomenúť že sú divné (asi stará sada Tiagry) ale ten bicykel čo si dal ty je podľa mňa zas celkovo škaredý, rám ako spred 15-tich rokov - tá krátka časť kde je hlavové zloženie a vysoký komín...neviem či pri inej veľkosti je to inak...za mňa strašné...
aj na ten Superior by som sa kukol či to nie je len ilustračný obrázok,či predstavec je tak ako na obrázku lebo som si všimol že občas to tak je...na obrázku tak ale naživo už je tam 5 cm komín
10.03.2025 - 12:22:55
01
Samozrejme, bicykel sa ti musí aj páčiť... ale myslím si, že to je vysoko individuálna záležitosť, mne osobne sa ten sup nepáči vôbec, ale že vôbec a VR, ktorý mám na očiach za mňa vyzerá určite lepšie, ale ako vravím vkus je individuálna záležitosť, len som sem hodil možnosť, ktorá by mohla splniť zadanie
10.03.2025 - 15:05:19
00
arrow_leftjanci696 napísal:
Uvažoval som o rozpočte do 1200 euro a to z dôvodu ktory bol už spomenutý. Ak ma to nebude baviť tak nech ma ta sranda veľa nestojí.

Janči, akú veľkosť hľadáš? Ja len, že mám na predaj môj Rose (pozri fotky v mojom profile), veľkosť 58, ja mám 188 cm. Tiež som z Košíc, takže ak by si mal záujem, vieš si ho hocikedy vyskúšať.
https://forumfoto.mtbiker.sk/22699_vyjazdy-v-okoli-ke_629b4a85daeb9.jpg
10.03.2025 - 21:00:53
00
ifko súhlas so všetkým,čo si napísal.Jazdil som na ráfikových brzdách od roku 1985-2024 za 40 rokov to je kvantum km a brutal výškových.A ešte stále ich jazdím na bicykli do práce.A som tu živý a zdravý :) Kotúčové brzdy sa podľa mňa, na cesťáku zbytočne ,,démonizujú" ako keby to je ten najpodstatnejší komponent na bicykli.Na graveli a mtb to vôbec nespochybňujem.Ja som si tento rok skladal nový bicykel a prechod na kotúče bol u mňa len vedľajší efekt toho,že som už chcel rám,kde sú pevné osky.A to je teda aspoň z môjho pohľadu oveľa dôležitejší ,,apgrejd" ako kotúčové brzdy.Tá stabilita oproti RU je neuveriteľná.Z môjho pohľadu majú kotúče oproti ráfikovým iba 2 výhody-pri jazde za zhoršeného počasia je účinok oveľa lepší a druhá je,že ráfik pokiaľ nepríde k mechanickému poškodeniu, je prakticky stále neopotrebovaný,keďže ho nič neodiera.Mal som obavy pri skladaní,že budú nejaké problémy pri inštalácii a odvzdušňovaní hyd.brzd,ale všetko prebehlo hladko.A to isté pri montáži strmeňov+kotúčov,kombinácia strmeňov Sram Force+kotúčov Paceline X- je taká,že nič nepíska ani nedrie,krásne sa dali vycentrovať na stred.
11.03.2025 - 09:47:58
00
Uvažoval som o rozpočte do 1200 euro a to z dôvodu ktory bol už spomenutý. Ak ma to nebude baviť tak nech ma ta sranda veľa nestojí.

dobrý pomer cena/výkon majú momentálne meridy v pekných zľavách, napr. tento je len stovku cez tvoj rozpočet, na tiagre, pod 9kg
https://eshop.merida.sk/scultura-300-matny-modry-sedy-_d36920.html#prettyPhoto
11.03.2025 - 15:50:12
00
spomeniem tu pri tej Meride pár "pre mňa" nedostatkov... plášte 25-ky a max. 28. ,niekomu 28 stačí,mne sa stačí spustiť z Jahodnej smer K.Belá a som rád že mám 32mm plášte (niekto to považuje za balóny) ,kazeta najľahší pastorok 28.. tu ísť na Kojšovku alebo Nemcovú dolku s 28 vzadu to už chce dobrý tréning... inak čo písal Optimus ...ja som prvý príspevok mal asi napísať zrozumiteľnejšie... kotúče preto lebo sa tam napr. na môj cesťák vojdu aj 35mm pneu čo je pohodlnejšie na rozbitých cestách a pevné osky sú lepšie ako rýchloupínák, na starom cesťáku mi jeden vpredu praskol a urobil som salto :D , našťastie som išiel pomaly do kopca takže taký koordinovaný kotrmelec a raz sa mi vpredu povolil pri dlhom zjazde na rozbitej asfaltke.
11.03.2025 - 17:04:35
00
1200 za novy cestak je malo, alebo o ozaj velkych kompromisoch. Ak ta to nechyti bude problem to aj dalej predat bez prilis velkej straty.
11.03.2025 - 23:45:32
00
Ahojte, nakoniec som kúpil od kamosa Specialized Allez sport. Bike starší ale viem že o nho bolo starane. Ďakujem všetkým za cenne rady !
12.03.2025 - 08:06:57
04
Ahojte, nakoniec som kúpil od kamosa Specialized Allez sport. Bike starší ale viem že o nho bolo starane. Ďakujem všetkým za cenne rady !

Tak sa aspon pochval fotkou ;)
13.03.2025 - 09:03:02
00
Tak tu je :)

Prílohy:

IMG_4457.jpeg
IMG_4457.jpeg 230.92 KiB 21.2562,48.739 thumb_up0thumb_down

15.03.2025 - 13:45:14
05
keyboard_arrow_up