Vyšiel som zo svojho samotárskeho dedinského brlohu prečitať si tu, priamo pri odbornom zdroji, čo je nového vo svete. Veľa som sa dozvedel, za čo všetkým zainteresovanym ďakujem. Zaujala ma poznámka o Prof. Ficovej, že nemôže byť normálna, keď si zobrala takého kkta. Mám k tomu pár drobných poznámok. Začnem spätne od súčasnosti a postupne prejdem do minulosti až k momentu, kedy si 23 ročná dievčina a vzorná študentka z prominentnej právnickej rodiny vzala zapáleného boľševického fešáka/ňoka a profesionálneho análneho alpinistu odkiaľsi od Topoľčian.
Najprv teda všeobecne : kktom sa človek nerodí, kktom sa človek stáva, a to z milióna rôznych dôvodov, ktoré majú takmer bez výnimky pôvod v utilitarizme, zbabelstve, osobných komplexoch a oportunizme. Podobne sa človek nerodí vrahom, vekslákom, ruličkárom alebo lopkárom.
A teraz trošku konkrétnejšie, je to tak trocha z môjho fachu predsa len, a preto sa vopred ospravedlňujem za rozsah, ale obe moje alma mater nepripúšťajú v takejto veci skratkovitosť či nebodaj nepresnosť :
1. Súčasnosť s malým historickým exkurzom : Profesorka Svetlana Ficová je v akademickej aj advokátskej či sudcovskej komunite vysoko rešpektovaná odborníčka na občianske právo procesné. Svedčí o tom fakt, že ju uznávajú odborníci z oboch strán názorového spektra, pokiaľ ide o postoj ku kontroverzným a absolútne bezprecedentným zmenám, ktoré si boľševická koalícia presadila pokiaľ ide o ÚŠP, ŠTS, súdnu radu, či najnovšie aj menej známe zmeny v disciplinárnych senátoch. Inak povedané, uznáva ju aj Prof. Burda, dekan PF UK a jeden z mála, ktorý sa síce opatrne, ale odborne jasne postavil ZA tieto zmeny (za čo už dostal od Fica drobnú trafiku, pogúglite si, že akú), a uznáva ju aj značný počet rezidenčných profesorov a docentov priamo z fakulty, ktorí s týmito zmenami otvorene nesúhlasili, a odborne svoje názory publikovali a prezentovali aj na prednáškach študentom (na rozdiel od Burdu, ktorý sa odbornej konfrontácii vyhol). A ako na potvoru, jeden z nich síce vyhral výberové konanie na Najvyšší správny súd, ale nedostal sa tam. Nebudem ho menovať, nechcem mu poškodiť, je to schopný človek, ktorý sa na rozdiel od Fica uplatní aj v komerčnej právnej praxi. O kvalitách profesorky Ficovej svedčí aj paradoxný fakt, že ju za profesorku vymenoval Andrej Kiska práve v čase vrcholiacej kampane jej manžela okolo daňového podvodníctva, úžerníctva a iných nekalých praktík Kiskových firiem. Ak by existoval čo i len najmenší tieň pochybností, a ak by bol Kiska rovnaký pomstychtivý zbabelec ako bolševický birmovanec Fico, tak by ju odmietol vymenovať. Btw otec profesorky Ficovej patril medzi to lepšie, čo sa medzi komunistickou sudcovskou svoločou dalo nájsť (podpredseda NS ČSFR v rokoch 88-90, ak ma pamäť neklame). Osobne som ho nepoznal, oproti nemu som zasran, generačne inde, ale o jeho osobe sa párkrát po revolúcii (keď ešte Fico nebol nikto) zmienil na prednáškach Prof. Holländer, mal som tú česť si ho vypočuť, ten človek VEDEL, čo hovorí, a dal si mimoriadne záležať aj na tom, AKO to hovorí. Súčasne je to človek, špičkový odborník na ústavné právo, člen KSČ do roku 1989, ktorého kolektívna vina a hon na bosorky vyhnal do ČR, kde v rokoch 1993-2003 zasadal ako člen kolégia ÚS ČR a v rokoch 2003-2013 bol dokonca podpredsedom kolégia ÚS ČR. V roku 2007 ho v ankete odborníkov zvolili za najvplyvnejšieho právnika v ČR a myslím že v roku 2009 získal titul Právnik roka v odbore občianskeho aj ústavného práva, rovnako v ČR. Opäť to bol Kiska, ktorý sa tušim v roku 2016 spamätal a zistil, že existuje nejaký Holländer. Udelil mu Rad bieleho dvojkríža II. triedy.
2. Minulosť s presahom do súčasnosti : Ženy sú emotívne stvorenia, predstavme si to takto : máš 23, študuješ na PF UK, a zaujíma sa o Teba vidiecky fešáčik, aj Tebe sa páči, má dar reči, hoci zväčša melie len tie komunistické hovnomety, ty mu to prepáčiš. Je snaživý, energický, pekný, voči Tebe pozorný a milý. Členstvo v SZM a tie najlepšie posudky napokon obmäkčia aj tatka, a tak je do rodiny prijatý (po vybratí slamy z topánok) mladý Robert. Život ide ďalej, má ho rada, majú syna (o ňom pomlčme, tatkove gény prevážili), fúka mu rany pri politických prehrách. A keď pridu výhry, prídu milenky, žena sa uzatvorí do seba, a sústredí sa na prácu. V ktorej je dobrá, v tom sa zhodnú kolegovia aj študenti, vrátane môjho syna, ktorý, prečo to nepriznať, išiel na jej prvú prednášku s istými pochybnosťami. Časom ju to prebolí, vytesní ho zo svojho života, možno si sem tam úprimne pomyslí, aký kkt sa z neho vykľul.
A tu sme pri “jádre pudla”. Summa summarum, premiér je škodná, zlý a pomstychtivý nenávistný boľševický ňok, ktorý môže negatívne zmeniť životy miliónov ľudí v produktívnom veku medzi 30-50 (mladšie a schopné zdrhne, staršie dožije a pomrie). Ale jeho žena je normálna, odborne zdatná právnička, 9 z 10 žien by po tomto všetkom skončilo na práškoch, alebo nadobro (so životom). Ona dokázala obhájiť profesúru v tom najťažšom období, kedy si zdatný kanec z Topoľčian vydržiaval až tri milenky. Alebo buďme slušní, paralelné plnohodnotné vzťahy. Jeden sa pomaličky končil, jeden sa začal sľubne rozvíjať a jeden bol taký….udržiavací.
Držte sa všetci a hlavne buďte zdraví, lebo zdravie (a lásku) si nekúpiš, a smrť nepodplatíš.
PS. Pokiaľ ide o súčasnú politickú situáciu, dúfajme a robme všetko pre to, aby sa naplnilo ono latinské : Accidit in puncto quod non speratur in anno.
PS2.
Dudo budúci týždeň Nivy ?
Howgh !